Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
Astroloji
 

2 Ekim - 8 Ekim Haftası Gökyüzü

2 Ekim - 8 Ekim Haftası Gökyüzü
 

 
İlişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, işbirlikleri üzerine yoğunlaşmak gerektirecek bir haftaya girmekteyiz. Terazi burcunda Güneş ve Merkür kavuşumunun getirdiği uyum ve uzlaşma yanlısı zihinsel enerjiler, Koç burcunda oluşmakta olan Dolunay'ın açığa çıkaracak olduğu sorgulayıcı, zorlayıcı, mecbur bırakıcı etkiler taşıyan olaylara, gelişmelere açıklık sergiliyor olacaklar. 
 
5 Ekim Perşembe günü (19:41) Venüs - Mars kavuşumu, Venüs ve Mars kavuşumu aşk, sevgi, ilgi ve huzur arayışının yarattığı istekleri ve bu isteklerin uyum ve uzlaşma dürtüleri şeklinde dışarıya yansıtılacak olan etkilerini taşır. İlişkilere ihtiyaç hissetme, sevgi, dostluk, aşk duygularını içeren yakınlıklara dair istekli olma ve isteklerini elde etmenin kararlı, emin ve kendine güvenli hareket tarzını barındırmakta. Başak burcunda gerçekleşmekte olan Venüs, Mars kavuşumu, mantıksal, akılsal arayışların ön planda olduğu isteklere ve bu yönde ilişkileri şekillendirecek olan güdülere işaret ediyor olmakla birlikte, iki gezegenin dispozitörü Merkür'ün Terazi burcunda ilerliyor oluşu, uyum sağlamaya yönelik ve ilişkilere ihtiyaç duyuyor olmaya yönelik güdülerin yüksek olacağına işaret etmekte. Merkür'ün Diadem sabit yıldızı ile olan bağlantısı ve Güneş'in arkasında kalıyor oluşu ilişkilere yansıyan feda edici, kendini kurban edici, gücünü  ortaya koymaktan uzak kalabilecek olan etkilerinde varlığını göstermekte. Venüs, Mars kavuşumu aynı gün akşam saatlerinde (21:40) gerçekleşecek olan Dolunay enerjisininde odak noktası halini almakta. Venüs ve Mars kavuşumunun Satürn ile oluşmakta olan kare açısı istekleri elde etmek için verilmesi gereken mücadeleci koşulların, sınırlandırıcı, engelleyici yönde çalışacak unsurların devrede olacağını ortaya koymakta.
 
5 Ekim Koç Burcunda Dolunay, 5 Ekim Perşembe günü Koç burcunun 12. derecesi içerisinde dolunay gerçekleşiyor olacak.(21:40) İlişkiler üzerine önemli etkiler getirebilecek olan Dolunay derecesi, Merkür ile karşıtlık oluşturmakta. Güneş ve Ay'ın yönetici gezegenleri Venüs ve Mars dolunay esnasında kavuşum yapıyor olacaklar. Merkür ve Venüs arasında ağırlama olmakla birlikte birbiri görmeyen burçlarda durma yerleşimleri sözkonusu. Koç burcu ilerleyişine başlayan Ay, -ben- duygularımızı ön plana alan, özgüveni yükselten, cesaret ve mücadele gücü veren, aktif ve eylemsele dönük olan enerjileri taşımakta. Koç-Terazi aksında oluşan karşıtlık özellikle ilişkiler üzerinde oluşabilecek olan gelişmelere işaret etmekte. İlişkiler üzerine çok konuşabilir, çok fikir yürütebilir, ilişkilerin içinde duygusal ve mantıksal karambole düşecek kadar duygusal dalgalanmalar içerisine düşebilir, sabırsızlığın, öfkenin, aceleciğin getirdiği yeni kararlara açık olabiliriz.Yeni başlayacak olan birlikteliklere, ortaklıklara, ilişkilere meydan verebilecek olan dolunay enerjisi, varolan ilişkilerin üzerinde düşünmeye, konuşmaya, analiz etmeye ve yeni bir yön çizmeye yönelik etkiler de getirmekte. Venüs ve Mars kavuşumunun Satürn ile olan kare görünümü, zorlayıcı, sınırlandırıcı, koparıcı, mecbur bırakıcı, mücadele ettirici enerjileri yansıtıyor olacak. Hayalcilikten uzak, gerçekçi etkiler ile hareket eden, ne istediğini bilen ve istediğini elde etmenin sorumluluğunu üzerine almanın mücadelesine girebilen kişiler için yeni ufuklar açacak olabilir. Ülkemiz natal haritasının 4 - 10 ekseni içinde oluşan dolunay, ülkenin sınır ve toprak güvenliği ile ilgili konuları ön plana çıkacak olacağına işaret etmekte. İlerletilmiş harita üzerinden baktığımızda diğer ülkeler ile olabilecek diplomatik anlaşmaların ön plana çıkacak olduğu bir dönem içine girdiğimizi, karşılıklı gerek ticari gerek siyasi iletişim ve ilişkilerin zorlu, çatışmacı bir süreç içine girdiği söylenebilir.
 
Haftanın günlerine göre baktığımızda,
Pazartesi günü, Ay'ın Kova burcu ilerleyişinde Jüpiter ve Satürn ile olan uyumlu açısı ile başlayan gün, kendine güvenli, iyimser ve geleceğe yönelik yapıcı, oluşturucu duygular altında hareket edebileceğimizi göstermekte. Akşam saatlerinde Ay'ın Balık burcuna geçişi ile birlikte duygusal yoğunluğumuz artmakta. Ay 3 gün boyunca hareket edeceği Balık burcunda, artan hassaslık, artan duyarlılık ve sevgi, ilgi, şefkat arayışına vurgu getiriyor olacak. Venüs ve Mars'ın 
Salı günü, Ay'ın Neptün ile kavuşum yaptığı Salı günü, duygular ve sezgiler ön plana çıkıyor ve kuvvetleniyor olacaklar. Hayal günü canlandıran etkisi olan açının aktif olduğu bugün yaratıcı, ilhamsal çalışmalar için oldukça uygun olmakla birlikte, gerçeklerden kopan, hayal dünyasına kaçış yapan, fedakarlık ile kurban olmak arasındaki o ince çizgiyi kaçırıyor olmamaya dikkat etmekte fayda var. Akşam saatlerine doğru Ay'ın, Merkür ve Mars ile olan karşıtlığı kesinleşmekte. Duygusal tepkilerimizi kontrol altına alabiliyor olmak yanlış istekler ve kararlar içinde olmaktan alıkoyar olacaktır.
Çarşamba günü, İçinde bulunduğu Balık burcunun son derecelerinde hareket eden Ay, Kiron ile kavuşum yapmakta ve Satürn ile olan kare açısı kesinleşmekte. Görev ve sorumluluk anlayışımızı yüksek olacağı Çarşamba günü yeni sorumluluklar içine girmek, yeni başlangıçlar içinde olmak için kendimizi güçlü bir dürtüsellik içinde bulabiliriz. Gerçekçi olmak, somut sonuçlar vadededen gelişmeler içinde olacağımız bir dönem içine girmekteyiz. Dolunay öncesi en güçlü halini alan Ay ışığı yeni olaylara, olayların varabileceği en açık noktalara taşıyor olacak.
Perşembe günü, Koç burcu ilerleyişine başlayan Ay, ben duygularımızı ön plana alan, özgüveni yükselten, cesaret, çaba ve mücadele gücü veren enerjileri taşımakta. Koç burcunun 12. derecesi içerisinde dolunay gerçekleşiyor olacak. (21:41) Koç-Terazi aksında oluşan karşıtlık özellikle ilişkiler üzerinde oluşabilecek olan gelişmelere işaret etmekte. İlişkiler üzerine çok konuşabilir, çok fikir yürütebilir, ilişkilerin içinde duygusal ve mantıksal karambole düşecek kadar duygusal dalgalanmalar içerisine düşebilir, sabırsızlığın, öfkenin, aceleciğin getirdiği yeni kararlara açık olabiliriz. Dolunay hakkında daha fazla yorumu yazının ilk paragrafında bulabilirsiniz.Venüs ve Mars kavuşumunun Satürn ile oluşmakta olan kare açısı istekleri elde etmek için verilmesi gereken mücadeleci koşulların, sınırlandırıcı, engelleyici yönde çalışacak unsurların hafta sonu boyunca devrede olacağını ortaya koymakta.
Cuma günü, Uranüs ile kontak kuran Ay, Satürn ile de üçgen görünüm içinde olacak. Değişime ve yeniliklere açık olabilecek gücü kendimizde bulabileceğimiz Cuma günü, yeni kararlar içine girebilir, sorumluluk alma konusunda daha istekli ve kendimize güvenli olabiliriz.
Cumartesi günü, Sabah saatlerinde Boğa burcuna geçiş yapan Ay ile birlikte, kendimizi güvene alma, riskten uzak kalma yanlısı davranışlar içinde olma, sağlam koşullar yaratma arayışımız ön plana çıkıyor olacak. 
Pazar günü, Satürn, Venüs arasındaki kare açı kesinleşmekte. İsteklerimizi kolay ortaya koyamayacağımız ve engeller ile karşılaşacak olacağımız enerjilerin etkinliği sürmekte. ilişkilere yönelen sorgulayıcı, zorlayıcı koşulların aktifliğini korurken, Boğa burcunda Ay'ın, Başak burcunda Venüs, Mars kavuşumu ile uyumlu açısı dengeli ve kontrollü hareket etmemize olanak veriyor olacak. Ne istediğini bilen, istekleri ve ihtiyaçları arasında tutarlı duygusal bağlantılar kurabilmeye olanak veren enerjiler Ay'ın Kiron ile olan sekstil açısıyla birlikte fayda sağlayıcı, yarar getirici yönde çalışıyor olacak olsalarda gökyüzünde Kiron ile karşıtlığa ilerleyen Venüs, ilişkilere karşı dikkatli yaklaşmamız gereken bir günde olduğumuzu göstermekte. 
 
Sevgiyle kalın,
 
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..