Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '17

 
Kategori
Astroloji
 

20 Eylül 2017 Başak'ta Yeniay ve Burcunuza Etkileri; Pratiklik ve Beceri Mücadelesi

20 Eylül 2017 Başak'ta Yeniay ve Burcunuza Etkileri; Pratiklik ve Beceri Mücadelesi
 

20 Eylül 2017, Saat sabah 8:30’da Başak burcunun 27 derecesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay haritasında 16 derece Terazi burcu yükselmekte. Yeniay haritasında en dikkat çeken şey Güneş ve Ay’ın yanı sıra Merkür, Venüs, Mars gibi yine kişisel alanda etki eden gezegenlerin de Başak burcunda olması. Bu duruma gezegenlerin burçta toplanması yani stelyum diyoruz.

Başak’taki Merkür’ün derecesi, Balık’taki Neptün derecesini geçmiş olsa da aralarında gerçekleşen karşıt açı dikkat çekmekte ve dahası Başak’taki Mars, Balık’taki Neptün derecesine doğru yaklaşma açısında ilerlemekte. Bir diğer dikkat çeken ise yeniay derecesinin tam da Koç burcundaki Uranüs’e görmeyen açı dediğimiz 150 derecelik açı ile açılanması. Bu bazı açılardan detaylara dikkat etmeden yapılacak girişimlerde ve çıkışlarda sıkıntılar olabilirken bazen de eleştirel ve fazla mükemmeliyetçi olmaktan ötürü hareket edememeyi gösterebilir. Aşılması gereken kriz ve rahatsız edici durumlar oluşabilir. Koç, Başak burcu gibi detaycı, ayrıntıcı bir burç değildir ve hareketini engelleyecek şekilde fazlaca düşünüp taşınmaz, pimpirikli hareket etmez. Koç için önemli olan coşku, girişim, hareket, liderlik etmek, sonuca çabuk varmaktır ve doğal hareketlere sahiptir. Heves ile yaşar ve hevesi kırılırsa yapamaz. Başak ise bay/bayan mantıktır. İyi hesap edip, ölçüp biçmeden, detaylandırmadan hareket etmek hoşuna gitmez ve mükemmeliyetçidir.  

Ne var ki Koç burcunun yöneticisi Mars da Başak burcunda olduğu için bu dönem bağımsızlıklardan ziyade işe odaklı ve sistemli hareket etmek daha belirgin şekilde artabilir. Burcunuza göre Başak’taki Mars hangi yaşam alanınıza geliyorsa o alanlarda daha fazla mücadele vermeniz söz konusu. Yazının sonunda Burcunuza göre hangi alanı etkilediğini okuyabilirsiniz. Devam edelim.   

Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise Merkür’ün karşısındaki Neptün ile bir takım insanlardan beklentiye girerseniz burada bazı hayal kırıklıklarına uğrayabileceğiniz. Olmadık kişilerden olmadık şeyler beklemeyin. İşleriniz, yapacağınız organizasyonlarla ilgili yaşam senaryonuzu daha dikkatlice, akıllıca, detaylıca dokuyun derim.

Bu zaman diliminde süregelen olaylarda somut olan soyut olandan ağır basacaktır. Yüzleşmediğiniz konular ile yüzleşmenizin zamanı geliyor demektir bu da.

Dönemsel etkilere değinirsek bir süre evvel düzgün hareketine dönen Satürn ile birlikte bu Başak stelyumu özellikle iş ve çalışma hayatına vurgu yapıyor. Son gerçekleşen Balık dolunayı size miskinlik vermiş olabilir ya da biraz tükenmiş hissedebilirsiniz fakat Başak Yeniayı ile birlikte işleklik kazanmak, verimli olmak, bir takım çalışmalar ve düzenlemeler yapmak için özellikle elverişli olacaktır.

Yeniay an haritasında Terazi burcunun yine Jüpiter ile yükselmesi fakat bu sefer 1. Ev alanına jüpiteri iyice almış olması daha etkin bir sosyalleşme durumu gösteriyor. Bu haritada Venüs 0 derece Başağa geçmiş durumda ve sosyal ilişkilerinizde ya da flört hayatınızda daha pratik, hızlı, somut olmanızı gerektiren koşulları ifade ediyor. Özellikle burcunuza göre Başak burcu hangi yaşam alanınıza geliyorsa o alanda oldukça aktif etkiler ortaya çıkacaktır.


İlişkilerden yana yine değinilecek bir şey de şu ki Başak stelyumunun (gezegen dzilimi) karşısındaki Balık burcundaki Neptün ile 180 derecelik konumu genel olarak bir takım zorlanmaları ifade ediyor. Bu zamanda beceri gösteren, girişken ve pratik olanlar için iyi fakat bunu yapamayanlar için hayal kırıklıklarının da oluşması söz konusu. Bu zaman diliminde ilişkilerdeki beklentilerinizi bir tarafa bırakıp daha gerçekçi düşünerek hareket etmelisiniz ve ilişkilere bu tarafından ele almalısınız. Eldeki verilere bakacaksınız. Ölçeceksiniz, biçeceksiniz, faydalı olana yöneleceksiniz. Hesabınızı basit tutacaksınız. Eğer fazlaca hayal kurar beklentilerinizi yüksek tutar ve sade olmazsanız bu da hayal kırıklığı yaratır onu da belirteyim. Fakat diğer taraftan bu kadar gezegen Başak’tayken çok da dualiteyi unutup katı ve mekanik hareket etmemelidir. Böylece daha sonrası için hem ilişkileriniz hem de kendi dualitik/ iki yönü olan zıtlıklardan oluşan insan doğanız açısından dengeyi kaybetmemiş olursunuz. Sezgileriniz ve duygularınız konusunda ihtiyatlı davranın.

Başak burcundaki Yeniayın burcunuza etkileri nasıl olacak? (Güneş (özburcunuz) ve yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz).

Koç; Sağlık, genel bakım, rutin çalışma düzeninizle ilgili düzenlenme ihtiyacı içine girebilirsiniz. Çalışma hayatınızda kişisel performansınız ve temponuz artabilir. Yanınızda çalışan ya da evcil hayvanınız varsa onlar ile ilgili konular gündeme gelebilir.  

Boğa: Yaratıcılığınız, eğlence hayatı, sportif faaliyetler ve çocuklarınız varsa onlar ile ilgili konularınız aktive olacak. Aynı zamanda yolculuklar ve aşk konusunda uyumlu bir zaman dilimi.  Bu zaman diliminde kendinizi daha aktif şekilde ifade edebilir, gösterebilirsiniz.   

İkizler: Aile, ev ve özel hayatınızı ilgilendiren konularda daha dikkatli ve titiz hareket edebilirsiniz. Bu alanlarda eleştirelliğiniz ve detaycılığınız da ortaya çıkabilir. Tadilat zamanı.

Yengeç: Çevrenizle iletişim ihtiyacı içine girebilirsiniz. Çalışma yaşamınız açısından bağlantılar kurabilir, görüşmeler yapabilirsiniz. Ticari işleriniz var ise daha uyanık ve dikkatli hareket edeceğiniz bir zaman dilimi.

Aslan: Maddi konularda yeni bir oluşum için hareket edebilirsiniz. Üretmek için daha işlek ve pratik olabilirsiniz.  Harcamalarınız konusunda da daha fazla dikkat etmeniz söz konusu.  

Başak: Fiziksel imajınıza ve genel sağlığınıza daha dikkat edebilir, vücut ritminizi daha iyi dinleyebilirsiniz. Herkesten fazla pratik olana yöneleceksiniz. Bu dönem direksiyon sizde. Diğerlerini de harekete geçirebilirsiniz.  

Terazi: Kendi dünyanıza çekilmek ve duygularınızla bağlantıya geçmek söz konusu. Sezgilerinizden faydalanacaksınız. Oldukça hızlı çalışacaklar. Daha fedakar, daha hizmet gerektiren işlerle uğraşmanız da muhtemel. Beslenme konusunda dikkatli olmalısınız.  

Akrep: Bu dönem kendinizi arkadaşlarla ya da bir takım grup faaliyetleri içinde bulunabilirsiniz. Verimli grup çalışmaları için ideal bir dönem olabilir. Daha kolektifi ilgilendiren konularda çalışabilirsiniz.  

Yay: Kariyeriniz ve toplum önündeki pozisyonunuz açısından daha yoğun çalışacağınız bir zaman olabilir. Daha işlek, dikkatli ve pratik olabileceğiniz bir zaman olacak ve bu yönünüz ile daha fazla tanınabilirsiniz bu dönem.  

Oğlak: Yolculuklar, eğitim konuları ve düşünsel alanda verimli çalışmalar yapabileceğiniz bir zaman dilimi olacak. Yeni şeyler keşfetmeye ve açılım yapmaya gönüllü olun. Aşk hayatınız ve girişimleriniz açısından da uyumlu bir dönem olduğunu belirtelim.

Kova: Ortak kaynaklar, başkalarından gelen gelirler ile ilgili konularda çalışmalar yapmanız muhtemel. Başkaları ile ilgili detay ve analiz gerektiren durumlar sizi yoğun şekilde etkisi altına alabilir. Kriz durumlarına dikkat.

Balık: Ortaklar/Eş ile ilgili konularda daha dikkatli, pratik, sağduyulu olmanız gerekebilir. Kendiniz ile ilgili aynalamalar alacağınız bir dönem olacaktır. Bunu iyi yönde kullanın. Daha pratik ve mantıklı hareket etmeniz gerektiğini düşünebilir ve bu tip ortaklar tarafından da tamamlanabilirsiniz. Çekişmelere, zıtlaşmalara, anlaşmazlıklara girmemeye çalışın.


Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com'a mail atabilir, 05357748816 no'lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 

ISAR CAP Danışman Astrolog
            Burak Üstün
 
 

 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..