Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Astroloji
 

20 Eylül Başak burcunda yeniay

20 Eylül Başak burcunda yeniay
 

Genel anlamıyla yeniay

20 Eylül günü saat  08:29  da Başak burcunun  27°27'  derecesinde bir yeniay meydana gelecek.  Yeniayın şartları oldukça değişken, kırılgan. Kontrol zorluğuna, kararsızlık, dağılma riskine sahibiz. Yine de çabamız çıkarlarımızı önemser, detayları da katarak, kendimize yönelik avantaj elde etmeye çalışmak yönünde olacak.

Dolunayın ev sahibi başak burcu, mütevazılık, çalışkanlık, mantık, analiz yeteneği, düzen, mükemmeliyetçilikle tanınırken, gölgesinde  aşırı detaycılık, gerginlik, toleranssız olmak vardır.

Yeniayda ilişkileri deneyimlerken, tavırlarımızda eleştirel, detaycı, ortak kazanımlara, değerlere yönelik çetrefilli işlerin de derinine inen tutum sergileme yolunu seçeceğiz. Elimiz ne kadar kuvvetliyse, heyecana açık durumlar karşısında bizler de o denli güçlüyüz ( Asc Dsc , Pluto, Venüs, Admetos r , Arachne).  Yükselen derecesine Algorab ve Seginus sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz.  Algorab yıkıcılık, kötü niyet ve davranışlar, yalanla ilişkilendirilir. Seginus ise arkadaşlardan, iş ya da hukuksal konulardan kayıp işaret eder. Bu sabit yıldızların yeniayda davranışlara etkisini unutmayalım.

Güneş ve Ay’a baktığımızda ise Alkaid, Markeb ve Zavijava sabit yıldızlarının ilişkisini görmekteyiz. Bunlar da bizlere geniş bilgiyi, eğitimle ilgili çalışmaları ve bol yolculuğu anlatırken, aynı zaman da güçlü ama hırçın bir karakterin, işinde her detaya hakim, iyi bir yöneticinin, samimi olmayan yasın, cenaze ile ilgili işlerin de işaretçisidir.

Başak yeniayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

20 Eylül günü meydana gelecek olan Başak yeniayı haritanın 12.evine düşmekte. Buna göre gizli düşmanlıklar, kontrol dışı durumlar, kayıplar, zorluklar, başkalarından gizlediğimiz durumlar, hastane , hapishane vs.gibi kapalı yerlerle ilgili gelişmeler, bağımlılıklar, bilinçaltımız, fedakarlıklarımız ana konu başlıklarımızı oluşturacak.

Aile içinde, evliliklerde ya da sosyal hayatınızda birtakım kırılmalar yaşamış , yaralar almış olabilirsiniz ya da böylesi durumlar söz konusu olabilir. Bu yeniay bunlarla ilgili gelişmeleri gündemimize taşıyacak görünmekte. Bittiğini, kapandığını düşündüğünüz ya da  farklı yöne savrulmuş bu durumla ilgili birtakım şeylerin derinine inerek, aydınlanmış olabilir ya da anın gerçeği ile ilgili yeni yüzleşecek olabilirsiniz. Burada duruma yeterince eğilmemiş olabilirsiniz. Gereğinden fazla merhamet, iyi niyet gösterilmiş olabilir. Kendinizi ilişkiye, eşe, duruma kurban etmiş olabilirsiniz vs. Konunuza göre bu gibi mücadele gerektiren durumlarla ilgili krizler, beklenmedik durumlar zorlayıcı etki, baskı  yaratabilir. Burada yeni stratejiler geliştirmek gerekebilir. Kısa da olsa bir tıkanıklık yaşanabilir. Aile büyükleriyle, üstlerle ilgili, bürokratik, resmi işlerde dikkat gerektiren durumlar söz konusu olabilir. Dolayısıyla bize bilinçli seçim yapmanın önemine, hakkaniyete de vurgu yapmakta.    (  Cupido, Chiron r ,  Güneş, Ay, Koç n.,  Poseidon, Mars/Pluto, Pallas r , Valentine r , Pandorra, Pholus)

Yeniay sürecinde bazı kontrol dışı durumlarla karşılaşabiliriz. Bunlar ilişkiler kaynaklı, ailevi, hedeflediklerimizle, işimizle, sosyal çevremizle ilgili olabileceği gibi , kaygılarımızı da arttırabilir. Sağlık sorunları, hastane ilgili durumlar söz konusu olabilir. İş ortamımızdaki ya da yanımızda çalışanlarla ilgili sıkıntılı durumlar yeniden patlak verebilir ya da var olan durumları çözme yoluna gidebiliriz. Sosyalliğin artacağı bu dönemde çeşitli organizasyonlara katılabilir, gruplarla birlikte bizler de aktif olabiliriz. Hukuksal konularla, eğitimle, kardeşlerle, kuzenlerle ilgili gelişmeler yaşanabilir. Çocuklarla, aşk hayatıyla ilgili iletişim sorunları, eski kopukluklar gündem oluşturabilir.

Yeniay sürecinde hem kafa bulanıklığına, hem de yorgunluğa, halsizliğe yatkınız. Yediğimize, içtiğimize, kullandığımız ilaçlara, alkol tüketimine de dikkat etmekte fayda var. Zehirlenmeler, bağırsak enfeksiyonları olasıdır. olasıdır. Olayları anlamada, değerlendirmede hata yapabiliriz. Yalan, yanlış durumlar mümkündür. İletişimde muğlak durumlar oluşabilir.  Daha merhametli olabiliriz. Burada, maraz doğmaması açısından ,kararını iyi bilmemiz gereken bir açının olduğunu da hatırlatmak isterim! Bu bir iki günlük kısa bir etki. Ama yorgunluğu, enerji düşüklüğünü, yanlış adım atma riskini neredeyse ay sonuna kadar taşıyabiliriz. Dikkatli olmakta fayda var. Önemli işlerde Başak’ın analizci, detaylara dikkat eden, titiz yönünü elinizden geldiğince maksimum kullanmaya gayret edelim. Bunun olumlu yönü de, haritasından destek alanların hayallerini gerçekleştirebilmeleri şeklinde ortaya çıkabilir.  Yanı sıra sezgiler de devrede olacak. Yazarak, çizerek üretenler, ortaya güzel işler çıkartabilir. Değişik, yaratıcı düşünceler ortaya çıkabilir. Venüs, 21 Ağustos Güneş tutulmasını  tetiklemekte. Haritalarınızdaki  etkisine göre ilişkilerde, ortaklıklarda güzel şanslar yakalamak, kazanç elde etmek, başarıyı topluluklar önünde sergilemek mümkündür. Yani ne ektiysek, onu biçiyoruz …

Ülkemiz ve Başak yeniayı

20 Eylül günü meydana gelecek olan Başak yeniayı ülkemiz haritasının 4.evine düşmekte. Topraklarımız, dolayısıyla güvenliğimiz, muhalefet partileri, madenlerimiz, doğal kaynaklarımız, inşaat ve emlak sektörü, oteller, aileleri, tarım, mahsuller, çiftçilerimiz ana konu başlıklarımızı oluşturacak. Üniversiteler, uluslar arası ilişkilerimiz, ticaretimiz, davalar,  hukuk, göçmenler, dini kurumlar, medya, deniz ve hava yolları, festivaller yine diğer gündem konularımız olacak.  

Aynı zamanda yukarıda da bahsettiğim üzere, Venüs’ün 21 Ağustos’ta meydana gelen Aslan Güneş tutulmasını tetiklediğini görmekteyiz. Unutanlarınız tutulma ile ilgili yazıma bakarlarsa, nelerle ilişkili olduğunu daha geniş biçimde hatırlama fırsatı bulabilirler. O döneme yönelik politik, finansal gelişmelerin, aynı zamanda şirketlerin de ertelenmiş, geri çekilmiş , revize edilmiş kararlarının, görüşmelerin, anlaşmaların somut uygulamalarını görmeye  başlayabiliriz. Oldukça güçlü bir şekilde farkına varılmayan durumların gerçekliğini görmek olasıdır. Merkür’ün Vulcanus’u tetikleyen konumu ki ardından Mars’da burayı tetikleyecek, güvenliğimize dikkati çekerken, gizli düşmanlıkların, vatana ihanet konularının, sınırlarımızda çıkartılabilecek olayların ya da oralarda gelişen durumların etkisiyle, topraklarımıza taşınabilme olasılığına vurgu yapmakta. Mars’ın konumu bana, güvenlik güçlerimizin daha aktif olabileceği zamanları düşündürmekte.  Mars ve Venüs, aynı zamanda tutulmanın işaret ettiği konuları, bir dizi ticari, eğitim, çalışma koşulları adına gelişmeyi de hayatlarımıza taşıyacak görünmekte.

Muhalefetin  ifadesinin, ardından eylemlerinin daha keskinleşeceğini söylemek mümkün. Askerlerimizin zehirlenmesi ile ilgili dava da yeniden konu olabilir. Muhalefete, gazeteci, yazar, milletvekili tutukluluklarına yönelik gelişmeler mümkündür. Hukuksal davalar, uluslararası gelişmeler   gündemde daha geniş yer bulabilir. Yaşanılan hukuksal, politik durumlar cebimizi de etkileyebilir. Yeniay, ülkemizin ‘ağır ceza ‘ noktasını da tetiklemekte. Bu da otoride, lider, yönetici, idareci, ceo ya da tanınmış kişi konumundakilerin durumdan etkilenebileceğinin işaretçisi diyebiliriz. Etkilerini konuma göre iş, itibar kaybı, denetime girme şeklinde görmek mümkün.

Doğal afetlere dikkat . Özellikle son dönemde  yağışların zararları oldukça büyük. Poseidon üstünde meydana gelen bu yeniay, aynı zamanda Alkaid sabit yıldızıyla da ilişkili. Bu da toprak kaymaları, göçükler, maden kazaları, evlerin, yolların, köprülerin zarar görmesiyle ilişkilendirilir. Aynı zamanda tarımı ve mahsullerimizi de  etkiler.

Şirketler açısından üretim, verimlilik artışı için , çok daha etkin saha çalışmalarını, iletişimi  ve eğitimi görmekteyiz. Atılan adımların verimliliği ise yürütülen politikayla ortaya çıkacak görünmekte. Yönetim, icra kurullarında değişimlere gidenler olabilir.

Yukarıda 20 Eylül Başak burcu yeniayına ait kartografik haritayı görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, yeniay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.  

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..