Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '17

 
Kategori
Astroloji
 

6 Eylül Balık burcunda dolunay

6 Eylül Balık burcunda dolunay
 

Genel anlamıyla dolunay

6 Eylül  günü saat 10:03 de Balık burcunun 13°53'derecesinde bir dolunay meydana gelecek.  Oldukça yüksek tempolu senenin son tutulmasının ardından gelen ilk dolunay bu. Onca ivmelenmenin, çalışmanın, atağın, çıkışların, mücadelenin ardından tempoyu kararına getirerek dengelenmeye, bir yandan da farkındalık kazanmaya  çalışıyoruz. Girişimlerimizde kendimize güvenliyiz ama yine de başladığımızı bitirememe riskine, dağılmamaya, kanmamaya, gereğinden fazla merhamete karşı dikkatli olmak gerekmekte.

Dolunaya ev sahipliği yapan Balık burcu şefkat, empati, bütünleşme ihtiyacı, fedakarlıklar, kabullenişler ve kendini kurban etmeyle bilinir. Fazla değişkenliği ona beraberinde karmaşık durumları ve dağılmayı getirir.  Sözünü tutmakta zorlanıp, bağımlılıkların esiri olabilir.

İlişkilerimizde dengeyi bulma amacıyla hareket edeceğimiz bu süreçte sevgi, ilgi, beslenme , ihtiyaçların karşılanma durumu, kapasitelerin testi de gündemde olacak. Buna uygun politikamızı geliştirmeye çalışacağız. Aşırı uçlarda dolanarak, duygusal reaksiyonlarda bulunulabilir. Geçmişte yaşanmış kırılmalar da, yeni yaşanması olası kırılmalar da bizi zorlayacak görünmekte. Etik davranımın da önemseneceği günlerde ön yargıları yıkmanın kolay olmadığını hatırlatmak isterim. ( ASC DSC , Ceres, Bacchus, Jüpiter, şans n, Uranüs/Pluto, Hidalgo)   Yükselende Arcturus sabit yıldızı bulunmakta ki  bizlere harekete geçebilmeyi, yol bulabilmeyi anlatır, iyi şansı anlatır. Ama kişinin kendi hatası yüzünden sorun yaşamaması için de  dikkat edilmesi gerekmekte.

Dolunayın ışıklarından birisi olan Ay, Achernar sabit yıldızı ile olan etkileşimiyle, ifadesine krizlerle gelen değişimleri , çabuk ve trajik sonları, deniz kazaları, boğulmaları da yüklenmekte.  Güneş’i  ise Mizar ve Zosma ile beraber görmekteyiz. Mizar,  cesaret, kitlesel felaketler, yangınlarla ilişkilendirilmiştir.  Zosma da kurban olma, ezilme, acımasızlık, acıyla ilişkili, oldukça sert doğaya sahip bir sabit yıldız. Her ikisi de etkilerini Güneş’e aktarmakta.

Balık dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

6 Eylül günü meydana gelecek olan dolunay haritanın  5-11 aksını çalıştırmakta. Buna göre çocuklarımız, aşk hayatımız, sanatsal, sportif faaliyetlerimiz, hobilerimiz, seyahatlerimiz, arkadaşlarımız, işten elde ettiğimiz kazancımız, sosyal çevremiz, dahil olduğumuz gruplar, organizasyonlar, aileye ait kazanımlar, çocukların evlilikle, ortaklıkla ilgili durumları ana konu başlıklarımızı oluşturacak.

Oldukça mücadeleci bir tutulmanın ardından hayatınızda risk alarak, yeni değişikliklere yönelme arzusunun hissedilebilir. iç ses devreye girebilir. Elimizin altından kayıp, gidenlerle, fedakarlıklarımızla, terk etmek durumunda kaldıklarımızla, hayal kırıklarımızla yüzleşebiliriz. Kendi ya da babanızın yaptığı hataları tekrarlama eğilimi olabilir. Kayıplar ya da izlenilen yolun tatmin etmemesi, mutsuzluk kaynağı olarak durabilir. Yeterince düzgün mantık kullanmadan, eksik bilgilerle, karanlığı aydınlatmadan seçim, hamle yapmak yeni kayıplara neden olabilir. Mars, 21 Ağustos Güneş tutulmasının derecesini tetiklemiş, Merkür ise üstünde durağan durumda. Artık daha  sonuca yönelik davranabiliriz. Enerjimizi verimli, arı gibi kullanabiliriz. Fakat hemen dolunay zamanı Merkür’ün durağanlığı görüşmelerin, iletişimin askıda kalmasına, belgelerde, atılan imzalarda problemlere vs. yol açabilir.  Tutulmanın hemen yakınlarındaki önemli işlere girişimde bunu dikkate alabiliriz. Gerçi bir gün sonra Merkür stationary durumundan kurtulacak. Ama şunu da eklemekte fayda var,  Merkür ayın 10 unda kendi yerine, Başak’a geçecek ve oldukça güçlü çalışacak. Daha önce deştiğiniz, üzerinde derinleşmeye çalıştığınız hangi konu ise onunla ilgili daha zehir gibi çalışmaya başlayabilirsiniz. Tabii burada da bir küçük uyarı ‘detaylarda fazla boğulup, kalmamanız ‘ olsun .   (MC IC, Icarus, Eurydike, Sphinx, Lilith)

Ek işiniz, hobileriniz, sanatsal, sportif faaliyetleriniz, çocuklar, aşk hayatı ile ilgili gelişmelerle uğraşacağız görünmekte. Büyütme, geliştirme, var olan aksamaları, sorunları giderme arzusu ön plana çıkarken hem destek alıyoruz, hem köstek. Sürpriz tekliflere, gelişmelere açığız. Biraz kafamız karışabilir. Farkedemediğimiz durumlar, arkamızdan dönen olaylar ki bunlara çok yakın çevremiz de dahil olabilir, ortaya çıkabilir. Hisseli mal, mülk konuları, ortaklı paralar, kredi, borç, sigorta gibi ödemeler dikkat isteyen durumda. İşten elde edilen kazancı arttırmak için daha fazla efor gerekebilir, girişimler mümkündür. Eğitimle ilgili bağlantılar kurabiliriz. Eski sosyal gruplarımız yeniden gündemimize girebilir ve daha sistemli çalışmalar yapabilir, sorumluluklar alabiliriz. Teklifler, girişimler, görüşmeler bir süre sonra hız kazanacaktır . Yabancıları, yurtdışını, akademik konuları, medyayla ilişkileri, tanıtımımızı, işimizi, hedeflerimizi, hukuksal konuları ilgilendirebilir. Değerlendirirken Merkür’ün durumunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Satürn’ün retrodan çıkmış olmasını  ise destek alarak, kalıcı adımlar atma yönünde kullanabilme şansımız var.   Çok sayıda önemli gelişme hayatımızı etkilemeye başlayabilir. Çok şeye yetişmek durumunda kalabiliriz. Bunlar statümüzü, işimizi, ailevi durumları  ilgilendirebilir. Tabii bu genel etkilerin  sonuçlarının, haritalarımıza göre değiştiğini de unutmayalım.

Ülkemiz ve Balık dolunayı

6 Eylül günü meydana gelecek olan Balık dolunayı ülkemiz haritasının 3-9 aksını çalıştırıyor.  Uzak yakın tüm uluslararası ilişkiler, eğitim, akademik konular, hukuk, basın-yayın, medya, iletişim, ulaşım, dini kurumlarla ilgili durumlar, yabancılar, göçmenler, turizm ve bunların yanında iktidar, muhalefet, ülke yönetimi, üst düzey yöneticiler, yönetim kurulu başkanları, ceo lar, ordu, polis, toplumca tanınan kişiler, ülkemizin prestiji, topraklarımız, madenlerimiz, doğal kaynaklarımız, inşaat, emlak sektörü, tarım, çiftçiler, skandallar ana konu başlıklarımızı oluşturacak.

Dolunayın, Uranüs ve ilerletilmiş Venüs’ün üstünde  meydana geldiğini görmekteyiz. Aslında  en özet haliyle,  yukarıda saydığım tüm konu başlıkları üzerinden ani, sürpriz gelişmeler bekleyebiliriz. Bunlar yönetimleri, uluslararası gelişmeleri de ilgilendirir şekilde, diplomatik, finansal olabilir.  Yabancı devletlerle yapılan anlaşmalar ya da NATO, BM gibi uluslararası paktlarla ilişkilerimiz duruma dahil olabilir. Çalışan kesim, sigorta ve sendikalarla ilgili düzenlemelerin devam etmekte olduğunu söyleyebiliriz.   Otorite, liderler, üst düzey yöneticiler, ceo lar, akademisyenler, din, hukuk, yabancılar, onlarla ilgili konular ve basın yayın da dolunayın odağında durmakta. Neptün’ün dolunayla etkileşimi, düzeltilmesi gereken konuların varlığına işaret ettiği gibi, yanılgıya açıklığı, beklentilerin karşılanmama durumunu, belirsizliklerin yarattığı memnuniyetsizliği de göstermekte. Şirketlerin iş başarılarını, itibarını, bürokrasiyle ilişkilerini, üst yönetimlerini, gelişme, büyüyebilme kapasitelerini etkileyen gelişmeleri görmekteyiz. Neptün’ün retrodan çıkacağı Kasım sonuna kadar aksayan yönleri düzeltebilme şansı yakalanabilir. Aksi taktirde sonrası kayıp yaratıcı etki daha belirgin çalışabilir.  Sürecin komplolara, ayak kaydırmalara da açık olduğunu hatırlatmak isterim .

21 Ağustos Güneş tutulmasına ait yazdıklarım bu dolunayla birlikte belirginleşmeye başlayacaktır. Beklenmedikleri bekleyelim demiştim ya şimdi artık uygulamalarını daha somut görme , kalıcı adımlar atma zamanı diyebiliriz. Merkür ve Mars, bu tutulmayı tetiklemekte. Beraberinde çok sayıda girişimle, gelişmeyle karşılaşabiliriz. Bunlar az önce söylediğim çalışan kesimi, sigorta, sendika, sağlık sektörünü ilgilendirebileceği gibi, hükümetle, üst kademe yönetimlerle ilgili girişimleri, finansa ait gelişmeleri de işaret etmekte.  Siyaseten de , iş hayatında da kontrol dışı durumlar mümkündür. Meclisi de içine alacak şekilde , genişletilmiş cumhurbaşkanlığına, yönetim tarzımıza ait yeni gelişmelerle karşılaşabiliriz. Şimdiye kadar yapılan değişimi daha somut olarak görebiliriz.  Muhalefeti zorlayacak gelişmeler de olasıdır. Kendi içinde yeniden yapılanmaya yönelik girişimler hız kazanabilir. Şirketlerin ortaklık yapılarında sorunlar çıkabilir. Kayıpların etkilediği mali yükümlülüklere yönelik, yönetim stratejisinde, uzun dönemli hedeflerde değişimlere gidilebilir.

17 Ağustos’ta sosyal medya hesaplarımda yaptığım paylaşımda sınırımızda, yakınında olaylar patlak verebileceğini ve bunların bizi etkileyebileceğini, sonrasında topraklarımıza sıçrama olasılığını yazmıştım. 3 ayrı kartografik haritayla birlikte, bunun dikkat edilmesi gereken bir durum olduğundan bahsetmiştim. Tutulmanın uzun süre etkin olduğunu, bu olayların etkisini de  2018 ve sonrasında hissedebileceğimizi hatırlatmak isterim.  O yüzden her zaman olduğu gibi, güvenliğimizin altını yine çizmek istiyorum. Agresyonu, provokayonları, terörü, savaşı vs. anlatan Mars, Eylül sonu Vulcanus’u tetikleyerek, ardından topraklarımızı anlatan 4.evimize giriş yapacak. Bizi rahatsız edecek durumlara sebep verebilir. Şimdi de 3.ev geçişinde bizim Mars’ımızı zorlamakta.

6 Eylül sürecine geri dönersek , Venüs’ün  dolunayla konumlanmış zorlayıcı açısını görmekteyiz. Bu da olası durumların halkın cebine, ülke ekonomimize, finans sektörüne, ulusal kaynaklarımıza ve ticaretimize olan etkisi diyebiliriz...

Yukarıda 6 Eylül Balık dolunayına ait kartografik haritayı görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..