Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

2005-Gülseren, 2009-Hadise, 2012-Can Bonomo, 2014-Rojin, 2017-Hayko .....

Bu yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan 57.Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi pop şarkıcısı Can BONOMO temsil edecek.

Can BONOMO'yu kim tanıyor? Sanki yanıtlarınızı duyuyorum. %99.9999'nuz tanımıyor...

Can BONOMO İzmir doğumlu, 25 yaşında, "yahudi" ve "Ben Türküm ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye'yi temsil edeceğim" diyor.

Merak edilen soyadının kökeni Latince "iyi insan" demek olan BONOMO'nun ailesinden bazıları İtalya'da yaşıyor. En büyük desteği babası Yaşar BONOMO'dan alan şarkıcı 2011 Mayıs'ında annesi Güneş BONOMO'yu meme kanserinden kaybetti.

İzmirli Can BONOMO, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve Lise sıralarında amatör müzik çalışmalarına İstanbul'da devam etti. Müzisyenlik kariyeri Irwin WELSH'in "Porno" adlı kitabının ilk sayfasına iliştirilmiş "demo" ile başlamıştır, diyebiliriz. Ocak 2011'de Can Sabancı'nın yapımcısı olduğu ilk albümü "Meczup" yayınlandı.

Henüz, müzik kariyerinin başında olan 25 yaşındaki şarkıcının "müzik market"lerde kendini kanıtlayabildiği bir yapıtı bulunmamaktadır. Müziğe olan "tutkusu" ve "yeteneğini" birleştirerek gelecek için umut vermektedir.

Genç şarkıcı BONOMO, TRT Müzik Dairesi Başkanlığı'nın Şebnem FERAH, Atiye, Hande YENER, Murat BOZ ve Erhan GÜLERYÜZ gibi kendilerini kulvarlarında kanıtlamış, deneyimli popcuların arasında, kendisine verilen bu "şansı" ve "fırsatı" ülkemiz adına çok iyi değerlendirmek zorundadır.

Hoş geldin Can BONOMO !.. Şunu iyi bil ki; ancak "Çalışmak, çalışmak, çalışmak" sonucu "BAŞARI" ya ulaşabilirsin.

Pekiii neden Can BONOMO ?..

Anayasa'nın "eşitlik" ilkesinden hareket eden TRT Genel Müdürlüğü, Eurovision Şarkı Yarışması'na sırasıyla;
2005 yılında Ukrayna'da yapılan 50. yarışmaya "Rimi rim ley" parçasıyla Türk asıllı Fransız şarkıcı Gülseren Yıldırım GOMEZ veya sahne adıyla GÜLSEREN'i
2009 yılında Rusya'da yapılan 54. yarışmaya "Düm tek tek" parçasıyla Belçika doğumlu, Türk asıllı Flaman şarkıcı Hadise AÇIKGÖZ veya sahne adıyla HADİSE'yi göndermiştir.
Bu yıl da Yahudi olan bir TÜRK'ün TÜRKİYE'yi temsil ediyor olması başta İsrail, Rusya, Fransa ve ABD'nde yaşayan neredeyse Dünya Yahudilerinin tamamını oluşturan Yahudi nüfusunun gözleri 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda TÜRKİYE'nin üzerinde olacaktır.

Türkiye, bu aşamada uluslararası platformda yakaladığı "Big Opportunity" (büyük fırsatı) kendi lehine çevirebilme ve kullanabilme "Marketing Strategy" (Pazarlama Stratejisini) bugünden hazırlamak zorundadır.

Öncelikle, "Strategy Plannnig" (Strateji Planlaması) içinde rol alacak olan aktörler belirlenmelidir. Başta TRT Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve özel sektörün "know-how" ve "sponsorluk" bazında "ilgili" ve "yetkili" birimleri ellerini taşın altına koymak zorundadırlar !...

BAŞARILAR SANA CAN BONOMO... YOLUN AÇIK OLSUN, GÜLE GÜLE SANA !..

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..