Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '08

 
Kategori
Motor Sporları
 

2007 Moto GP sezon özeti

2007 Moto GP sezon özeti
 

Start ile ilk viraj arasında motorların eşsiz dizilimi


Katar’da modern zamanın şövalyeleri olarak nitelendirilen pilotlar ve motorları start-finish düzlüğünde dizilmiş 5 kırmızı ışığın sönmesini bekliyordu.Havada yanık lastik kokusu yüreklerde ise tatlı bir heyecan vardı çünkü Moto GP 2007 sezonu başlıyordu.

Sezonun ilk yarışı olan Katar GP sini Casey Stoner ikinci yarışı ise Valentino Rossi kazandı ve gözler sezonun 3. yarışı olan Türkiye GP‘ye çevrildi.Yarışa gidecek Moto GP fanları planlarını haftalar öncesinden yaparken gündemde ise acaba son 2 yılın Türkiye fatihi Marco Melandri mi yoksa efsane doctor Valentino Rossi mi Türkiye yarışını kazanacak muhabbetleri dönmeye başlamıştı.Damalı bayrak yarış bitiminde sallandığında beklenenlerin aksine Avustralyalı pilot Casey Stoner podyumda birincilik kürsüsündeydi.Yarış sonunda pilotları daha yakından görmek isteyen hayranların 3 metrelik ana tribünden piste atlayışları görülmeye değer bir çılgınlık gösterisiydi.

4. yarış olan Çin GP’de pole pozisyonunu Rossi’nin almasına rağmen yarışın galibi Casey Stoner oldu.Fransa’ya gidildiğinde ise şampiyonluk adaylarının dışında olan Vermeulen kariyerinin ilk zaferine ulaşarak 1.lik kupasını elinde şampanyasını keyifle yudumladı.Fransa’dan sonra İtalya’ya gelindiğinde ise tam bir rossi show vardı.Start ta sekizinciliğe kadar gerilemesine rağmen tek tek rakiplerini geçip Mugello pistinde üst üste 6. zaferini elde ederek kırılması zor olan bir rekora imza attı.7. ve 8. yarışlar olan Katalunya ve Britanya yarışlarında ise zafer Casey Stoner’ındı.Hollanda GP si Assen’de Rossi yeniden meydana çıkıp birinciliği kazanırken 2006 şampiyonu Nicky Hayden 3. sırayı elde ederek 2007 sezonunda ilk kez podyuma çıktı.Sezonun yarısı geride kalırken Casey Stoner 185 Valentino Rossi 164 Dani Pedrosa ise 119 puanla şampiyonaya devam etmekteydiler.

Almanya gp’sine gelindiğinde Honda’lardan beklenen patlama geldi ve Pedrosa birinciliği Nicky Hayden ise üçüncülüğü alıp podyumu domine ettiler fakat bu Honda zaferi birilerini hırslandırmış olacak ki Stoner’dan arka arkaya 3 zafer geldi(ABD GP, Çek Cumhuriyeti GP, San Marino GP).Artık bu zaferlere bir dur denilmesi gerekiyordu ki Rossi Portekiz’de yeni bir zafer kazanarak ben buradayım ben bitmedim mesajını rakiplerine ve hayranlarına vermiş oldu fakat Japonya’ya gelindiğinde işler bir anda değişti, Valentino Rossi 13. olup Stoner ise 6. olunca puan farkıyla Stoner bitime 3 yarış kala şampiyonluğu ilan etmiş oldu.Japonya’da zaferi Ducati’nin diğer pilotu Loris Capirossi kutlarken Ducati için hayal gibi bir hafta sonu oldu.Artık yeni bir dünya şampiyonumuz vardı:CASEY STONER.

Sırada ki yarış şampiyonun kendi evi Avustralya’da yapılacaktı.Stoner da evinde olmanın rahatlığı ile bu yarışı da kazanıp vatandaşları önünde mükemmel bir show yapmış oldu.Sondan ikinci yarış olan Malezya’da Stoner birinci, Melandri ikinci, Pedrosa ise üçüncü olup podyumda yer alırken Rossi beşinci olabildi.Son yarış olan Valencia Rossi için tam bir kabus gibiydi, sıralama turlarındayken düşen Rossi bileğini 2 yerinden kırmasına rağmen yarışa 17.sıradan katıldı;fakat bilediğindeki sorun yüzünden dünya ikinciliği için lazım olan 1 puanı alamayan Rossi , Dani Pederosa’nın Valencia GP’yi kazanmasıyla 1996’dan beri ilk defa dünya şampiyonluğu sıralamasında ilk 2 dışında kalmış oldu.

2007 sezonu sonunda sıralama 1. CASEY STONER , 2 DANİ PEDROSA , 3 VALENTİNO ROSSİ olarak şekillendi ve gözler şimdi 2008’e çevrildi.Şu an akıllarda tek bir soru var:Acaba bu yılın kahramanı kim olacak ?

 
Toplam blog
: 3
: 2848
Kayıt tarihi
: 20.12.07
 
 

Bursalıyım. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim. 'Aklımd..