Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2012 Makyaj Modası: Porselen Bebekler

2012 Makyaj Modası: Porselen Bebekler
 

Porselen Makyaj Modası


Bayanlar olarak kendimize bakmayı, giyinmeyi, modayı ve sevdiğimiz gibi süslenmeyi çok severiz. Her şeyin yeri zamanı var elbet ama sabah kalktığınızda dışarı çıkacaksanız mutlaka kendimize çeki düzen verir; gideceğimiz ortamın uygun olması halinde yeterli miktarda makyaj yaparak daha güzel görünmek isteriz. Çünkü yaradılışımızdan gelen güzel olma isteği yüzyıllardır bizi farklı alanlarda kendimizi güzelleştirmeye doğru yöneltmektedir. Bunun için farklı kişisel bakım ve kozmetik ürünleri farklı yıllarda kullanılmıştır. Bu gerek hayvansal maddelerle gerekse de bitkisel ürünlerle yapılmıştır. Ancak makyaj olayında bilinen en eski yöntemler doğadan elde edilen renklerin vücudun belirli bölgelerine uygulanmasıdır. Bunlar içerisinde kına ağaçları çok meşhurdur. Bu kadar şeyi niye mi anlattık? Çünkü güzel olmak yaradılışımızda vardır. Çünküz biz kendimizi güzel hissettiğimizde mutlu oluruz.

Şimdilerde ise sanayileşmeyle birlikte artan firmalar uzmanlaşan iş kolları sayesinde kozmetik alanında da teknolojik ilerlemelerle büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Kozmetik ürünleri üreten ve satan firmalar giderek de artmaktadır. Bunun sebebi, kozmetik sektörünün daimi sürdürülebilirliğini koruması ve ekonomik krizlerden bile etkilenmemesidir. Bu da bu sektörü cazip ve çekici kılmaktadır. Bu sebeple de yatırımcılar bu alana kayarak kozmetik sektöründe yeni işlere imza atmaktadırlar. Nasıl mı? Ar-Ge çalışmaları yaparak. Yani araştırıp geliştirerek. Bu kadar çaba aslında bizim için.

Hayatımızın neredeyse her gün bir kesitinde kozmetik vardır. Üstelik sadece bayan olarak da değil; erkekler de artık kozmetik ürünler kullanmaktadırlar. Kozmetik ürünleri denilince çok renkli ürünler gelmesin yalnızca aklınıza; çünkü, kozmetik ürünleri vücudun tümüne uygulanmak üzere farklı bölgeler için özelleşmiş içerik ve renk tonlarında üretilmektedirler. Örneğin bacağınızda bir yara var ve siz bunu kapatmak istiyorsunuz. Hemen o bölgeye uygun bir kapatıcı ile buna çözüm bulabilirsiniz. Demek istediğimiz, hemen her bölge için ayrı kozmetik ürünlerinin üretilip; satışa sunulduğudur.

Şimdi gelin bir bakalım bu kozmetik ürünleri nelerdir? Hepimizin aklına; rujlar, fondotenler, rengarenk göz farları ve kalemleri ile rimeller gibi genelde yüzümüze canlılık ve güzellik katan ürünler gelmektedir. Ancak bu kadarla sınırlı değildir. Vücut için üretilen fondotenler, bronzlaştırıcı kremler ve hatta vücut simleri gibi daha bir çok ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerle yapılan makyajların her sene ayrı bir trendi var. Kısacası o seneki eğilim hangi yöndeyse makyözler de o yöne doğru kaymaya başlıyorlar. Başarılı makyajın sırrı elbetteki moda olan makyaj türünü yapmak değildir. Cilt tipinize, cildinizin tonuna ve yüz hatlarınıza bağlı bir tasarım bütünlüğüdür. Ancak biz yine de bilgi vermek amacıyla, geçen yıllarda da kullanılan ve çok moda olmuş porselen makyajdan bahsedeceğiz.

Porselen makyaj nedir?  Hepimizin bildiği ve kullandığı kozmetik ürünleri ile yapılan bir makyaj türüdür. Ancak kullanılan pudra değişiktir. Taş pudra olarak anılan bu pudra cilde mat ve yapay bir görüntü verir. Porselen makyaj pudrası olarak da nitelendirilen bu pudra sulandırılarak yüze uygulanmaktadır. Bunun üzerine uygulanacak olan göz farları ise ıslak olarak uygulanmaktadır. Ne kadar yapay da görünse ekran karşısında güzel bir görüntü veren bu makyajı genelde yüzünde yanık, leke ya da kalıcı bir iz olanlar daha çok tercih etmektedirler. Çünkü yüzünüzdeki bu kalıcı olumsuzlukları normal makyaja göre daha fazla kapatmaktadır.

Porselen makyajı vücudumdaki yaralarıma ya da kalıcı izlerime uygulayabilir miyim? Vücut için daha farklı önerileri denemeniz daha faydalı olacaktır. Çünkü vücudunuzda belirli bir bölgeye mat ve yapay bir görüntü verdiğinizde diğer geriye kalan kısımlar doğal tonlarda olacağından komik bir görüntü ortaya çıkacaktır. Daha çok vücut fondotenleri ve kapatıcıları bu bölgeler için önerilmektedir.

Bu makyajı sadece makyözler mi yapabilir? Hayır tabiki. Siz de kolaylıkla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ancak genellikle özel durum ve günlerde kullanıldığından daha çok profesyonel makyözler tarafından yapılmasında yarar vardır. Ama kendiniz uygulamak istiyorsanız da bilinmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlara dikkat ederek ve porselen makyaj için gerekli kozmetik ürünlerini alarak; porselen makyajınızı kendiniz de yapabilirsiniz. Porselen makyajda en önemli nokta; ne kadar yapay da dursa cildinizin tonlarında taş pudra ve fondoten seçmenizdir. Yüzünüze uyguladığınız fondoten ve pudranın ardından uygun bölgelerinize kapatıcı kullanarak daha pürüssüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Bundan sonraki göz, kirpik, dudak ve elmacık kemiklerinize uygulayacağınız renk tonları normal makyajdaki gibidir. Ancak dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da göz farınızın ıslatılarak kullanılması ya da varsa ıslak bir göz farı kullanmanızdır. Çünkü yüzünüze uyguladığınız altlık mat olduğundan ve kullandığınız pudra taş pudra olduğundan göz farınızın düzgün durması ıslak olmasına bağlıdır.

Porselen makyajı gelinler, ünlüler, oyuncular ve hatta günlük hayattan bir çok kişi kullanmaktadır. Porselen makyajın ünlenmesinde ve artık hemen hemen bütün kuaför salonlarında kullanılmasının sebeplerinden bir tanesi ünlü şarkıcı İzel’in çoğunlukla porselen makyaj yaptırmasıdır. Bu da cildinin kusursuz bir görünüş elde etmesini sağlamakta ve ekranlarda son derece güzel görünmektedir.

Ancak porselen makyajın yoğun bir makyaj türü olması sebebiyle spot ışıkların altında fazla durulması cildi olumsuz etkileyecektir. Bu konuda mümkün olduğu kadar dikkatli olmak gerekir. Aynı şekilde porselen makyajın çıkarılması da oldukça sıkıntılıdır. Çünkü çok yoğun bir uygulanma biçimi ve cilde sabitlenme durumu vardır. Bu yüzden çıkarırken dikkatli olunuz.

2012 yılı makyaj modasında ise; daha çok doğal tonlar ön planda olup; uçucu hafif renkler tercih edilmektedir. Bu yüzden de porselen makyajı özel günlerinizde yaptırmanız tavsiye edilir. Günlük hayatta ise bu senenin trendi olan hafif makyaj yapmanız yeterli olacaktır. Aslında 2012 kıyafet ve ayakkabı renklerinde de doğal ve flu renkler tercih edildiğinden modaya uygun olarak makyajınızı yine uçucu ve açık tonlarda yapabilirsiniz. Bu senenin en moda renkleri ise; açık pembe tonları ve açık yeşil tonlarıdır. Bununla birlikte yine doğal toprak tonları da tercih edilmektedir. Ancak bu önerilerimiz yaz ve bahar ayları içindir. 2012 kış aylarında ise daha mat ve koyu renkler kullanılacağından porselen makyajınızı kış aylarında yaptırabilir ve trende uygun olacak şekilde koyu renkler kullanabilirsiniz. Çünkü kış aylarında tercih edilecek olan renkler koyu tonlardır. Bunlar içerisinde duman renkleri, koyu bordo ya da mürdüm, koyu yeşil ve mavi tonları hakim olacaktır.

Her senenin modasına ister istemez uyuyoruz. Hangi kesim ve yaştan olursak olalım bizim için insanların takip ettiği gelişmelere ve yaklaşımlara yeni dünya sistemi içerisinde uzak kalmamız artık imkansız. Çünkü hepimiz bu sistemin içerisinde kendimize yer bulmaya çalışıyoruz. Bu sebepledir ki; bir şekilde moda olanları takip ediyor ve kendimize göre uyarlıyoruz. Ben moda trendlerini Modapedia moda sitesini takip ederek öğreniyorum. Geçtiğimiz günlerde, yanlış hatırlamıyorsam Modapedia’nın yazdığı yazılardan birinde İzel ile ilgili yazı okumuştum. Öyle görünüyor ki, 2012 yılında çok konuşulan ve ünlü şarkıcı İzel ile de ününe ün katan porselen makyaj da 2012 senesinde kış aylarında moda olmaya uygun bir makyaj stili. Sanırım bu kış mat ve koyu renki ciltlerle karşı karşıya kalacağız. Ancak eminim bu sene matlığı ve koyu gölgeleri karın beyazlığında dolaşan porselen bebekler gibi hatırlayacağız.

 
Toplam blog
: 6
: 1502
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Üniversite öğrenimim süresince çeşitli markaların mağazalarında aldığım görev süresince bir çok ürün..