Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '12

 
Kategori
Tenis
 

2012 US Open'dan geriye unutulmaz Finaller kaldı.

Amerika Açık Tenis turnuvası dün  bayanlarda Serena Williams’ın, erkeklerde Andy Murray’nin şampiyonlukları ile sona ererken, akıllarda kalan, kolay unutulmayacak final mücadeleleriydi.  Her iki finalde de sonucu son setlerin belirlemesi şampiyonlukların ne kadar zor elde edildiğinin bir göstergesiydi.

Victoriya Azarenka yarı finalde Sharapova’yı yendikten sonra yaptığı samba dansı ile finale kalmayı kutlarken rakibinin S.Williams  olmasına bile aldırmıyordu belki. S.Williams ise rakibi kim olursa olsun ülkesindeki bu maçı kazanacak gibi bir görüntü içindeydi. Wimbloden şampiyonluğu morali içinde, formdaydı ve avantajlıydı.

Azarenka 1 kez Grand Sllam jkazanmış. Buna karşılık Serena Williams 31 yaşında kazandığı 45 kupa ile ülkesinin efsane sporcuları arasına girmeye aday ve 1999 da Amerika Açık şampiyonluğu da var.  Son 4 yılda 3 kez Wimbledon kazanmış.

Daha önceki maçlarında rakibine 9-1 üstünlüğü bulunan Serena Williams, Azarenka’nın direnci ve hareketli oyunları karşısında soğukanlılığını hiç bozmadı.  Azarenka’nın kaybetmesinde  evvelden de düşünüldüğü gibi servis faktörü etkili oldu. Nefes kesen final maçı 17 sene sonra ilk defa  3 set oynanmış. Bu da enteresan ve bu bile Azarenka’nın şampiyonluğa ne kadar yaklaştığını gösteriyor.

Tribünlerdeki Willams ailesi ise  ekranlardaki renkli ve sevimli, gösterileri yanında sahadaki Williams’a büyük moral, modivasyon sağlıyor. Başarıda ailece pay sahibi oluyorlar.

Yine de bu Grand Slam’larda erkeklere haksızlık yapılıyor gibi.  Ödüller birbirine yakın  fakat  bayanlar 3 set, erkeler 5 set oynuyor. Bu tam bir çlçü değil. Bayanlar maçı da 5 set olsa Azarenka belki de şampiyon olacaktı çünkü son sette dahi hiçbir yorulma emaresi yoktu.

Andy Murray-Novak  Dİjokoviç finali hem onlara hem bize büyük eziyet çektirdi.!  Onlara eziyet çektirdi çünkü maç tam 5 saat sürdü. Siz hiç koşmadan sadece kollarınız 5 saat sürekli kaldırıp indirebilir misinz?. Bunun içinde servis atma var, stratejik zeka var, koşu var. Var oğlu var.

Bize eziyet çektirdi çünkü arada saat farkı var. 6-7 saat. Bizim saatle 23.00 de başlayan maç saat sabaha karşı 04.00 de bitti. Hadi bırak da git yat bakalım kolaysa….. Seyrettik öle gebere.

Sırp Dijokoviç geçen yılın Amerka Açık şampiyonu. A.Murray yükselen yıldız. Her ikisi de 25 yaşında. Gladyatör gibi savaştılar. Ölümüne. O dayanıklılığı ile kazanır diye düşündüğüm Djokoviç yerlerde süründü. Sakat mıydı bilmiyorum ama  Andy Murray’a bir türlü üstünklük kuramadı. 2-0 dan durumu 2-2 ye getirdi ama takatı da kalmadı. 1 set 6-6 oldu. Uzadı gitti. Tie break ler uzadı gitti 12-10 kazandı A.Murray ama bu setteki fırtınanın bedeli  bu set bittikten sonra, hava durulduktan sonra anlaşılacaktı ve 2.sette anlaşıldı ki Djokoviç tarafı ağır hasarlı.  Maçı 2-2 ye taşısa bile daha diri kalan A.Murray maçı da ilk Amerika Açık turnuvasını da kazanmış oldu.

Herşeyden önce  müthiş, finale yakışan bir maçtı ve bu oyuncular bu finali sonuna kadar hak etmişlerdi. Ne yazık ki hem bayanlarda, hem erkeklerde şampiyon bir tane olabiliyordu. 2.ler de bu yüzden ödüllendiriliyordu.

Bu kortun tribünleri muhteşem. TV görüntüleri imrendiriyor. Gerçekten bu finalleri bu atmosferi  TV başından izlemek bile büyük keyif. Amerika US Open çok farklı. Tabi burada elde edilen şampiyonluk da o yüzden daha anlamlı. S.Williams’ın tüm  soğukknlılığına rağmen yaptığı sevinç gösterileri bunun sonucudur. Sporcuların ailelerinin ve taraftarlarının ekrana gelmesi  maçlara ayrı bir güzellik katıyor.  Djokoviç her sayı aldığında kalabalık bir grubun havaya fırlaması ve bunu kameraların çokca göstermesi  keyifliydi.  Andy Murray’ın annesi ayrı tribünde, babası ayrı yerdeydi.  Ayrılar mı ne?.

Babası  soğukkanlı sevinirken, annesi oğluna ne kadar güvendiğini el kol hareketleriyle belli ediyordu.

Bir US Open böyle sona ereken, şampiyonların nerede yaşadıklarını merak ettim.

Serena Williams  Amerika’lı ve Pensilvania’ada yaşıyor. Ona başka durak yok ama  Victoria Azarenka Belarus’lu, ABD de Arizona da yaşıyor. Bu kıza dikkat 23 yaşında henüz. Çok Grand Slam’lar kazanacak gibi.

Andy Murray İskoç. İngiltere’de yaşıyor. Novak Djokoviç Sırp. Monaco’da, Monte Carlo’da yaşıyor.

Başarılarının sırrı değişik ülkelerde yaşamaları mı, yoksa tenisin sporcuyu zengin edip başarı için imkan yaratan bir spor olmasından mı anlayamadım!.

 

 

  

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..