Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '15

 
Kategori
Spor
 

2015 yarış sezonu İstanbul’da açıldı

2015 yarış sezonu İstanbul’da açıldı
 

İstanbul Kemal Merkit Duatlonu


Geçtiğimiz Cumartesi günü yıldız, genç ve yaş grupları sporcuları, Kurtköy Formula 1 pistinde koşulan ve duatlon şampiyonasının ilk ayağı olan İstanbul Kemal Merkit Duatlonu yarışı ile 2015 yarış sezonunu açtı. 153 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışlarda, 142 atlet start aldı. 20 sporcunun çeşitli nedenlerle terk ettiği yarışın bisiklet etabında eksik tur atan bir sporcu da diskalifiye oldu. Katılımcılardan 121’ i bitiş çizgisini geçmeyi başardı. Start alan toplam erkek sporcuların sayısı 122, toplam kadın sporcuların sayısının 20 olduğu yarışlarda katılım ortalaması Türkiye ortalamalarının altında kaldı. En yüksek katılımcı sayısı 69 sporcu ile yaş grupları erkekler kategorisi olurken bu kategoriyi 34 sporcu ile genç erkekler, 27 sporcu ile yıldız erkekler izledi.
 
Çöl Kaplanı lakaplı motokros ve enduro şampiyonu merhum Kemal Merkit anısına düzenlenen İstanbul Kemal Merkit Duatlonu 14 Şubat Cumartesi günü koşuldu. Ülkemizde 2006 yılında bu yana sprint mesafe olarak koşulan duatlon yarışları, bu yıl ilk kez yaş grupları tarafından olimpik mesafe (10km koşu, 40km bisiklet 5 km koşu) üstünden koşulurken, genç sporcular sprint (5km koşu, 20km bisiklet, 2.5km koşu), yıldız sporcular süper sprint mesafe (2500m koşu 10km bisiklet, 1250m koşu) şeklide koştular. 
 
Bisiklet etabı oldukça teknik bir parkur özelliğine sahip olan Kurtköy Formüla 1 pistinin fiziki şartlarının zorluğunun yanı sıra olumsuz hava şartları da katılımcıları hayli zorladı. Sporcular sadece birbirleri ile mücadele etmekle kalmayıp soğuk ve rüzgarlı havayla da mücadele ettiler. Soğuk havanın olumsuz etkisini azaltmak için sporculara gün boyunca sıcak içecek ve yiyecek ikramı yapıldı. Yıldız erkekler sporcuların bir kısmının ilk koşuda belirlenen yarış mesafesinden fazla koşması üzerine iptal edilen ilk start sonrasında yeniden başlatılarak fairplay ihlali engellenmiş oldu.
 
İstanbullu sporcuların fazla rağbet etmediği yarışlara ilgi beklenin altında kaldı. İlgi azlığının nedenleri arasında olumsuz hava şartlarının olmasının yanı sıra bazı sporcuların 15 Şubat Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilen geleneksel Geyik Koşusunu tercih etmeleri olduğu görüldü.
 
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..