Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2015 Yazında Sokak Modasına Yön Verecek 10 Ayakkabı Modeli

2015 ilkbahar-yaz sezonunun hava olarak hala kendini pek fazla hissettirmediği bugünlerde, trend listeleriyle pek bir haşır neşir durumdayız. Malum indirim dönemi gelinceye kadar, yaz için neler almamız gerektiğini belirlemek lazım. Bunun içinde 2015 ilkbahar-yaz trendlerinden yola çıkarak listeler oluşturulmaya başlanmalı. 20 maddelik uzun bir ayakkabı trendi yazısından sonra, şimdi de sırada 2015 yaz sezonunda sokak modasına yön verecek ayakkabı modellerine geldi sıra. Macro ve micro trendlerin ışığında sadeleştirdiğim listemi 10 maddede toparlayabildim. Yazın favori olacak modellerine birlikte bakalım isterseniz. Ama siz tüm listeyi görmek istiyorsanız, 2015 ilkbahar-yaz ayakkabı trendleri yazıma da tıklayabilirsiniz.

1- Bağcıklı (Lace Up) Ayakkabılar

İp detayları bulunan, yeri geldiğinde dize kadar çıkabilen bağcıklarla oluşturulan lace up ayakkabılar bu yaz çok popüler. Düz modelleri de topuklu formları da her türlü kıyafetin altına yakışan cinsten, tercihize göre topuklu ya da topuksuz modellerden bir tane edinilmeli.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_bağcıklı

2- Spor Ayakkabılar (Seneakers)

Unutmayın ki, bir spor ayakkabıyı artık gelinliğin altına da gece kıyafetinin altına da giyebiliyoruz. Böyle bir durumda, spor ayakkabılardan nasıl vazgeçebiliriz. Her renk her desen spor ayakkabıyı dolabımıza katmalıyız, benden söylemesi.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_spor_ayakkabılar

3- Örgü Ayakkabılar

Yeni yeni popüler olmaya başlayan örgü ayakkabıları 2015 yaz sezonunda çok göreceğiz. Topukları ve zarif duruşlarıyla feminen bir görüntü oluşturan bu ayakkabı modeli, şıklığı her daim tercih eden bayanlar için çok ideal.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_örgü_ayakkabılar

4- Flatform Ayakkabılar

Rahatlıklarıyla giyeni kendine hayran bırakan, boy problemini ortadan kaldıran flatform ayakkabılar, 2015 yazının yine en gözde modelleri arasında yer alacaklar. Günlük koşuşturmacada çok tercih edilen bu modeller tam bana göre diyorsanız, şimdiden bir tane edinmenizi tavsiye ederim.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_flatform_ayakkabılar

5- Fiyonklu Ayakkabılar

Bu sezonun en önemli ayakkabı aksesuarlarından biri fiyonklar. Ayakkabıya oldukça şık bir hava katan fiyonklar tam da feminen görünmek isteyen bayanlara göre.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_fiyonklu_ayakkabılar

6- Metalik Sarı Ayakkabılar

Metalik griler artık yerini metalik sarılara bıraktı. En önemli tasarımcıların koleksiyonlarında yer alan metalik sarı ayakkabılar ile farklı stiller yaratmak ve göz alıcı görünmek mümkün.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_metalik_sarı_ayakkabılar

7- Topuklu Terlikler (Mulelar)

Mulelar geçen yıldan bu sezona  geçiş yapan önemli parçalardan bir tanesi. Topuklu terlikler bayanlar tarafından çok sevilmiş olmalılar ki, tasarımcılar koleksiyonlarında bu modellere yer vermeye devam ediyor.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_topuklu_terlikler_mulelar

8- Maskülen Ayakkabılar

Maskülen stil de maskülen ayakkabılar da her zamanki gibi varlığını sürdürmeye devam ediyor. Maskülen ayakkabı modelleri genellikle oxfordlarda ortaya çıkıyor. Ama bu sefer tasarımcılar oxfordlarda da hoş farklılıklar yaratmış.

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_maskülen_ayakkabılar

9- Püsküllü Ayakkabılar

Püskül trendi sokakları kasıp kavururken, ayakkabıları etkisi altına almamış olması tabiki beklenemez. Çok sevimli, aynı zamanda çok şık ayakkabı modellerinin ortaya çıktığı bu sezon, siz de püsküllü ayakkabılardan edinmelisiniz. :)

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_püsküllü_ayakkabılar

10- Parmak arası Sandaletler

Parmak arası modeller olmadan bir yaz sezonu geçirilemez. 2015 yazında parmak arası terliklerden sonra, parmak arası topuklu sandaletler favoriler arasında, tabiki gece kullanımı için daha uygunlar. :)

2015_yaz_ayakkabı_modelleri_parmak_arası_sandaletler

 

Trendler ve stil önerileriyle ilgli yazılarımın devamını blogum "Pimood"tan takip edebilirsiniz.

Ayrıca "Klasik beyaz gömleği şıklaştırma yolları" adlı videomu Milliyet TV'den izleyebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..