Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '11

 
Kategori
Sinema
 

21. Yüzyılın Üç Silahşörleri

21. Yüzyılın Üç Silahşörleri
 

Kurtlar Vadisi Filistin


Geçen cuma “Kurtlar Vadisi Filistin” filmini izlemek için sinemaya gittik. 17.15 seansına almıştık bileti. Gişe önündeki uzun kuyruğu görünce bileti iyi ki saatler öncesinden almışız dedim kendi kendime. 3. salonda film gösterilmeye başladı ve sadece 5– 6 koltuk boştu. Genellikle erkeklerin izlemeyi tercih ettiği bu filmde bayanların da azımsanmayacak bir sayısı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. 

10 dakikalık reklamdan sonra film başladı. Çatışma sahneleri güzeldi. En kritik zamanda bile Memati ve Abdülhey’in birbirine sataşması filme farklı bir tat katmış. Erdal Beşikçioğlu ise oynadığı karakterle özdeşleşmiş, tabiri caizse oyunculuğunu konuşturmuş yine. Ufak tefek birkaç hatanın ve abartının dışında film izlemeye değer. En azından konu itibariyle kaliteli bir yapım olmuş. Herkesin İsrail hakkında düşündükleri ve İsrail’e yapmak istedikleri bu filmde yapılmış. Yani İsrail’deki ırkçı Yahudilere hak ettikleri veriliyor bir nevi. Bu bir eylem filmi niteliğinde bence. Filistin halkına yaşatılan kötülüklerin intikamı bir şekilde alınıyor. Bu her ne kadar film unsuru ve hayal ürünü de olsa, bence takdir edilesi bir başarıdır. Yabancıların sadece kendisini korumak adına ajanlara yakalanmamaya çalışan kurşungeçirmez Matrix’ini öve öve bitiremeyenler Polat Alemdar’ın sadece kendi ülkesindeki değil Irak ya da Filistin’deki haksızlıklara ve zulümlere karşı vermiş olduğu mücadelenin de hakkını vermeli. Çoğu insanın yapmak isteyip de yapamadığını, Polat ve arkadaşları bir plan dahilinde kurgu da olsa başarıyorlar. Hem oynadıkları dizide hem de rol aldıkları filmlerde bir amaçları var. Başına çuval geçirilen Türk askerlerinin, toprakları saçma bir bahaneyle işgal edilen masum Irak ve zulmedilen Filistin halkının sesleri oluyorlar ve yapılması gerekenleri yapıyorlar. 

Benim savaş yanlısı olduğum düşünülmesin sakın. Ama zulmeden tarafta da olmadım hiçbir zaman. Güçlü silahlar gizlice pazarlanmasın, başkalarının toprakları hiçbir şekilde işgal edilmesin, masum insanların öldürülmesine saçma sebepler bulunmasın. Silahlar sussun, her yerde “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sloganı duyulsun… 

 
Toplam blog
: 4
: 838
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

1985 Mersin doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Almanca öğretmenliğinden yeni mezun oldum ve atanamay..