Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '21

 
Kategori
Astroloji
 

21 EYLÜL BALIK DOLUNAYI

Genel anlamıyla dolunay

21 Eylül günü saat 02:54 de Balık burcunun 28°13’ derecesinde dolunay meydana gelecek. Ev sahibi Balık burcu sübjektif, merhametli ve fedakar, etrafıyla bütünleşmek isterken dengeyi kaybetmeye ve kendini kurban etmeye, bağımlılıklara yatkındır. Hukukçular, akademisyenler, bakanlar, diplomatlar, dalının uzmanları, bankacılar, finansörler, tüccarlar, sanatçılar, denizciler, petrol, su, kimyasal maddelerle ilgili işler yapanlar, denizciler, medyumlarla ilişkilidir.  Dolayısıyla yukarıdaki özellikleri ve bu meslek gruplarıyla ilgili gelişmeleri dolunay sürecinde daha belirgin görebiliriz.

Enerjilerin genelde dengeli olduğu fakat hızlı ilerleyen bir akış kolay olmayabilir. Şartlar zorlanmadan, olduğu haliyle, zaman zaman fedakarlık gerektiren, akışta yürütülmeye çalışılan genel bir süreç görebiliriz.

Balık dolunayının yükselenini geçtiğimiz Başak yeniayı ile aynı ve bize başlayıp da bitiremediğimiz işlerin devamını göstermekte. Yükselendeki Aslan burcu  gözler önünde, sahnede olarak kendini göstermeyi anlatan, liderleri, tanınmış kişileri de işaret eder. Yükselen derecesine  Giansar sabit yıldızının etkisini görmekteyiz. Giansar, keskin zeka ve analitik düşünce yapısının yanı sıra seyahatler, çok sayıda arkadaş, yaratıcılık anlatır. Aynı zamanda mide ve bağırsak sorunlarıyla ilgilidir.

Balık dolunayında Ay, Scheat ilişkisini görmekteyiz. Scheat, imkansızı düşünerek yapmaya cesaret edebilmeyi anlatırken beraberinde sıkıntıları, kaza, boğulma, intihar gibi tehlikeleri de içinde barındırır.  Güneş ise Markeb birlikteliğiyle engin bilgi ve eğitim çalışmalarını, yolculukları anlatır.

Balık burcunda dolunayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Balık dolunayında eğitim, ticari faaliyetler, hukuksal konular, kardeşlerle, akrabalarla, yabancılarla ilgili işler, varsa basın-yayın, tanıtım konuları, irili ufaklı yollar, seyahatler ana başlıkları oluşturmakta.

Değişken burçların 25-30, öncü burçların 0-1,  sabit burçların 11-15 dereceleri arasında gezegenleri, önemi kombinasyonları olanlar Balık dolunayından öncelikli etkileneceklerdir. ( Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

Para,evlilik, ortaklı dahil her türlü ikili ilişkiler, değer yargılarınız, adalet gibi çeşitli sebeplerden kaynaklı üzüntüler sahip olunanlara yönelik dengenizi oldukça bozmuş olabilir. Yaşanmışlıkların derin etkisi beraberinde aydınlanmaları ve beklenmedik olayları getirebilir. Adaleti sağlayabilmek amacıyla derinlerdeki çetrefilli işleri ele alabilirsiniz. Şartlar karşısında strateji geliştirmek ve bunu yaparken de bir yandan geçmişte yaşanmış problemlerin sebep olduğu dönüşümleri değerlendirmek diğer yandan hayatınızdaki ilerlemeniz gereken yolunuzdaki dengeyi tutturabilmenin hesabını yapabilirsiniz. Sonucun nereye varacağını bilerek olana bitene şimdilik bakakalır gibi durmakla, değişim sürecindeki ara boyutu da değerlendirebilirsiniz. Sizin dışınızdaki faktörlerin ya da kişilerin etkisi hizmetten, fedakarlığa, oradan da kurban olmaya giden yolu değerlendirmenizi ve tutkuyla bağlıyım dediklerinize bir şans daha tanımamanıza neden olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey karşılıklı dengede anlaşmaya çalışırken, hatalı kararların dengeyi kaybettirmesi ve geçmiş hataları tekrardan kaçmak olmalı. Böylesi bir durumda ortaya çıkabilecek problemler hayatınızın odağına oturabilir ve  sosyal durumunuza zorlayıcı etki yapabilir. Hayatta her zaman tam ideali yakalamak mümkün olmayabilir. Bulunduğunuz durumun muhasebesini iyi yapın ve geleceğinizi düşünün. Kendinizi kurban edecek noktaya gelmemeye, gerekiyorsa bu durumdan kurtulmaya özen gösterin. Ocak ayının 10 lu tarihlerinden itibaren Satürn’de bu konuları yeniden bir şekle sokulması için etkileyecek.

Dolunay, hayat felsefesini de etkileyecek şekilde toplum içindeki durumunuzu, aile konularınızı öne çıkartabilir. Geçtiğimiz Başak yeniayında başladığınız işlerinizi toparlamak isteyebilirsiniz. 26 Mayıs Ay tutulması ile gündeminizde olan konuların muhasebesini yapabilirsiniz. Ve dahası 4 Aralık’taki Güneş tutulması ile yaptığınız bu muhasebeler, evlilikler, hayatlarınızdaki etkiye göre her türlü olayın içindeki güç dengeleri sarsılacak. Bu dönemde sağlıklı düşünmekte zorlandığınız konular, tutulma etkisiyle birlikte sizi birtakım durumlardan özgürleştirmek, şartların değişimi yönünde adımlar atmaya götürecektir. Karar alırken, ticari faaliyetlerinizde, imzalamak durumunda olduğunuz anlaşmalar varsa, karşınızla iletişimde lütfen iyi düşünüp, hareket edin. Aldanmalara, aldatmalara dikkat. Dolunay çok kişinin sosyal durumuna etki etmekte. Eğitim konularınız, basın yayınla, hukukla ilgili işleriniz, ticari faaliyetleriniz, yurt dışını ilgilendiren durumlar bu süreçte hareketlenebilir. Merkür retrosu başlamak üzere ve artık gölge dönemlerindeyiz. Elektrikli, elektronik aletlerinizde, yollarda, ulaşımda, iletişimde olabilecek sorunlara karşı şimdiden tedbirli olabilirsiniz. Önemli verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmemenizi öneririm. İlişkilerde önemli gelişmeler, problemler, yürümeyenlerde kopuşlar görülebilir. Hesabınıza, aldığınıza, verdiğinize dikkat edin. İntihara eğilimi olanların biraz daha hassas yürümesi gereken bir süreç olabilir. Genç kızlarımızın hem sağlıklarına hem de güvenliklerine daha dikkat etmelerini öneririm. Sulardan, sıvılardan kaynaklı sorunlar yaşanabilir.

Balık dolunayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

İkizler ve yükselen İkizler :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için : Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Başak ve yükselen Başaklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Terazi ve yükselen Teraziler için : Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız,

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Yay ve yükselen Yaylar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Kova ve yükselen Kovalar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Balık ve yükselen Balıklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Ülkemiz ve Balık dolunayı

21 Eylül Balık dolunayında iktidar, hükümet, muhalefet, üst düzey yöneticiler, yönetim kurulu başkanları, ceo lar, tanınmış kişiler, mahkemeler, muhalefet, prestijimiz, ülkemizin durumu, topraklarımız, güvenliğimiz, tarım, çiftçiler, inşaat, gayrimenkul sektörü ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Balık dolunayı, bir yandan Ay diğer yandan ilerletilmiş MC ve IC ile beraber zorlayıcı görünüm yapmakta. Hükümeti ve muhalefeti, halkı, ülkeyi ilgilendiren gelişmelerle dikkati çekmekte. Siyaset dahil her sektörde konumunda otorite olanlar, üst yöneticiler dolunayda etki altında. Konumunda otorite olanlara yönelik değişimleri, sağlık dahil gelişmeleri gözlemleyebiliriz. Bu süreçte meclis, milletvekilleri, belediye başkanları, yerel yönetimlere yönelik konular gündem yaratabilir. İçeride tansiyon yükselebilir. Güvenlik konuları vurgulanabilir. Bu süreçte geçici sığınmacılarla ilgili durumlar da dikkati çekebilir. Balık dolunayında anayasa değişikliği, eyalet/federe yönetim tarzı ve belediyelere özerklik konuları gündem olabilir. Muhalefet kanadından parti mensuplarına, gazetecilere, yazarlara, düşün insanlarına yönelik davalarla ilgili gelişmeleri duyabiliriz. Ekonomiye, para piyasalarla ilgili gelişmeler yöneticilerinin pozisyonlarını da etkileyebilir. Piyasalarda dalgalanmalar görülebilir. Halk ve halkın ekonomisi konuşulabilir. Tarım ürünlerdeki fiyat artışı ve ülkemiz haritasındaki tarım, çiftçilerimizle ilgili göstergeler, konuların üzerine daha farklı eğilme gereğini işaret etmekte. Deprem ve sulardan, sıvılardan, denizlerden kaynaklı problemler olasıdır.

21 Eylül günü Balık burcunda gerçekleşecek dolunaya ait haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2021/09/14/21-eylul-balik-burcunda-dolunay/

https://azadeoksoy.com/2021/05/17/26-mayis-yay-burcunda-ay-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..