Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

21 Mart Şiir Günü

21 Mart Şiir Günü
 

İlk kez 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen ve dünya çapında kutlanan Dünya Şiir Günü'nün amacı "farkındalık yaratmak ve ulusal, evrensel, bölgesel şiir hareketlerine taze bir enerji sağlamak"olarak nitelendiriliyor.

Şiirin sorgulayarak çeşitlilik yarattığını belirten UNESCO, dil çeşitliliğini kutlamak için bugünü şiir günü olarak ilan etmiş.

Şiir okumayı, yazmayı, yayınlamayı teşvik etmeyi amaçlayan Dünya Şiir Günü, önceleri 5 Ekim'de kutlanırken 20. yüzyılın sonlarına doğru 15 Ekim'de kutlanmaya başlanmış. Uzun süredir 21 Mart'ta kutlanan Dünya Şiir Günü, bazı ülkelerde halen bu tarihlerde kutlanıyor.

Türkiye Yazarlar Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, şair ve yazarlar 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde bu yıl da sokaklara olacak. 21 Mart'ta saat 11.00'de Kadıköy'de Beşiktaş İskelesi'nde buluşan şair ve yazarlar, İskelede Şiir Günü Bildirisi'ni okuduktan sonra vapurla Beşiktaş'a geçecek. Vapurda da şiirler okuyup yolculara şiirler ve şiir dergileri dağıtacaklar. Beşiktaş İskelesi'nde bildiri yeniden okunacak ve Beşiktaş Çarşısı'nda da şiir dergileri ve şiirler dağıtılacak..

Edindiğim bilgiler bu şekilde ne kadar da güzel ama, keşke daha önceden haberim olsaydı da yapılan etkinliğe katılabilseydim..

Şiir okumak sanki kelimeler ile dans etmek, yazmak ise o kelimeleri dile getirip onunla coşmaktır..

Kalemin sözcüklerle dans etmesi ve yüreklerin dile gelmesidir aslında, binlerce söz yazılabilir, kısa kesmek lazım :)

Şiir yazmak sevdiğine duyulan aşkın hecelerdeki gerçeğidir, şiir yazan yürekleriniz solmasın, ve de ilham hayat boyu yanıbaşınızda olsun...

 
Toplam blog
: 195
: 932
Kayıt tarihi
: 09.01.12
 
 

Ben kimim ne yaparım? Aklıma düşeni yazar, gördüğüm kareyi ölümsüzleştirmek isterim. Kulağıma tak..