Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '18

 
Kategori
Astroloji
 

22 Ocak – 28 Ocak Haftası Gökyüzü

22 Ocak – 28 Ocak Haftası Gökyüzü
 

Dinamik enerjilerin hakim olacağı 22 Ocak haftasına başlıyoruz. Merkür’ün Pluto ile kavuşum yapması ile birlikte çok ciddi kararlar almak, yeni girişimlere yönelik derin ve ayrıntılı projelerin hazırlığına başlamak ve hatta belki şimdiye kadar gizli yürütülmüş olan planları şimdi su yüzüne çıkarabilecek olmak mümkün. Burç değiştiren Mars, fiziksel ve içsel enerjinin artışı ile öne çıkan, cesur ve atılgan tavırlar içine girebilecek olacağımızı,  inançlarımız, fikirlerimiz ve kendi erdem anlayışımız doğrultusunda atak hareketler alıyor olabileceğimize işaret etmekte. Ülkemiz haritasında da etkin açılar oluşturması ile birlikte siyasi ve toplumsal platformda dikkat çekici yeni gelişmelere açığız.

22 Ocak – 28 Ocak Haftası Gökyüzü

Merkür, Pluto kavuşum, 24 Ocak Çarşamba
Oğlak burcunda ve güçlü bir dispozitöre sahip Merkür, Pluto ile kavuşumda. Özellikle 17 Ocak gününden bu yana ciddiyet ve kararlılık içinde olduğumuz, yeniliğe, hedeflere, geleceğe odaklı bakış açımız, güç, başarı kazanma istekleri ile şekillenen fikirlerimiz, düşüncelerimiz üzerine şimdi onları daha da güçlendiren, hırs ve tutku katan etkiler gelmekte. Çok ciddi kararlar almak, yeni girişimlere yönelik derin ve ayrıntılı projelerin hazırlığına başlamak ve hatta belki şimdiye kadar gizli yürütülmüş olan planları şimdi su yüzüne çıkarabilecek olmak mümkün. Düşünceler, fikirler, zihinsel işlevlik açısından kuvvetli olmayı anlatan görünüm ile bugünü odaklanmamız, üzerinde yoğunlaşmamız gereken işlerimize ayırarak değerlendirebiliriz.

Merkür, Vesta 45’lik açı, 24 Ocak Çarşamba
Merkür’ün Vesta ile olan kontağını, kendi bildiğimizden şaşmamak, kendi kararlarımızı sadece kendi düşüncelerimiz doğrultusunda ve sadece kendi fikirlerimizi gözönüne alarak vermek ile bir diğer kişiyi düşünmek zorunda kalmak, başkaları ile ortak fikirlerde buluşmak mecburiyeti, önceliği bir diğerine vermek gerekliliği arasında gidip gelen içsel çelişkiler ile dolu kalarak hissedecek olabiliriz. Aynı gün Vesta, Pluto ile de kontak oluşturuyor olacak. Gerçekçi bakış açısıyla sorumluluk ve görev anlayışımızı gözden geçirebilir ve günü bunun bizde farkındalık ve dönüşüm sağlayıcı olmasına izin vererek değerlendirebiliriz.
Aynı şekilde toplumsal konular üzerinde de oluşacak olan etki, varolan düzeni korumak için siyasi platformlarda oluşacak dinamik, çatışmacı bir enerji rüzgarı getirecek olabilir.

Merkür, Jüpiter sekstil, 25 Ocak Perşembe
Kendi aklımıza kendi fikirlerimize güveniyor olmanın sağlayacağı iyimserlik ve rahatlığı hissedebilecek olacağımız Perşembe günü kendi görüşlerimizi, fikirlerimizi dile getirmek, yeni alınmış kararlarımızı açıklamak, önemli konuşmaları bugüne ayarlamak şeklinde değerlendirmek açısından oldukça uygun. Merkür’ün Uranüs ile kare açıya doğru gittiğini göz ardı etmeyerek, abartılı ve aşırılık katılmış şekilde ısrarcı konuşmalardan, boyunu aşan sözler vermekten, kibir ve ukalalık taşıyan lisanda konuşmaktan ise uzak kalmak faydalı olacaktır. Özellikle bugün itibari ile hafta sonu boyunca, düşünmeden konuşmanın, kendi fikrinde aşırıca, fanatikçe ısrarcı olmanın ve benzeri davranışların sonrasında pişmanlık getirici etkileri ile karşılaşmak olasılığını göz önünde bulundurmak gerekmekte.

Mars, Yay Burcu yolculuğu başlıyor, 26 Ocak Cuma (15:57)
Mars, Yay burcunda, ilkelerin, fikirlerin, inançların öne çıktığı ve gerek fiziksel gerek ruhsal bu yönde şekillenen enerjiler ile odaklı olmayı ifade eder. Ne için hareket ediyoruz sorusunun cevabı Mars’ın Yay burcuna geçişi ile birlikte inandıklarımız doğrultusunda olacak. İnandığımız fikirler, doğrularımız, büyütmek, genişletmek, yaymak istediğimiz görüşlerimiz için savaşmaya hazırız. İlkelerin, fikir ve inançların öne çıkartılmış olduğu bir hayat anlayışı, artan özgürlük ihtiyacı, aktif, dışa dönük, kendini dolaysız ifade ediş şekli ile beliren davranış biçimleri hayatımızda etkin olacaktır.
Fiziksel ve içsel enerjinin artışı ile öne çıkan, cesur ve atılgan tavırlar içine girebilir, inançlarımız, fikirlerimiz ve kendi erdem anlayışımız doğrultusunda atak hareketler alıyor olabileceğiz.
Mars, Yay burcuna geçişi ile birlikte ülkemiz haritasının 6. Evi üzerinde transit eden gezegen haline geliyor. Mars’ın bu evden transiti bu evin ifadesi olan askeri, silahlı kuvvetlerimizi öne çıkaran harekete geçme, savunma türü aktif bir süreç içinde olabileceğimizi göstermekte.

Venüs, Kiron 45’lik açı, 26 Ocak Cuma
Kimseye ya da hiçbir şeye karşı bağımlı olmak ya da hiçbir şeyin bizim bağımsızlığımızı bozmasına izin vermek gibi bir niyetimiz olmadığı bu günlerde her türlü ilişkilerimiz, ortaklıklarımız üzerinde bu türden durumların oluşturabileceği ve gerilim yaratacak anlaşmazlıklara karşı dikkati olmak fayda sağlayıcı olabilir. Sorun haline gelebilecek olan ve uğraşmamız gerekecek problemlerin açığa çıkacak olabileceğini bilmek ve kişisel olarak -ne istediğimizin- kontrolünü yapmış olmak önemli görülmekte.

Venüs, Ceres karşıtlığı 28 Ocak Pazar
Çok mu fazla şey bekliyorum acaba diye düşünmek zorunda kalacak olabiliriz. Belki gerçekten yeterli ilgi sevgi, alakayı almıyor olmakla bağdaştırabileceğimiz açı, sevgide, ilgide yetersizlik hissi içinde olmak, daha fazlasını talep etmek ile de kendini gösterebilir. Diğer kişilerden beklediğimiz takdir, teşekkür gibi onurlandırmaları fazlaca bulamayacak olabileceğimiz bugün ilişkilerimizde ihtiyacımız olan beklentilerimizi bulmakta zorlanabiliriz.

Merkür, Uranüs kare 28 Ocak Pazar
Oğlak burcunda hareket eden Merkür ile Koç burcu ilerleyişini sürdüren Uranüs arasında kesinleşen derecesine varan açı hafta ortasından bu yana aktifliğini arttırmakta, açının etkisini önümüzdeki hafta ortasına kadar hissediyor olacağız. Beklenmedik derecede hızlı kararlar vermek, ani ve düşünmeden hareket etmek, sinirli, asabi, gergin, heyecanlı düşünme, konuşma, yazışma tarzı bu açının ortaya çıkarabileceği etkiler. Düşünmeden harekete geçmiyor olmaya, hızlı hareket etmenin ve hızlı karar vermeni getirisi olabilecek sakarlıklara, kazalara oldukça dikkat etmek faydalı olacaktır. Tartışma ortamlarına davetiye çıkarmaktan uzak durmak ve yine tartışmacı, sinirli, gergin ortamlar içinde olmamaya dikkat etmekte de fayda var. Yaratıcı düşünceyi tetiklemesi ve hız kazandırması ile pozitifsel etki yaratacak olan açı bu yönüyle ise, fikirleri hızlandırmak, kendine güven ile bağımsızca ortaya koymak, bilimsel düşünce biçimini desteklemek gibi faydalar sağlayıcı olacaktır.
Ülkemiz haritası üzerinde baktığımızda, transit Merkür ve Uranüs arasında oluşan gerilimli açı natal Merkür, Satürn kavuşumu ile bir t-kare oluşturmakta. Diğer ülkeler ile olan ilişkilerimizde, anlaşmalar üzerinde zorlayıcı, bozucu yönde gelişmelere işaret ediyor olabilir.

Sevgiyle kalın…

Dilâra B.Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..