Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '14

 
Kategori
Özel Günler
 

23 Nisan anısı

23 Nisan anısı
 

Pamuk Prenses elbisem (görsel netten)


İlkokul 3. sınıftayım, Ankara Gazi İlkokulunda okuyorum. O yıllar öğrenciler 23 Nisan törenine özel elbiselerle katılıyorlardı. Ayrıca her okuldan bir grup öğrenci küçük skeç gösterileri yapıyorlardı. Bizim okula Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler çıkmıştı.

Haftalar öncesinden sınıfta Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyununun provalarını sık, sık yaptık. Rahmetli anneciğim beyaz krepten yerlere kadar uzanan kat kat bir elbise dikti kendi elleri ile ve dantellerle süsledi. Elbiseme gözüm gibi bakıyor, kimsenin el sürmesini istemiyordum.

Okulların çeşit çeşit oyunları ve kıyafetleri 19 Mayıs stadyumunun alanında çok güzel bir manzara oluşturmuştu. Stadyuma 3 kez provalara gitmiştik. Bizim okul çok büyük alkış almıştı.

Nihayet bayram günü geldi, okulun bahçesinde yerimizi aldık. En başta bayraklar, arkada bando onun arkasında biz, en arkada törene katılan okul öğrencilerimiz, hazır vaziyette beklerken beni çok kıskanan bir kız arkadaşım yanıma geldi ve : “Elbisen ne güzel olmuş” diyerek elindeki mürekkep kalemle elbiseme bir daire çizdi, elbise berbat olmuştu. Avaz, avaz ağlamaya başladım, öğretmenimiz durumu görünce: “Üzülme çaresine bakarız.” Diyerek öğrenciyi kulağından tutup götürdü, ceza olarak törene katılmama cezası vermişler ve elinde küçük bir bayrakla geldi ve bayrağı özenle çizilmiş yere iğnelerle tutturdu ve: “Artık ağlama şimdi daha güzel oldu, bayraklı Pamuk Prenses oldun, prensesler gülümser, hadi gülümse artık.” Deyince ferahladım sevindim, öğretmenimin boynuna sarılarak yanaklarından öptüm.

Resmigeçitte en çok alkışı da bizim okul aldı, mutluluğumuza diyecek yoktu. Geçmişteki o anlamlı güzel törenleri arıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız tüm öğrencilerimize ve Milletimize kutlu olsun.Bize Cumhuriyetimizi emanet eden Yüce önderimizin ve kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun.

BİLMECE

 

Sarı saçlı mavi gözlü,

Şimşek bakışlı asil yüzlü,

Dünyada en büyük lider,

İnkılapçı sömürgeciliğe karşı savaşan önder.

 

Dostluğun barışın ilk öncüsü simgesi,

Milletinin güvencesi,

Azim gayret, cesaret,

Yenilmez kuvvet, gücünü ondan aldı Millet

 

Dünya onu “yenilmez” diye tanıdı,

Vatanının kalbi kolu kanadı,

Özgürlük bağımsızlık uğruna,

Yılmadan çalışan, cephelerde savaşan.

 

Halkını canından çok seven,

Kişisel kazanç ün peşinde koşmayan,

Türkiye Cumhuriyetinin mimarı,

Kimdir bu ölümsüzleşen kahraman?

 

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..