Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

24 Eylül İMKB yorumu

İMKB geçen haftanın son günü hariç genel olarak satıcılı bir seyir izledi. Pazartesi gününe 68.180 puan seviyesinde başlayan endeks Perşembe günü 66.473 puan seviyesine kadar geriledi. Bu seviyeden gelen tepki alımları ile günün zirvesinden kapanış yapan endeks Cuma günü de dış piyasalara paralel gelen alımlarla günü 890 puan yükseliş ile 67.891 seviyesinden tamamladı, böylece haftalık bazda endeks sadece yüzde 0,42 değer kaybetmiş oldu.

Bu hafta hem içeride hem de dışarıda yoğun bir gündem var, beklenen haber başlıkları önemli bu nedenle haftalık bazda yön için net tahmin yapmak zor olacak gibi gözüküyor. Biz teknik olarak yaklaşmaya devam edeceğiz.
- Yukarı hareketler için geçen hafta sıkça söylediğim 68.100 üzeri kapanışları önemsiyorum,
- 68.100 altında ki kapanışlar kısa vadeli göstergelerdeki güç kaybı artacağından kar satışlarının gelmesi beklenebilir.
- Bu manada yaşanacak realizelerde endeksin 65.700 seviyesine kadar geri çekilmesi beklenebilir.
- 68.100 geçilmesi halinde 69.850 seviyesinde yataydan gelen uzun vadeli direncini test etmesi beklenebilir.
- Diğer taraftan endekste geçen hafta satışların yoğunlaştığı günde dahil genelde hisselerde teknik yükselişler gördük, bu haftada hisse bazlı hareketlerin devam etmesi beklenebilir.
- Strateji olarak portföyümüzün 50 lik kısmı ile teknik hisse bazlı hareketler takip edilebilir ve yüzde 50 nakit pozisyonu ile de geri çekilmelerdeki fırsatlar değerlendirilebilir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Sevgilerimle
Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..