Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '18

 
Kategori
Astroloji
 

27 Temmuz Kova Burcunda Ay Tutulması

27 Temmuz Kova Burcunda Ay Tutulması
 

Genel  anlamıyla Ay tutulması
2018 yılının son Ay tutulması 27 Temmuz günü saat 23:20 de Kova burcunun 04°44'derecesinde tam tutulma şeklinde  yaşanacak. Bu tür  Ay tutulmalarında Ay, Dünya’nın tam gölge konisinde geçer. Bu sırada bizler de Ay’ı kızılımsı görürüz. Bu durum Güneş ışığının tutulma sırasında Ay ile arasına giren  Dünya’nın atmosferinden geçerken, mavi ışığın soğurulup, kırılan kırmızı ışığın bir kısmının Ay’a ulaşması sonucu oluşur.  Ve Ay, sarımsı, turuncumsu, kırmızımsı renklere bürünür. Bu dönemde yine medyada kanla, kıyametle ilişkilendiren yazılar, blood moon tabirini görmeniz mümkündür. Tutulma zor etkiler barındırıyor olabilir. Ama bu tanımlama büründüğü renkten ötürüdür.  

Tam tutulma Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya’nın büyük bölümü ve Güney Amerika’dan görülecek.  Toplam 103 dakika sürerek, 21.yy ın en uzun tutulması olarak kayıtlara geçecek. Aynı zamanda Ay’da Dünya’dan en uzak mesafede yer alırken, micro blood moon gibi de adlandırılabileceğine şahit olabiliriz.

Kova burcunda meydana gelecek olan tutulma  129 numaralı Saros serisine ait. 10 Haziran 1351’de başlayan bu seri , 24 Temmuz 2613 de 71 tutulma ile tamamlanacak. Bu serinin yakın dönemde geçmiş tutulmalarına baktığımızda 6 Temmuz 1982 ve 16 Temmuz 2000 tarihlerini görmekteyiz.

Seriyi değil de dereceyi dikkate aldığımızda ise sadece dakika farkı ile 27 Temmuz 1980 tutulması göze çarpmakta. 1980 ülkemizde 12 Eylül’de ordunun yönetime el koyması ve ardından dönemin siyasetçilerinden Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş’in de tutuklanmalarıyla da hafızalarımızda yer almakta.  Tutulma civarı döneme baktığımızda eski başbakan Nihat Erim’e ve yine eski DİSK başkanı Kemal Türkler’e,  ASALA’nın diplomatlarımıza yönelik suikastleri, TDKO üyesi Erdal Eren’in idamı  ve yıl sonunda  enflasyon rakamlarının %106 olarak açıklanması dikkati çekmekte.  Seneye ait kayıtlarda ilk 6 ayda TL nin 8 kere devalue edildiği bilgisi de not düşülmüş.  1980 sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de önemli olaylara sahne olmuş görünmekte.  Yine yılın ikinci yarısını baz alarak baktığımızda İtalya Bologna’da 85 kişinin ölümü, 200 kişinin yaralanması ile sonuçlanan metro saldırısı, Çin’de Mao döneminin tamamen yasaklanması, Şili’li general Augusto Pinochet’in görev süresinin 8 yıl uzatılması, ABD’de Reagan’ın rakibi Carter’ı açık ara yenişi ve tam da dibimizde İran - Irak savaşının başlamasını görmekteyiz.  Böylesi sert olayların arasında bilimle de ilgili Kova tutulmasında Voyager I in Satürn’e en yakın konuma gelerek, halkalarını fotoğraflaması  insanın yüzünü biraz olsun gülümsetmekte. Sizler de kendi hayatlarınızda 1980, 1982 ve 2000 yıllarına geri giderek, tutulmanın hayatlarınızda yaratacağı etkiye yönelik ip uçlarını yakalayabilirsiniz. Sepherial’e ait kayıtlarda Kova burcunun ilk dekanında meydana gelen tutulmalar için  ‘ bir kralın hastalanmasını belirtir’  notu düşülmüş.

Tutulmaya Kova burcu ev sahipliği yapmakta. Bu burç bilimle, toplumla, özgürlük ve devrimlerle, isyanlarla, ayaklanmalarla, entelektüellikle, sıradışılıklarla ve yeniliklerle ilişkilidir. Gölgesinde marjinallik, öngörülemezlik, soğukluk barındırır.  Kova, bilimle, yeni buluşlarla,  mühendislikle, uzayla, havacılık ve uçaklarla, meteorolojiyle, elektrik-elektronikle,  astronomiyle, astrolojiyle, radyolojiyle, psikoloji, psikiyatri, pedagoji, öğretmenlik, fotoğrafçılık ve iletişimle de ilişkilidir.  Dolayısıyla saydığım özelliklerle birlikte, bu meslek gruplarına ilişkin gelişmeleri daha belirgin görebiliriz.

Tutulmanın doğasına baktığımızda riske, tahakküm kurmaya, ani hamlelere, saldırganlığa müsait ,  empatiden, duygulardan uzak, atak bir yapı görmekteyiz.  Yükselende  yer alan Koç burcu da bu dinamik, atak , mücadeleye odaklı yapısıyla destek görünmekte.  Bu burç aynı zamanda cesaretli, olayları başlatan yapıdadır. Gölgesinde huzursuzluk, bencillik, kavgacılık, öfke ve zorbalık barındırır. Yükselene ve buraya yapılan gezegen görünümlerine bakınca  , dışavurumumuzla hayatlarımızda kadersel değişimleri beraberinde getirebilecek olan güçlü çıkışlara yönelebileceğimizi görmekteyiz.  Yükselen derecesine Alpheratz ve Nodus II  sabit yıldızlarının ilişkisini görmekteyiz. Buna göre yenilikçi, hızlı ve özgür hareket arzusu ile birlikte, karizmatiklik, olayları sorgulama, korumacı tavırlar tutumlarımıza etki edebilir. Aynı zamanda Nodus II nin  depresyona yatkınlık verdiğini de unutmayalım.

Tutulmanın Güneş’i  Al Tarf ve Arcturus etkisi altında görünmekte. Bu yıldızların etkisini de zihinsel ve ruhsal güç ile birlikte, ticari yollar, kazanç, farklı fikirlerle çıkışı bulabilme, problemli ilerleyen işlerde başarı şeklinde gözlemleyebiliriz.   Ay ise Alshat ve Dabih ile kavuşumda. Bu iki sabit yıldız ise denizlerde büyük fırtınalarla, insan davranışlarında, iklim ve politik geleneklerde önemli değişimlerle, melankoliye yatkınlıkla, iş hayatında başarı ile ilişkilendirilmiş. Dolayısıyla bu enerjileri de tutulma doğasında gözlemleyebileceğiz.

Kova Ay tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular
27 Temmuz’da meydana gelecek olan Ay tutulmasında arkadaşlar, sosyal çevremiz,  dahil olduğumuz gruplar, işten kazandığımız, çocuklar, aşk hayatı, sanatsal, sportif faaliyetler, hobiler ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Belki evlilikte, birliktelikte yaşanılan sevgi, belki işteki pozisyon, alınan maaş, belki hissedilen özdeğer, ya da ailevi parasal konular… Her birimizin hayatlarına farklı noktalarda dokunacak. Şartları, durumu sorguluyor, hesaplaşmalara yöneliyor olacağız. Aslında geçmiş kararlarımıza, adımlarımıza, kötü tecrübelerin, ani , fevri çıkışların nasıl olumsuzluklara, kayıplara ve belki de travmatik durumlara sebep verdiğine dikkat kesilip, stratejimizi bunun üzerine kurabilirsek daha kazançlı çıkabiliriz. Bu tutulma beklenmedik bir anda eski defterleri  yeniden açabilir. Geçmişte istismar edildiğimiz noktada , yeniden test edilebiliriz. Tutku ile bağlı olunanı mantıkla sorgulayın. Kaçmadan, inkar etmeden, gurur yapmadan şartları doğru değerlendirmeye çalışın. Öyle ki bu tutulma haritalarımızdaki durumuna göre hayatlarımızda önemli noktalarda kırılmaları da beraberinde getirecek görünmekte.  Duyguyla, öfkeyle,  düşüncesiz çıkışlarla değil, bilinçli adımlarla …        (Venüs, Mars/Uranüs, Metis, Pandorra, Satürn/Transpluto, Toro, Uranüs, Mars, Güneş, Ay,  Eros, KAD GAD )

Tutulma bireyselliğimiz ve ait olduğumuz topluluğa  yönelik farkındalık arttırıcı ve sonuca yöneltici etkiye sahip. Bu anlamda sahip olunanlara yönelik ani, kestirilmesi zor gelişmeler, değişimleri yaşanabilir. Sonuç almaksa zamana yayılabilir. Eski konulara yönelik girişimler olabileceği gibi, bazı durumlar karşısında geri adımlar da söz konusu olabilir. Kökeni geçmişe dayalı düşmanlıklarla karşılaşılabilir. Dürtüsel, gereğinden fazla idealize edilmiş çıkışlar yapılabilir. Burada eski manipülatif, şartların baskın değişimine yönelik anlaşmalar, sözleşmeler, sözler, aileyle ilgili ya da bürokratik işler de etkin rol oynayabilir.  Yeni şartlarda ise tüm bunlara fazlasıyla dikkat gerekmekte. Aksi taktirde istenmeyen durumlarla karşılaşılabilinir. Tutulma aşk hayatı ya da çocuklarla, onların evlilik , ortaklıklarıyla ilgili durumlara da etki edebilir. Aldatmalar, finansal hesaplardaki hatalar, kayıplar gündeme gelebilir, şartlar irdelenebilir.  Kazalara, yaralanmalara, sakatlanmalara karşı elden geldiğince dikkatli olmaya çalışalım.

Kova burcunda Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular
27 Temmuz günü Kova burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasının, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana konularda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borç, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

İkizler ve yükselen İkizler :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, çocukların aşk hayatı, torun ile ilgili durumlar.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Kredi, borç, vergi, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları, çocukların maddi manevi kazanımları, eşin ya da ortağın kayıpları, başkalarından gizledikleri, kaygıları, bağımlılıkları, hastane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Kova ve yükselen Kovalar için :  :    Bizi ilgilendiren her konu, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yükseköğrenimi, yabancılarla ilişkileri

Balık ve yükselen Balıklar için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.

Ülkemiz ve Kova burcunda Ay tutulması
27 Temmuz günü Kova burcunda meydana gelecek olan 2018 in son Ay tutulmasında ülke olarak borçluluğumuz, vergi, kredi, sigorta, faiz ile ilgili gelişmeler, yabancı ülkelerle finansal ilişkilerimiz, halkın ekonomik durumu, bankalar, finansal kurumlar, ticaret, hazine, maliye, borsa, para piyasaları, milli gelirimiz, organize suçlar ve güvenliğimiz ana konu başlıkları olarak görülmekte. Aynı  zamanda meclisi, yerel yönetimleri, belediyeleri ilgilendiren konular, yabancı devletlerle yapılan ortak anlaşmalar, organizasyonlar, kulüpler, NATO, BM gibi üye olduğumuz yapılar, eğitim sistemimiz, diplomatlar, çocuklar, gençler, sanat, spor, eğlence ile ilgili gelişmeler de bu tutulma kapsamında daha öne çıkacak konulardan.

Tutulma ve Uranüs 5.evimizdeki Güneş ile birlikte büyük kare dediğimiz zorlayıcı kalıbı oluşturmakta. Buna göre yukarıda saydığım konuları kapsayan, meclisi, yeni yönetim sistemimizi de ilgilendiren bir dizi gelişmeyle, yapılandırmalarla karşılaşabiliriz. Alınmış bazı kararların uygulamasından vazgeçilebilir ya da eski kararlar uygulamaya sokulabilir. Mars ve Uranüs’ün sert konumu  suikastlere, saldırılara, terör eylemlerine, güvenliğimizin önemine dikkati çekmekte. Meclisi, yönetimi ilgilendiren gelişmeler olasıdır. Para piyasalarında dalgalanmalar mümkündür.  Bu tutulma dünya genelinde deprem, doğal afetleri, uçak kazalarını işaret ederken, sosyal medyada paylaşmış olduğum kartografik haritalardan hem ülkemiz hem de dünya genelinde hatları takip etmeniz mümkündür.  Muhalefet partilerindeki yönetim değişikliklerine yönelik girişimlerin yanı sıra, ilerleyen dönemde farklı bir siyasi parti de gelebilir. Uzun dönemli kalkınma planlarına yönelik değişimler yaşanabilir. NATO, BM  vs ilişkilerimiz, savunma sanayine yönelik silah anlaşmalarımız ülke gündemimizin önemli başlıklarından birisi olabilir. İllegal yapılanmalara yönelik yeni  gelişmeler yaşanabilir.

Şirketler açısından baktığımızda karlılıklarının, borçların, vergilerin ve diğer mali yükümlülüklerin, ortak yatırımların, uzun dönemli hedeflerin, stratejik yönetim anlayışlarının masaya yatırılacağı bir dönem diyebiliriz.

Yukarıda 27 Temmuz günü Kova burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasına ait ülkemizin kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, tutulma enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir. Kova burcundaki Ay tutulmasına ait dünya kartografik haritasını sosyal medya hesaplarımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..