Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

28 Şubat yaklaşırken...

28 Şubat yaklaşırken...
 

28 Şubat sürecini henüz unutmadık.. Hani ta Elazığlardan kalkıp Anakaraya yürüyen sakallı, cüppeli, elleri bastonlu adamları.. Hani televizyonlara "baş danışman" haline getirilen Müslüm Gündüz'ü..Hani "samanlıkta basılan" Fadime'yi..
Şimdi yeni haberler üretiliyor... İzmir' de kızlara başörtüsü takmak karşılığında maaş bağlayacaklarmış.. Sakallı cüppeli adamlar Boğaz köprüsünde seccade serip namaz kılıyormuş...Birileri yeniden düğmeye basmışa benziyor; "İşte geliyorlar..!" düğmesine..

Hazır başörtüsü yasağı kalkmak üzereyken bu türden "derin faaliyetler" zaten bekleniyordu.Ama bazen derin faaliyet peşine düşenler, iyiden iyiye saçmalıyorlar...28 Şubat tecrübesini yaşayan bizleri kandırmaları için daha "yaratıcı" olmaları gerek..

Türkiye yi bilmem ama İzmir de para karşılığında başörtüsü takacak bir tek kız bulamazsın...Tabii eğer, "özel görevli" değilse.. Koca İstanbul’un camisi bitmiş gibi, tam da köprü başında seccade serip namaz kılacak aşırı "ihlas" sahibi molla, olsa olsa provokatör görevli olabilir..
Bu tür oyunlardan bıktık..Midemizi bulandırıyor artık..Yemediğimiz halde üstelik..
28 Şubat sürecinde, "İşte geliyorlar...!" dedirttiniz, kendiniz gelip bankaları boşalttınız..

Yoksa yine bankalar doldu taştı mı..?
Türkiye artık bu "küçük zihniyetler" in ayak oyunlarına oyuncak olmayacak kadar "Büyük" bir ülke..Öyle olmalı en azından..
Hafızamız zayıf, dedikse o kadar da değil..
28 Şubat yaşanalı ne kadar oldu, şunun şurasında

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..