Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

29 Ekim 2012 Pazartesi Günü İlk Meclis önüne..

29 Ekim 2012 Pazartesi Günü İlk Meclis önüne..
 

O Anıtkabir'den bakacak.. Biz ona doğru yürüyeceğiz..


AKP, çıkardığı “Tören ve kutlamalar yönetmeliği”ni bahane ederek, halkımızın yani Cumhur’un büyük bir coşku ile kutlamaya hazırlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerini engellemeye çalışıyor.

Aslında 10 yıldır tüm ülkesini sevenler, devrimciler, demokratlar, cumhuriyetçiler tarafından sürekli dillendirildi..

Bu durum AKP’nin Cumhuriyetle hesaplaşmasıdır.

AKP 10 yıldır bıkmadan usanmadan; tüm değerlerin silinip, Cumhuriyet’in yok edilip, Yasama, Yürütme ve Yargının tek adamın ağzından çıkacak planlarla idare edileceği bir rövanşın peşindedir.

Dünyanın neresine, hatta en geri Afrika Kabileleri tarafından yönetilen Cumhuriyetlere bile giderseniz gidin, halkın yani Cumhur’un Cumhuriyetine sahip çıktığını görürsünüz.

Tüm o geri kalmış ülke halklarına;  Bağımsızlık ve Cumhuriyet fikrini aşılayan, Cumhur’un söz sahibi olduğu, Cumhuriyet’in ve Vatan’ın namus kadar değerli, hiç bir zaman taviz verilmemesi gereken bir erdem olduğunu, aynı zamanda bu erdemlerin  ilelebet bağımsız ve hür yaşamanın formülü olduğunu öğreten, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş destanı olan Milli Bağımsızlık Savaşı ve bu savaşı yöneten Halk Meclisi (Ki bu durum ülkemizde TBMM’nin kurulmasıdır.) kavramlarını unutturmaya çalışan bir yönetimle karşı karşıyayız maalesef.

23 Nisan’ı yani ilk TBMM’nin kurulması yıldönümünü halkın kutlamasını engellemek için ellerinden geleni yaptılar.

Becerebildiler mi?..

Milli Kurtuluş Savaşımızın fitilini ateşleyen 19 Mayıs 1919’u halkımızın kutlamasını engelleyebildiler mi?.

Türkiye Gençlik Birliği’nin iki yüz elli bin kişiyi İstanbul’da yürütmesini engelleyebildiler mi?..

Her şeye, tüm faşizan engellemelere karşın en az otuz kitle örgütünün düzenlediği ve ayağı yere basan, Cumhuriyetine sahip çıkan, dimdik duran, gözü kara, devrimci yüz binlerce insanın Cumhuriyetin mimarı olan ilk Meclis önündeki kutlamalarını engelleyebilecekler mi?..

Engelleyebilecekler mi bu yurtseverlerin İlk Meclisten Atatürk’e doğru yürümesini..

Kim engelleyebilir benim Ulus’tan Demirtepe’ye doğru yürüyüşümü..

Benim şahsımda yüzbinlerin, Ata’sını ziyaretini kim engelleyebilir.

Şeyh Sait’lerimi kalkıp mezardan gelecek, Said’i Nursi’lerimi, mezarından kalkıp bırakın bu “Cumhuriyet masallarını” diyecek.

Kim, kim engelleyecek?..

Yoksa F Tipi Örgütlenmeleri’mi çıkacak karşımıza..

Kim, kim?.

Hangi güç engelleyecek halkımızın Cumhuriyet’ini kutlamasını, merak ediyorum..

Ben şuna şahidim sevgili dostlar; en az bir aydır TGB ve İşçi Partisi önderliğinde bu kutlamalar için tüm ilerici güçlerin nasıl birleştiğini ve cansiperane çalıştığına şahidim. .

Caddeler sokaklar, TGB’nin her biri  isimsiz kahraman olan  Cumhuriyet’çi gençlerinin yoğun çalışmaları ile “29 Ekim Cumhuriyet Kutlamaları’na katılalım” pankartları ile donanmadı mı?..

Halkımızın Cumhuriyet değerlerini bu gençlerden öğrenmek gibi bir sorunları yok tabi ki, onlar Cumhur olarak tabi ki Cumhuriyetlerine sahip çıkacaktırlar, çıkarlar. Mevcut durum ve tüm halkın bu eyleme sahip çıkması ve AKP’nin Valisine karşı büyük tepki göstermesi bu durumun en güzel izahı bence..

Burada üzüntü kaynağı olan durum şu: Halkımız, yani Cumhur, Cumhuriyetini kutlamak için devletinin güvenlik güçleri ile karşı karşıya getiriliyor. Çok acı bir durum, ama ağlanası bir durum değil. Bizler biliyorduk ve 10 yıldır haykırıyorduk bu durumu.

AKP’nin "İleri demokrasi" masallarına inanan yada nemalandıkları Soros Vakfının telkinleri doğrultusunda tavır koyan  “yetmez ama evet’çilerle”, dönmeliğin en bariz örneklerini yansıtan “kalemleri” ile, Cumhuriyetin faziletlerini nihayet kavramaya başlayan ve pişmanlık belirtilerini yazılarına döken yazarları ile, MB ailesi içinde bile isteyerek yada istemeyerek bu masallara inananlar ile hatta AKP içinde bile “Bu kadarı da olmaz” diyebilenleri ile bu gidişe bir son verilsin haykırışlarının İlk Meclis önünde patlayacağını biliyorduk..

Hep bu durumu dillendirdik.

29 Ekim 2012  Pazartesi Günü ben o İlk Meclis önündeki kutlamalarda elimde bayrağımla olacağım.. Anıt Kabir’e kadar yürüyeceğim.

Hadi engellesinler..

Saygılar..

24.10.2012 

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..