Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

29 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balosu


Büyükçekmece’de muhteşem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve ''Cumhuriyet Balosu'' Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Balosu bu yıl da renkli geçti.

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyetimizin 85. yılı kutlama etkinlikleri Kaya Ramada Plaza Otel’de dün akşam gerçekleştirildi. Balonun başlangıcında salona getirilen dev 85. yıl pastası baloya katılan Emekli Orgeneral Edip Başer, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz ve Beledye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından kesildi.

Balonun konuklarından olan ve Atatürk’ün anıları ile ilgili verdiği konferanslarla herkesin beğenisini kazanan Prof. Dr. İlknur Güntürkün Kalıpçı baloda da yaklaşık bir saatlik bir konferans verdi. Atatürk’ün hayatı boyunca yaşadığı anıları derleyip toparlayarak oluşturduğu konferans salonda bulunan konuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet balosunda Türk müziğinin güçlü seslerinden Ferhat Göçer sahne aldı. Göçer 2 saat boyunca Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve Türk marşlarını bir bir söyleyerek balo salonunu dolduran iki bin kişiye eğlenceli dakikalar yaşattı.

Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “ Türkiye Cumhuriyeti sanıldığı kadar kolay kurulmadı. Hem Çanakkale’de hem de Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz açlık ve yokluk içerisinde bir ülkeyi esir olmaktan kurtardılar. Ülkemizde Cumhuriyet’i tökezletmek adına birkaç sorun yaşansa da bu ülkede Cumhuriyet asla bitmeyecektir” dedi.

Baloya Emekli Orgeneral Edip Başer, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, Garnizon Komutanı Tuğrul Avtan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Geleneksel Büyükçekmece Belediyesi Cumhuriyet Balosu davetlilerin ellerinde bayraklarla söyledikleri 10. yıl marşı ile son buldu.

Cumhuriyetimizin 85. yılı Vatanımıza ve Milletimize kutlu olsun..

FLAŞ HABER!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ANAP'tan ayrılıp CHP'ye geçiyor...

AYRINTILAR: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=141453


Kaynak ve fotoğraf:
Gözlemlerim ve Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından, bizzat tarafıma aktarılan bilgilerden oluşuyor.

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..