Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

30 Ağustos iyi anlatılmalı

30 Ağustos iyi anlatılmalı
 

uslanmam .com


“Yaşasın 15 Ağustos”, “PKK halktır halk burada” sloganları ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan DTP Lice İlçe Başkanı Niyazi Erdoğan, katılımcıların 15 Ağustos'unu kutladı ve hain saldırı ile saldırıyı düzenleyenleri övdü.
"Kürt özgürlük harekatı kendisine dayatılan inkar ve imhaya karşı kurşun sıkarak var oluşunu gün yüzüne çıkarttı. 15 Ağustos yaratıcılarını şahsınızda selamlıyorum." diye konuşan Erdoğan terör saldırısına 'demokrasi mücadelesi' diye tanımladı.(Milliyet )

Silahlı terör örgütü ilk silahlı eylem hareketini başlatmış 15 Ağustos 1984 günü. Bu günü bayram coşkusu içinde kutlamışlar DPT ile birlikte. Kutlamalara halk da katılmış. Hatta milletvekillerinden aynı doğrultuda konuşanlar olmuş. Kendi halkına kurşun sıkanları kutlamışlar hep birlikte.

Bizi kimler yönetiyor ve hangi ülkede yaşıyoruz sorusu geliyor aklıma.

Bildiğimiz Zafer Bayramı 30 Ağustos’tur. Bu bayram, Kürtlerle Türklerin birlikte savaşarak emperyalist uşaklarına karşı kesin zaferi kazanıldığı gündür. Binlerce şehit verilerek Yunan Generalinin tutsak alındığı Sakarya’dır Dumlupınar’dır, Anadolu’dur.

30 Ağustos, bağımsızlıktır, kurtuluştur.

30 Ağustos 1922 , emperyalist uşaklarının umutlarının tükendiği ve bir ulusun yeniden doğduğu tarihtir .

O günleri yaşamış ve mücadele etmiş canlı tanıklar daha düne kadar aramızdaydılar ve anlatırlardı aç çıplak nasıl savaştıklarını. Anlatırlardı dişleriyle tırnaklarıyla bu yurdu nasıl savunduklarını. Kimsenin hakkı yok onların kemiklerini sızlatmaya.

Daha coşkulu kutlanmalı 30 Ağustoslar. Daha iyi anlatılmalı dökülen kanlar kare kare, yer yer.

Gençler bu konuda bilinçlenmeli, bu vatan nasıl ve hangi şartlar içinde kurtarılmış iyi öğrensin ve düşman olmasın ATATÜRK’e.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..