Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '18

 
Kategori
Astroloji
 

30 Nisan Akrep Burcunda Dolunay

30 Nisan Akrep Burcunda Dolunay
 

Genel anlamıyla dolunay
30  Nisan günü saat  03:57 de Akrep burcunun 09°38'derecesinde bir dolunay meydana gelecek.  Dolunayın ev sahibi Akrep sabırlı, dayanıklı ve ketumdur. Kuşkucu bir dedektif gibi konunun en derinine iner ki çoğu zaman etrafı durumu farketmez. Uç noktaları ve dolayısıyla krizleri deneyimlemekle bilinir. Yıkıcı tutumu yüzünden sil baştanı deneyimleyebilir. İletişimde net ifadede zorlanma, gereksiz idealizm, belirsizlikler yüzünden sıkıntılı durumların oluşabileceği, kaygan, kırılgan şartlarda, dağılmaya müsait olabiliriz.

Yükselende bir önceki yeniayda olduğu gibi yine Balık burcunu görüyoruz. Öyle ki aralarında sadece 2°fark görmekteyiz. Gökyüzü adeta bize tavırlarını, ilerleme şeklini ve bunların kazanımlara, ilişkilere etkisini gözden geçir der gibi ! Yöneticilerinin de desteğini alan yükselen derecesi dışavurumumuza romantizmi, hassasiyeti, empatiyi, merhameti, fedakarlıkları ama aynı zamanda değişkenliği, çabuk dağılabilmeyi de katacak görünüyoruz. Yine dikkat etmemiz gereken şu ki etrafa tül perdenin ardından bakarak, şartları gereksiz idealize ederek tutum belirlemek ya da yönsüzlük olmamalı. Achernar sabit yıldızının yine bu dereceye etkisini gözlemlemekteyiz ki krizlerle, hızlı, trajik sonlarla, deniz kazaları ve su baskınlarıyla ilişkilendirilmiş. Bir yandan da kamu işlerinde başarı vermekte.

Akrep dolunayında Ay, Nusakan sabit yıldızı ile ilişkide görünmekte. Eski kayıtlarda bu sabitin  artistik yetenekler, çiçek sevgisi verdiği belirtilirken, yorgunluk, hayal kırıklıkları karşısında ise yine de durumun toparlanabileceği belirtilmekte.  Güneş ise Archird ve Schedir kavuşumunda. Bu sabitlerse nezaket, diplomasi göstererek geride entrikalar çevirmek, saygınlık ve güç arzusu içinde olmak, aynı zamanda kibir, kamu işlerinde başarı, hesap kitap işlerinde başarı ile ilişkilendirilmiş.

Akrep dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular
30 Nisan günü yaşanacak olan dolunayda kredi, borç, vergi, burs, miras, nafaka konuları, eşimizin ya da bizim kazancımız, ortaklı, hisseli kazanımlar, gelir ve borç dengesi, çocukların işi, statüsü, hedefleri, ameliyatlar ana konu başlıkları olarak durmakta.

Hedefimize yürürken adeta yüreğimizi ortaya koyduğumuz, fedakarca davrandığımız ve belki başkalarının da etkisiyle karmaşaya düştüğümüz, doğru algılayamadığımız, yön belirlemekte zorlandığımız, teslimiyet gösterdiğimiz noktada bir şeylerin değişmekte olduğunu hissediyoruz. Burada tabiri caizse bir yaşam mücadelesi söz konusu. Endişeler, tanımlayamadığımız duygular, güvensizlikler ile beraber gösterilen aşırı tepkiler  de duruma eşlik ediyor olabilir. ‘Av olup, eriyip gitmek mi, yoksa benimden, bizim olana giden yolda dengeyi kurup, yeniden dirilmek mi?’ sorusu bizi yönlendiren olacak. Hassasiyetin, kırılganlıkların arasında yönümüzü ararken, bir yandan da sahip olduklarımız da önemli gözükmekte. Geçmiş kayıplarıdan ders çıkartmayı, bize ışık tutmalarını ve kökten getirdiğimiz değerlerden doyum sağlamayı, onlarla ilişkiyi önemseyelim. Evet, kadersel bir yolda yoldayız ve değerlerimize yönelik durumumuz test ediliyor. Benim mi, yoksa bizim mi dengesini kurabilecek miyiz ya da nasıl kuracağız! Gerçekten zorlu bir değişim, dönüşümü göstermekte evren bize. Uzun süreli baktığımız zaman, şimdilerde Jüpiter, Satürn ve Pluto retro. Dolunayın hemen öncesinde de Mars, Pluto ile kavuştu.  Chiron ise her ne kadar yeniden bir Balık turu yapacak olsa da artık Koç’ta ve artık ezilmeyi bırak diyor. Kılıç kınından çıktı aslında! Bol retrolu aylar tesadüf olmasa gerek! Gökyüzü bize gücü kararında kullan, geri dön neyi yapıp yapmadığına, eksiğine iyi bak, adaletli, hakkaniyetli ol, geçici heveslere değil, sağlama yönel mesajlarını vermiş. Yeni girişimler için ise bu zorlukları, kesilmeleri beraberinde getirebilir. Maraton sonunda da hak edenin, çalışanın liyakata sahipliğine işaret etmekte. Kolay mı ? Hayır oldukça zor ve uzun bir dönüşümün, birtakım değerlerin üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak, sabitlemenin, kalıcı hale getirmenin işaretçisi bir dolunay.  (MC IC, KAD GAD, Güneş, Ay, Hestia, Chaos, Vertex, Diana, Ophelia, Poseidon, Ceres, Pluto/Transpluto, ON)

Yazılarımı takip ediyorsanız sene başından beri, yeniay ve dolunaylar  kısa periyodları işaret ediyor olsa bile, ısrarla maddi manevi kazanımlarımıza, değerlerimize vurgu yapmakta. Hemen şunu ekleyeyim ki hepimizin bildiği gibi bütüne giden yolu oluşturan, tek tek döşenen taşlardır. Dolayısıyla daima oldukça önemlidirler. Bu dolunay 31 Ocak’ta yaşadığımız 11°Kova’daki Ay tutulmasını büyük kareye çevirirken, Ay düğümlerinin de tutulma derecesini test ettiğini görmekteyiz. O dönem civarı hayatınıza girmiş ya da başladığınız olaylarla ilgili ani gelişmeleri de bekleyebilirsiniz. Burada bir mücadelenin yanı sıra, zorlanmanın da olacağını söylemek zor olmasa gerek. Ama yukarıda da dediğim gibi  hak edenin hakkını alacağı bir dönemden geçmekteyiz. Ama sabırla, istikrarla, adalet ve sağlamlıkla …

Çoğunlukla kazanımlarımızı ilgilendiren bu dolunayda yukarıda da dediğim gibi eski konulara, eski hedeflere, işlerimize el atmayı, onların bize ışık tutmasını önemsemeyi unutmayalım. Yenilerde ise beklentilerimizi abartmayalım. Hayaller ve gerçeklerin örtüşmesi her zaman aynı olmayabilir. Bol retrolu bir senede evren hepimize ince ayar yapıyor! Aileyle, bizden üst konumdakilerle, bürokrasiyle, devletle olan işlerimizde kazanımlarımıza yönelik gelişmeler olabilir. Eski aksayan adımlar, yapılanmalar, hedef sapmaları,  yanlış hesaplar, sonuçlanmamış davalar, ödenmemiş borçlar vs. gibi durumları ele alabilir, çözüm adına uğraşabilirsiniz. Atılacak adımlar, gelişmeler önemli bağlantıları, gelişmeleri, kadersel değişimleri etkilemekte. Desteğin yanında duralamalar, engeller, daha yeterince pişmedinler, kayıplar de görülebilir. Ama zorlansak da kalıcı adımlar için desteklenmekteyiz. Bunu göz ardı edemeyiz. Hak edenler içinden kamuyla ilgili işlerinde ciddi başarılara imza atanlar da çıkabilir. Sağlıkla ilgili tamamlanması gereken tedavilerin üzerine kararlılıkla gidebiliriz. Gerekli olanlar için ameliyatlarla ilgili durumlar söz konusu olabilir. Günlük  hayatımızı, iş ortamımızı ilgilendiren  değişiklikler bu dönem gündemimizi meşgul edebilir. Çocukların evlilikleri, ortaklıkları için de bir şeylerin yeniden dizayn edilmesine yönelik, oldukça mücadeleci bir döneme işaret edebilir.

Ülkemiz ve Akrep burcunda dolunay
30 Nisan günü meydana gelecek olan dolunayda diplomatla, elçiler, kamuya ait yatırımlar,  meclis, belediyeler, borsa, ulusal servetimiz, yabancı devletlerle yaptığımız ortak anlaşmalar, BM, NATO gibi uluslararası kuruluşlarla ilgili gelişmeler, hazine ve maliye, kulüpler organizasyonlar, eğitim sistemimiz, çocuklar, sanat, spor, eğlence, kumar, spekülatif yatırım araçları, parklar, bahçeler, cinsellikle ilgili konular ana konu başlıklarımız olarak öne çıkmakta. Aynı zamanda uluslararası finansal ilişkilerimiz, ülkemizin borçları, vergi, faiz, kredilerle ilgili gelişmeler, bankalar, finans kurumları, para piyasaları, ticaret, ulusal kaynaklarımız, ülkemizin ve halkın ekonomik durumu, halkın güvenliği de yine gündemimizde olacak.  

Dolunay, ülkemiz haritasının Güneş ve Kronos’u üzerinde meydana gelmekte. Aynı anda transit  Ay düğümleri de 31 Ocak’ta ilerletilmiş Güneş’imiz üzerinde meydana gelen tutulmayı çalıştırıyor. Yenilerin yanında o dönem civarı gündem olan konular da dahil olmak üzere, önemli gelişmeler söz konusu olabilir. Bürokrasiyle, devletle ve konumunda üst olan otorite, lider, ceo, yönetim kurulu başkanı, tanınmış kişilerle ilgi gelişmeleri beraberinde getirmekte. Sıkışık durum, alternatif çözümleri beraberinde getirebilir. Bilmediğimiz olaylar, B planları devreye girebilir. Kapalı kapıla ardında süren diplomasi trafiği karşılıklı zorlayıcı, şartları dönüştürücü hamleler gelebilir. Uluslararası ilişkilerin olduğu ortaklıklarda, para konularında kayıplar, olumsuz durumlar gelişebilir. Buna karşın kendilerine ait kazanımları ile güçlerinde denge konumunu sağlayabilirler.  Cumhurbaşkanlığı, meclisin, yönetimimizin yeniden dizayn edilmesine yönelik konular da dahil.

Uluslararası ilişkilerde yüksek tempo, ekonomide de kırılganlıkları etkilemekte. Açık düşmanlıkların, rekabetin kıran kırana olduğu bu dönem, güvenlikle ilgili konuları da yine aktif tutmakta. 10.evdeki asc bize gelişmelerin hükümet, üst yönetimler, idareciler, ceo lar, yönetim kurulu başkanları, kredimiz, tanınmış kişiler, hukukla ilişkili olabileceğini işaret etmekte. Bazıları için kayıplara, skandallara açık bir dönem. Önemli konumdaki kişilerin asaletlerinin test edildiği bir süreç  diyebiliriz. Bilimde, sanatta, sporda güzel etkileri almaya devam ederken, yeni başarı haberlerini duyabiliriz.

Şirketler açısından baktığımızda ceo larının, yönetim kurulu başkanlarının öne çıktığı, zorlu rekabet koşulları içinde gelir gider dengesinin masaya yatırılarak gözden geçirildiği, bu doğrultuda stratejik yönetimin, sektörel faaliyetlerin, uzun dönemli hedeflerin değerlendirildiği bir süreç diyebiliriz.

Yukarıda 30 Nisan  günü meydana gelecek olan dolunaya ait ülkemizin kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..