Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

301

301
 

MADDE 301. - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

Bir süredir gündemden düşmeyen 301. Madde işte karşınızda. Özellikle AB ülkeleri onun kaldırılmasından yana, ABD’de bu maddeyi Türkiye’nin gelişimine bir engel olarak görüyor ve hakkında birşeyler(!) yapılması gerektiğini düşünüyor. Diğer tarafta Başbakan Tayyip Erdoğan bu maddenin kaldırılamayacağını fakat “değiştirilabileceğini” belirtti. Zaten kendisi de değişime açık bir insan olduğu için ters gelen herşeyin değiştirilmesine alıştık. Bu Madde’nin değişimi ne yönde ve nasıl bir çelişki yaratır bilemiyorum ama 301’in bizi biz yapan ve benliğimizi korumaya yönelik bir sembol teşkil ettiğini düşünüyorum.

301’in kaldırılması basitçe Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türkçülük’e ve TBMM’ye karşı yapılacak herhangi bir aşağılama ve hakaretin cezasız kalacağı anlamına geliyor. Bu maddeye dokunulması bile bizi şuanki halimizden daha aciz bir duruma getirecektir büyük ihtimalle.

İlginçtir, AB Liderleri biz sizi almayacağız diye bas bas bağırırken bir yandan da bize demokrasi ve insan hakları ile ilgili yol gösterici(!) bilgiler veriyorlar. Mesela dünyanın her yerine demokrasi saçan ABD’de bile idam kararı uygulanırken biz otuzbin kişinin katiline el bebek gül bebek bakıyoruz. Yetmiyormuş gibi zehirlendi mi diye bir de yurtdışında test yaptırılıyor kendisine. Olur ya zehirlenirse AB’nin İnsan Hakları karşısında iyice aciz duruma düşeriz diye. Bir taraftan Fransa Ermeni Tasarısını tartışıp bize aba altından sopa gösterirken diğer taraftan Zürih’te Ermeni Soykırımı’nı inkar ederseniz ceza almanız mümkün. Bırakın kendi devletlerine tehtidi, varolmamış bir soykırıma karşı yükselen ufak bir fısıltıyı bile susturmakta gecikmiyorlar.

Ekonomimiz yerlerde, politika ve strateji alanında nal topluyoruz, diplomasi diye birşey zaten yok...Herşeyi bir kenara bırakalım ve uzun uzun düşünelim. 301. Maddenin değiştirilmesi ve hatta kaldırılmasının tartışılması bile bize bir tehlike arz eder. Türkler yüzyıllar boyunca sağlam devletler kurmuştur fakat bu madde yok edilirse devletimizi güçlü yapan en temel taş yerinden oynamış olacak. Kimse buna hazır olmamızı beklemesin...

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..