Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

36.yıl dolayısıyla KKTC konsolosu Tuncalı'dan, Başkan Özcan'a ziyaret...

36.yıl dolayısıyla KKTC konsolosu Tuncalı'dan, Başkan Özcan'a ziyaret...
 

Başkan Özcan'a desteğinden dolayı,Tuncalı çiçek takdim etti.


KKTC Konsolosu Oya Tuncalı ve Kıbrıs Mücahitler Derneği Başkanı Vural Türkmen, 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 36. yıldönümü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.
Konsolos Oya Tuncalı yaptığı konuşmada Kıbrıs Barış Harekatı’nın 36. yıldönümü nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, bu harekatın öneminin bugün daha iyi anlaşıldığını ifade etti. Ay sonunda Mersin’deki görevinin sona ereceğini de kaydeden Oya Tuncalı, yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı Mersin’de kendisine büyük destek veren ve Mersin’i gerçek anlamda modern bir kent haline getiren Başkan Macit Özcan’a teşekkür etti.

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kendisinin üniversite öğrencisi olduğunu belirten Başkan Macit Özcan, o dönemi yakından takip ettiklerini ifade etti. Kıbrıs’ın yavru vatan olduğunu kaydeden Başkan Macit Özcan, “Kıbrıs’a bu yılın başlarında Çukurova Belediyeler Birliği Toplantısı için geldim ve her geldiğimde turizm alanı başta olmak üzere Kıbrıs’ı daha güzelleşmiş buluyorum” dedi. Lefkoşe ile kardeş kent ilişkisi kurmak istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Uluslararası alanda da Kıbrıs üzerindeki ambargo ve baskının biran önce kalkmasını temenni ediyoruz” dedi.

Gündemi yoğun olan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bir takım incelemelerde bulunmak üzere kentimize gelen Almanya’nın Hessen Eyaleti Adalet-Entegrasyon ve Adalet Bakanı Jörg Uwe Hahn ve beraberindeki heyeti de kabul etti.

Ziyaretleriyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Jörg Uwe Hahn, Almanya’nın Hessen Eyaleti ile Türkiye’den bir bölgenin kardeş bölge olması için Türkiye’de incelemelerde bulunduklarını belirterek, “Toplam 4 bölgede inceleme yaptık. Bunlardan sonuncusu Mersin’in de içinde bulunduğu Çukurova Bölgesi. Almanya’ya döndüğümüzde gezdiğimiz bu 4 bölgenin bir çalışmasını yaparak, bir bölgeyi kardeş bölge ilan edeceğiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, konuklarına Mersin hakkında kısaca bilgi verdi. Mersin’in merkez nüfusunun 850 bin civarında olduğunu belirten Başkan Macit Özcan, “Kentimiz coğrafi anlamda kış mevsiminin pek yaşanmadığı bir şehir. Kentin birçok önemli sıkıntısı ile ilgili projeleri hayata geçirdik. Yalnız Almanya’da da çok ileri bir noktada olan hafif raylı sistem projesini, bazı bürokratik engeller yüzünden gerçekleştiremedik” dedi.

Almanya ile Türkiye’nin çok özel ilişkileri olduğuna da dikkat çeken Başkan Macit Özcan, “Türklerin en yoğun olarak bulunduğu Avrupa ülkesi Almanya. Bu nedenle Almanya’nın bizde ayrı bir yeri ve önemi var. Hatta Almanya’nın Oberhausen kenti ile Mersin’in kardeş şehir ilişkisi var. Bu ilişki çerçevesinde öğrenci değişim programları uygulanmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan, konuk Bakan Jörg Uwe Hahn’a günün anısına bir plaket takdim etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..