Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

55,500 Direnç

55,500 Direnç
 

Dün borsalar açılışta ABD’li kredi derecelendirme kuruluşu Egan-Jones’in İspanya’nın kredi notunu düşürmesi haberiyle güne satışlarla başladı. Satışların arttığı ikinci seans gelen AB komisyonu raporunda ''Bankalar ile hükümetler arasındaki bağlantıyı koparmak için, Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) tarafından bankaların doğrudan yeniden sermayelendirilmesi düşünülebilir'' ifadesiyle borsalarda sert toparlanma görüldü. Ancak bu gelişmeden yarım saat sonra gelen Yunanistan'da yapılan son seçim anketine göre radikal sol parti Syriza’nın %30 ile birinci sıraya çıkması ve ülkenin Euro’da kalmasını isteyen Yeni Demokrasi Partisinin %26,5 ile ikinci sıraya gerilemesi borsalarda ki satışların yeniden artmasına neden oldu. İMKB’de ki satışların bankacılık sektör hisselerinde arttığı günde sanayi şirketleri daha pozitif bir görünüm sergiledi.

Bugün piyasalar güne Japonya’dan gelen ve beklentilerin altında kalan sanayi üretimi verisinin negatif etkisiyle başlıyor. İMKB için ise saat 10:00’da gelecek olan Nisan ayı dış ticaret verisi önemli. Hatırlanacağı üzere daha önceki veri beklentilere paralel gelmişti. Bugün açıklanacak veride beklenti -7,3 milyar dolar civarında.

İlk seans daha sakin bir seyir beklediğim günde ikinci seans ABD istihdam ve büyüme verileri önem kazanacaktır.

Endeksi teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli teknik göstergeler aşırı satım bölgesinden yeni çıkmasına rağmen bu bölgenin üzerinde zayıf bir görünüm sergilemekte. Daha önceki yorumlarımda belirttiğim üzere bugün de 55,500 direnç seviyesi olarak takip edilecek olup kısa vadeli göstergelerin konumu itibariyle bu seviyenin üzerinde yapılacak kapanışlarda 56,100 – 56,400 dirençlerine hareket etmesi beklenebilir. 55,500 geçemeyen hareketlerde zayıf seyreden kısa vadeli göstergeler yeniden yönünü aşağı çevireceğinden satış baskısının artması beklenebilir. Böyle bir durumda aşağıda 54,500 – 54,000  - 53,700 sıralı destekleri takip edilebilir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..