Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

PPK toplantısı takip edilecek

PPK toplantısı takip edilecek
 

Borsalar dün güne, hafta sonu Yunanistan da yapılan seçim anketlerinde ülkenin Euro’da kalmasını isteyen Samaras liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi’nin önde olmasının verdiği moralle başladı. Ardından İspanya Başbakanının İspanyol bankalarına hiçbir kurtarma olmayacak şeklindeki açıklamaları İspanya tahvil faizinin fırlamasına neden oldu ve piyasalardaki olumlu havayı dağıttı. Açılışta, 55,200 direncine yönelen İMKB’de bu seviyeden alıcı bulamaması sonucu açılıştaki kazanımlarını geri verdi ve günü yüzde 0,06 artışla, 54,843 puan seviyesinden tamamladı.

Bugün yurtiçinde TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı takip edilecek. Toplantıda faiz oranlarında bir değişikliğe gidilmesi beklenmiyor.  Munzam karşılıklarda %40 seviyesinde bulunan TL cinsi zorunlu karşılıkların döviz olarak tutulabilecek karşılıklarının %50’ye yükseltilmesi beklenmekte.

Bugün piyasalar geçen haftaya göre biraz daha sakin, endeksin güne Asya tarafında ki tepki alışlarına paralel alımlarla başlaması beklenebilir. Bugün’de endeksin dün takıldığı 55,200 ve aşılması durumun da 55,500 direnci takip edilecek. 55,500 üzerindeki kapanışlar da aşağı gelirken hayli oyalandığımız 56,100 – 56,400 seviyelerine hareket görebiliriz. 55,500 geçemeyen hareketlerde son iki gündür güç kazanan kısa vadeli göstergeler yeniden zayıflama yaratacağından dikkatle takip edilmeli.

Piyasalarda söndürülmüş gibi görülen ateş küllerin arasında uyumaktadır...

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..