Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '18

 
Kategori
Astroloji
 

6 Ocak Oğlak Güneş Tutulması

Genel anlamıyla Güneş tutulması

6 Ocak günü  saat  04:28 de Oğlak burcunun  15°25'derecesinde parçalı bir Güneş tutulması gözlemlenecek.  Senenin ilk tutulması  Ay’ın , Güneş’i kısmen örtmesiyle gerçekleşecek ve Kuzey Pasifik, Kuzey Doğu Asya, Pekin, Seul, Taipei, Tokyo ve Rusya’nın Irkutsk  bölgesini de kapsayan alanda izlenebilecek.

Tutulma 122 Saros serisine ailt.  70 tutulmadan oluşan bu seri 17 Nisan 991 de başlamış ve 17 Mayıs 2235’de sonlanacak. Bu serinin en yakın tutulmalarını 15 Aralık 1982 ve 25 Aralık 2000’de yaşamışız.

Seriyi göz ardı edip, Oğlak burcunun 15°  si civarına baktığımızda ise sadece 46'farkla, oldukça geriye, 5 Ocak 1666 yılına gitmekteyiz. Bu dönemde Fransız Bilimler Akademisi kurulurken, Londra’da çıkan ve 3 gün süren büyük yangında ise 13200 ev ve 87 kilise kül oluyordu. Romanov Hanedanı’na mensup V. Ivan’da yine 1666’da doğuyordu.  Babür İmparatoru, eşi uğruna Taç Mahal’i yaptıran Cihan Şah ise bu tutulmayı takip eden günlerde vefat ediyordu. Osmanlı İmparatorluğu’nda ise o dönemde tahtta 4. Murat’ı görmekteyiz. 7 yaşına basmadan tahta çıkartılan 4. Murat’ın hükümdarlığı içinde  1666 yılına baktığımızda Kandiya kuşatması ve Köprülü Fazıl Ahmet Paşa’nın Girit Seferi ile görevlendirilmesini görmekteyiz.  Yine aynı yıl Sebatay Sevi’nin önce Çanakkale Aydos Kalesi’nde hapsedilmesi, ardından da İstanbul’da Divan’a çıkartılarak, idamla yargılanması ve din değiştirmesini sayabiliriz.

Bir de bizlere farklı bir örnek olması açısından  15°25'Oğlak’a sadece 2°lik orb içinde,  13°38'Oğlak’da  gerçekleşen ve en yakın tarih olan 4 Ocak 2011 tutulmasına göz atalım; dünyada Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, görevini ordu ve anayasa mahkemesine devrederek istifa ediyor, Libya lideri Muammer Kaddafi ve El Kaide lideri Usame Bin Ladin öldürülüyordu. İçeride ise Ostim’deki patlamada 20 kişinin ölmesi, Afşin Elbistan’da meydana gelen göçükte 10 kişinin ölmesi, Balyoz davasında Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Engin Alan’ın da dahil olduğu 133 sanığın tutuklanması, Rusya ile aramızda vizelerin kaldırılması, Genel Kurmay Başkanı Org. Işık Koşaner’in görev süresinin bitmesine 1 yıl kala istifası, Deniz, Hava, Kara Kuvvetleri Komutanlarının istifaları, İlk  gözlem uydumuz Rasat’ın Rusya’dan fırlatılışı, kızlar yıldız voleybol takımımızın ilk dünya şampiyonluğumuzu getirmesi, PKK’nın Çukurca’ya düzenlediği baskında 26 askerimizin şehit olması, 22 askerimizin de yaralanması ve Necmettin Erbakan’ın vefatı dikkat çekmekte.

Toprak burçlarında gerçekleşen tutulmalar gerek tarımda, elde edilen mahsülde, gerek ticarette zarara, zorlu etkilere yol açabilir. Finansal sorunların yükselmesi sonucu,  piyasalarda hissedilen depresif etki de artma eğilimine girebilir. Bu etkiler hükümetlere, yönetimlere başarısızlık olarak yansır. Etkileri haritalardaki etkileşimine göre farklılık gösterebilir. Sepherial’e ait kayıtlarda da Oğlak burcunun ikinci dekanında meydana gelen kayıtlara yönelik  ‘paralı askerleri komutanlarına karşı çıkmaya yöneltir’   notunu görmekteyiz.

Gerek aynı Soros serisine ait , gerekse aynı dereceler  üzerinde meydana gelen tutulmalar, belirli ortak özelliklerle geleceğe ışık tutarlar. Sizler de  1982, 2000, 2011 yıllarına, hatta konuyu uzatmamak adına örneklemiyorum ama onun da öncesi 1992 yılına  geri dönerek, hayatlarınızda olmuş olaylardan günümüze yönelik ipuçları elde edebilirsiz.

Hatırlarsanız 13 Temmuz 2018 ‘de 20°41'Yengeç’te meydana gelen Güneş tutulması ile birlikte  Oğlak-Yengeç aksı tutulmalarına giriş yapmıştık. Bu aksın ikinci, bu senenin ilk tutulmasına  Oğlak burcu ev sahipliği yapmakta.

Tutulma oldukça  bildiğini okuyan,  rekabetçi, hırslı,  bir o kadar da aidiyetini, çıkarlarını önemseyen, mükemmeli, somut olanı, sistemi önemseyen yapıda. Fakat olayları geniş açıdan ele almakta zorlanma, yavaşlık, çıkarların önemsenmesi algı, iletişim sorunlarına yol açabilir. Motivasyon düşebilir.  

Ev sahibi Oğlak burcu  sabırla, disiplinle, sorumluluklarla, mantıkla, organizasyonla, yönetimle ilgilidir. Gölgesinde duygu eksikliği, hesapçı tutumlar, aşırı kontrolcülük, melankoli bulunur. Aynı zamanda devletle, politikacılarla, yöneticilerle, mühendislerle, bilim insanlarıyla, organizatörlerle, iş adamları ile, finansçılarla, hesap ve vergi uzmanlarıyla, tarihçilerle, arkeologlarla, inşaat, deri  sektörü ile, kütüphanecilerle, arşivcilerle, antikacılarla, maden işçileri ve emekçilerle ilişkilidir.  Dolayısıyla tutulma ile birlikte yukarıdaki özellikleri, ve bu meslek gruplarına ilişkin gelişmeleri  de  daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Yükselende yer  alan Akrep burcu krizlerden beslenir. Son derece sabırla, ketum, sessiz ve derinden vurur.  Ama bu yıkıcı tavırları  beraberinde kendisine de sil baştanları  getirir.  Tutulma, Chiron ve yöneticilerinden biri olan Pluto ile desteklenen yükselen, geçmişe yönelik, sahip olunan eski yapıların da katkısıyla, geçtiği yeri silip süpürürcesine köklü, kalıcı değişimlere  işaretçi görünmekte.  Bu dereceye Agena ve Unukalhai sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz.  Agena , Büyümek için fedakarlıklarda bulunmak gerekliliğini ve zaman zaman bu yolda acı çekilebileceğini, şartları anlamlandırmada zorlanılabileceğini, empatiyi, her kesimle ilişki kurabilmeyi ve aşkta hüsranı işaret eder. Unukalhai ise başarı kaybını, ardından intihara, cinnet geçirmeye meyili, kazaları, sahtekarlığı, politikayı, gemi kazalarını  anlatmakta.

2019 yılının ilk tutulmasında Güneş ve Ay ise Vega ve Manubrium etkileşiminde. Vega, politikayla, şansla, artistik, sanatsal yeteneklerle, cömertlikle, iki yönlü anlaşma yeteneğiyle ve geçici şöhretle ilişkilendirilir.  Manubrium ise cesaret, meydan okuma, körlük tehlikesi, patlamalar, yangınlarla.

Oğlak burcunda Güneş tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

6 Ocak günü meydana gelecek olan Güneş tutulmasında  maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilen borçlar ve tüm bunlara gelişmeler, dengeler , çocukların işleri, hedefleri, statüleri, eşin ortak kazanımlarını, miras, kredi, borç, vergi, ameliyat gibi durumlarını ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Oğlak burcunda meydana gelecek Güneş tutulması, öncü burçların  13°-17°   dereceleri arasında  gezegenleri, önemli kombinasyonları olanların hayatlarındaki köklü gelişmelere, değişimlere işaretçi  ( Öncü burçlar; Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak).  Geçen yaz başlayan ve 2020 yazına kadar devam edecek  Yengeç-Oğlak aksı tutulmalarında   ailemiz, köklerimiz , hedeflerimiz, toplumsal statümüz, işimiz  yani sağlam yürümemiz adına  hayatımızın ana kolonuna neler katabildiğimiz ya da katamadığımızla ilgili gerçeklerimizin varyasyonlarıyla yüzleşiyoruz.  Yani bir yerde liyakatlar testten geçiyor.

Hayatın akışı içinde yol alırken sevgide, ilişkimizde, para konularında, kendimize verdiğimiz değerle ilgili durumlarla bağlantılı  verileri ne kadar doğru değerlendirebildik, değerlendirebiliyoruz ?  Geçmişte şartları doğru okuyamamak, gelişmemek, gelişememek, olgunlaşmamış, zamansız girişimlerde bulunmak yüzünden, doğru sanılarak uygun olmayana, yanlışa düşülmüş olunabilir. Sil baştana sürükleyen böylesi durumlar, öngörülmeyen gelişmeleri de tetikleyebilir.  Pandora’nın kutusu açılırken, tutulma  ile birlikte şartlar test ediliyor. Yeni bir kapı açılıyor, ciddi değişimler, dönüşümler başlıyor. İyileşme, iyileştirme adına  geçmişte engellenmiş, askıda kalmış  radikal adımların atılması gerekiyor. Umarım  2018 de bol retrolu günleri yaşarken, eksiğinizi, yapmadığınızı, yapamadığınızı  tamamladınız. Çünkü burada sağlamlık, doğruluk, düzgünlük, kalıcılık vurgulanırken, mücadele gerektiren durumlarla da  hayatlardan ömrünü tüketen, artık kullanılması gerekmeyenler de bir bir elenecek, yok olacak.  Zaman zaman görsel hafızanın da canlanacağı gelişmelerde sorumlulukların ağırlığı kaçıp, gitme düşüncesini de doğurabilir.  Kayıplar, bitişler üzüntüye, gözyaşına sebep olabilir.  Burada göz ardı etmemiz gereken bir gerçek var ki  bunun kaçınılmaz bir gelişme olduğudur.       (Venüs, Pthyiar   ,Admetosr  , Sisyphus,  Icarus, Mars/Uranüs, Saturn/Pluto, Pandora, Orpheus, Photographica, Aesculapia, Atropos)

Tutulma ile birlikte maddi manevi kazanımlarımıza yönelik  yeni bir düzen, sorumluluklar, değişen güç dengesi  getirmekte. Miras, kredi , borç, vergi, burs ödemeleri, aileyle, bürokrasiyle ilgili geçmişte halledilmemiş  konular gündeminize  oturabilir.  Evliliklerde, ilişkilerle, ilişkilerde güç dengeleriyle , adaletli dağılımla ilgili ani , beklenmedik önemli gelişmeler yaşanabilir.  Sürpriz bir teklif söz konusu olabilir.  Dikkat edilmesi  gereken  güç zehirlenmesine kapılmadan hareket edebilmek. Emeklilikle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz.  Aileyle , köklerinizle ilgili harekete geçmek durumunda kalınabilir. Burada bazı belirsizliklerin, yanıltıcı durumların, kayıpların  olduğunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Sağlıkla ilgili tedavi sürecinde oluşacak gelişmeler karşısında yepyeni adımlar atılabilir. Çocuklarla, sevgiliyle, köklerden  elde edilen kazanımlarla ilgili  oluşacak ani gelişmeler bir dönüm noktasına işaretçi. İş ortamında, günlük  hayatın akışında, yanınızda çalışanlarla ilgili beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Kiracılarla ilgili  problematik durumlar olasıdır. Ev  içinde de  tempo yükselebilir.  Düşüncelerinize, ağzınızdan çıkana, yapı kurmaya çalışırken nasıl bir algoritmayla yol aldığınıza, anlaşmalara, sözleşmelere, ticari işlemlere dikkatli yaklaşın. İçinde bulunduğunuz durumu değişik açılardan ele alın. Asabiyetle, şiddetle, yıkıcı tutum izleyerek harekete geçmeyin , geçilmesine izin vermeyin. Sonunda kaybeden olmayın. Evet sistemli, disiplinli yol alınacak, zeka ve yaratıcılık harmanlanabilecek ama  Merkür’ün,  gökyüzünün en şiddetli sabit yıldızı Facies ile  etkileşimini dikkate almamak da olmaz ! Tutulma enerjisi depresyona yatkınlığı tetikleyebilir. İntihar vakaları bu dönemde daha fazla görülebilir.  Sağlık sorunlarınızı çözmeye yönelik ciddi adımlar atılabilir.

Oğlak burcunda Güneş  tutulmasında  ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Oğlak burcunda meydana gelecek Güneş tutulmasının, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda  burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

İkizler ve yükselen İkizler :  Kredi, borç, vergi, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Başak ve yükselen Başaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Terazi ve yükselen Teraziler için : Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Yay ve yükselen Yaylar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar. 

Balık ve yükselen Balıklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Ülkemiz ve Oğlak burcunda Güneş tutulması

6 Ocak günü yaşanacak Güneş tutulmasında diplomasi, uluslararası ilişkiler, anlaşmalar, davalar, mahkemeler, müttefikler, düşmanlar, savaş ve barışla ilgili gelişmeler ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Tutulma, yöneticisiyle birlikte bir yandan ülkemiz Pluto’su ile karşıtlık yaparken, diğer yandan ilerletilmiş Mars ve Merkür’ü de tetiklemekte.  Aynı şekilde ilerletilmiş Pluto ve ASC DSC aksıyla da büyük kare dediğimiz zorlayıcı açı kalıbına dönüşmekte.  Beraberinde  de değiştirici, dönüştürücü yoğun enerjileri taşımakta.  

Tutulma enerjisi  ile birlikte müttefik mi düşman mı sorusunu irdeleniyor.  Gizli düşmanlıklar, sisli , puslu bir şekilde açık hale gelip, ivmelenebilir.  Kapalı kapılar ardındakiler ortaya dökülebilir. Mars ile kontağı ki Pluto da karşısında , teröre, saldırıya, suikaste, provokasyona, isyana, yangına, patlamaya işaretçi  göstergelerden.  Göremediğimiz bir el topraklarımızda  agresyon yükseltici durumları körükleyebilir. Dolayısıyla güvenliğimizin altını çizerek vurgulamak isterim. Yani ordumuzu, polisimizi ilgilendiren gelişmelerle karşılaşılabilir. Komşu ülkelerdeki gelişmeler gündemimizi belirleyebilir. Geri planda kalmış anlaşmalar, görüşmeler aydınlanabilir.  Meclis, belediyeler, yerel yönetimler, hazine, maliye ile ilgili gelişmeler, düzenlemeler  olasıdır.  BM, NATO gibi kuruluşlarla ilişkiler, anlaşmalarımız yine tutulmada bizi meşgul edecek konulardan.  Yine bu dönemde komşu ülkelerde gelişen ya da buraya yönelik girişilecek operasyon ülke gündemimizi oldukça meşgul edebilir.  Venüs’ün,  Ay düğümleri, Uranüs ve Chiron ile görünümü diplomaside  beklenmedik gelişmelerle birlikte, kırılganlıkları tetikler nitelikte görülmekte.  Tutulma enerjisi  ile  uluslararası  ilişkilerimizde oluşabilecek baskı arttırıcı durumlar ekonomiye de etki ederken, beraberinde zamana yayılabilecek  işbirliklerinde çözülmeleri, yeniden yapılanma gereksinmesini de getirebilir. Bu süreçte ortaklıklardan, hisseli  yapılanmalardan ya da dışarıya borçlanmadan çok, kendi yağımızla kavrulmak  yükü hafifletebilir. Para  piyasalarında  spekülatif hareketler, dalgalı seyir görülebilir.  Dünya genelinde  krize gidilirken, biz de payımıza düşeni  oldukça hissedebiliriz. Oldukça büyük firmalar bile bu dönemde zorlanabilir. Harcamalara dikkat etmekte fayda var. Bu süreçte uluslararası davalar ve göçmenlerin durumu da konu olabilir.  Tutulmayı takip eden günlerde afla ilgili gelişmeleri konuşuyor olabiliriz.  Çalışan kesime, sağlık sektörüne, üniversitelere, turizme, basın yayına, mahkemelere, hukukçulara yönelik önemli yapılandırmalar , gelişmeler  yaşanabilir.  

Oğlak Güneş tutulması ve hemen arkasından 21 Ocak’ta yaşayacağımız  Aslan-Kova aksının kapanışını yapacak olan Aslan tutulması, sosyal medya hesaplarımda da paylaştığım gibi 3 ve 29 Ocak arası Ay yalpalaması dönemi olarak görülmekte. Sadece sosyo-politik olaylarda, savaşlarda değil, tutulma ile kazalarda, doğal afetlerde,  depremlerde de sayı ve şiddetinde artış gözlemleyebiliriz.  

Şirketler açısından baktığımızda, yukarıda da dediğim gibi dünya  genelinde krize adım adım gidilmekte.  Kapitalizmin çöküşü ve yeni bir sisteme geçiş olarak baktığımızda 2020 yılını dip seviye olarak alabiliriz. Oğlak-Yengeç aksı tutulmalarıyla birlikte sadece ülke yönetimleri değil, finans piyasaları, şirket yapılanmaları da değişecek görünmekte.  Senenin ilk tutulması şirketlerin de  rekabet koşullarının, pazarın zorluğuna vurgu yaparken, ortaklık yapılarının bozulabileceğine, değişebileceğine, borçlanmada zorlanılabileceğine, ticari davalara işaret etmekte.  Uzun dönemli hedeflerde de değişimler, yeniden yapılanma ihtiyacı hissedilebilir.

Güneş tutulmasına yönelik ülkemize ve dünyaya ait astrokartografik haritaları sosyal medya hesaplarımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..