Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '19

 
Kategori
Astroloji
 

Aslan Burcunda Ay Tutulması

Genel  anlamıyla Ay tutulması

21 Ocak günü saat 08:15 de  Aslan burcunun  00°51' de tam Ay tutulması meydana gelecek. Beraberinde 2026 yılına dek Aslan-Kova aksında meydana gelecek tutulmalara da veda ediyoruz.

Tutulma, tam Ay tutulması şeklinde meydana gelecek. Ay, Dünya’nın tam gölge konisinden geçerken kızılımsı bir renk alacak. Bu durum Güneş ışığının tutulma sırasında Ay ile arasına giren  Dünya’nın atmosferinden geçerken, mavi ışığın soğurulup, kırılan kırmızı ışığın bir kısmının Ay’a ulaşması sonucu oluşur.  Böylelikle Ay, sarımsı, turuncumsu, kırmızımsı renklere bürünür. Dolayısıyla bu tutulma döneminde de  medyada ‘Kanlı Ay’, ‘Blood Moon’ tabirlerini görebilirsiniz. Aynı zamanda Ay da tutulma günü bu yılın perigee mesafelerinden birisine ulaşacağından, biraz daha büyük görünebilir. Bu sebeple de ‘Süper Ay’ ya da ‘Super Moon’ tanımlamalarıyla karşılaşabilirsiniz. 

Tutulmanın tamamı Kuzey ve Güney Amerika’dan, Avrupa, Asya, Afrika, Pasific, Hint ve Atlas okyanuslarıdan, kuzey kutup bölgesinden gözlemlenebilecek.

Aslan tutulması  134 numaralı Saros serisine ait. 72 tutulmadan oluşan bu serinin başlangıcı 1 Nisan 1550, bitişi ise 28 Mayıs 2830 olarak kayıtlara düşmüş. Bu serinin bir önceki tutulmasını 9 Ocak 2001’de yaşamışız. Bir sonraki ise 31 Ocak 2037 olarak görülmekte.

Seriyi göz ardı ederek, en yakın tarihler olarak Aslan burcunun 00°51’ si civarına  baktığımızda ise dakikalar farkı ile 21 Ocak 2000 ve 20 Ocak 1981 tarihlerine geri gitmekteyiz.

2000 yılına şöyle bir bir göz atalım;  Dünyada Şili’de Ricardo Lagos, Allende’den sonra ilk sosyalist başkan seçiliyordu. Eski diktatör Pinochet’nin dokunulmazlığı kaldırılıyor ve tutuklanmasına karar veriliyordu. Kenya, Alaska, Filipinler, Gulf Air, Singapur havayollarına ait uçakların yanı sıra ,   Antonov ve Concord’un da düşmesiyle yüzlerce insan ölüyordu. Endonezya’da yolcu teknesi 500 yolcusuyla batıyor, Rus nükleer denizaltısı Kursk ise 118 kişilik mürettebatıyla Barents Denizi’nde batıyordu. Azerbaycan cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey, GATA’da devam eden tedavisinde yaşamını yitiriyordu. Yine aynı yıl Rusya’da Vladimir Putin, ABD’de George W.Bush, Suriye’de ise baba Hafız Esad’ın ölümü üzerine, oğul Beşar Esad  devlet başkanlığı görevine geliyordu. Mehmet Ali Ağca, Türkiye’ye iade ediliyordu. ABD’de gen haritası çalışmaları başlarken, Illinois’de idam kaldırılıyor, İsrail ise 22 yıl süren Güney Lübnan işgalini sonlandırıyordu. Çevreci görünen Greenpeace, yıllarca karşı mücadele ettiği Shell’e ortak oluyor, Garry Kasparov ise 15 yıl elinde bulundurduğu dünya şampiyonluğunu, Vladmir Kramnik’e kaptırıyordu.

2000 yılında ülkemizde ise Hizbullah operasyonları yapılıyor. Mezar evler ortaya çıkartılıyordu. Ankara DGM tarafından Fethullah Gülen’in tutuklanmasına karar veriliyor. Abdullah Gül, Necmettin Erbakan’a karşı genel başkanlığa adaylığını koyuyor. Erbakan, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan önce 1 yıl hapis cezasına çarptırılıyor, ardından da ömür boyu siyasi yasaklı oluyordu. Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanı seçiliyor, Kemal Sunal ve Yıldırım Gürses vefat ediyorlardı. Yine aynı yıl halterde Naim Süleymanoğlu’nun dünya, güreşte Hamza Yerlikaya’nın olimpiyat şampiyonlukları, Galatasaray’ın süper kupayı kazandığını görmekteyiz. Trabzon’da teknenin alabora olması sonucu 38 kişi boğulurken, Tatvan’da askeri helikopterimiz düşüyor, Afyon’da 5.8 lik depremde 6 kişi ölüyordu. Yatağan Termik Santralinde sınır değerlerin aşılması sonucu, 3 ünite durduruluyor ve halka sokağa çıkmama çağrısı yapılıyordu. Pablo Picasso’nun The Portre of Young Women adlı kayıp tablosu, Urfa’da ele geçiriliyordu. İstanbul metrosunun Taksim-Levent hattı hizmete girerken, ülkemizin ilk uzay kampı da açılıyordu.

Sizler de kendi hayatlarınızda  yukarıda verdiğim tarihler civarına  geri giderek, tutulmanın getirilerine yönelik ipuçları elde edebilirsiniz.

Ateş gruplarında olan tutulmalar kıtlıkla, yoklukla, hastalıklarla, fırtınalarla, şiddetli rüzgarlarla ve insanlığa zararı dokunucu olaylarla ilişkilendirilmekte. Sepherial’e göre Aslan burcunun 1.dekanında olan tutulmalar ‘ kralın ani hastalığı veya büyük bir adamın ölümü‘ ile ilişkilendirilmiş.

21 Ocak’ta meydana gelecek olan tutulmanın ev sahibi Aslan burcu .  Bu burç kendini göstermeyi, sahne önünde olmayı, yaptıklarının onaylanmasını, takdir edilmesini sever. Gölgesinde ego, kbir, gösteriş, müsriflik taşır. Aslan burcu, liderleri, yöneticileri, tanınmış kişileri, sanatçıları, yönetmenleri,  organizatörleri, eğlence, reklam sektörünü,  mimarlık ve iç dekorasyonu, kuyumcuları temsil eder. Dolayısıyla doğasına has özellikleriyle birlikte, bu gruplara ilişkin gelişmeleri de daha belirgin görebiliriz.

Tutulma bir yandan kararlı, girişim odaklı, durumu zorlayan, diğer yandan ısrarcı, toleranssız, değişime direnç gösteren bir yapıda. Aynı zamanda risk almaya, aşırılıklara yatkınlık görülürken, bir o kadar da duygusal anlamda eksik, empati kurmakta zorlanan, güven ihtiyacı hissettiren şartları işaret etmekte.

Yükselende yer alan Oğlak burcu, hatırlarsanız bu yılın ilk tutulmasına ev sahipliği yaptığı gibi, yıl içinde iki tutulmayı daha ağırlayacak. Oğlak denildiğinde akla ilk gelen sabır, disiplin, mantık, sorumluluk alma, yapı kurma ve yönetimdir. Gölgesi ise aşırı kontrol, duygu yoksunluğu, hesapçılık, melankoli barındırır. Tutulmada, içten içe gösterilen direncin yanında, manipülasyonla, baskın tavırlarla, iletişimi de bu doğrultuda yürütüp, dengenin değişmesine yönelik ifade tarzını işaret etmekte. Yükselen derecesine Peacock ve Terebellum sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Bu yıldızlar kibir, gösteriş, paragözlülük, kabalık, doğru olmayan yöntemlerle gelen serveti işaret eder.

Tutulmanın Ay’ı Talitha kavuşumunda. Talitha, sessiz, tedbirli, sabırlı, otokontrole sahip bir yapı verir. Ama kışkırtıldığında kindarlık, öç alma isteği, büyük öfkeyi getirir.  Güneş ise  Sham ve Tarazed ile birlikte. Bu iki yıldız ise güçlü bir zihin, yoğun tutku, hayal gücü, soyut düşünce, doğru görüşlülük,hırçınlık, inat, şöhret ile ilişkilendirilmiş. Dolayısıyla bu sabit yıldızlarında doğalarını, tutulmada gözlemleyebiliriz.

21 Ocak Aslan  Ay tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

21 Ocak günü meydana gelecek olan Ay tutulmasında evlilikler, ortaklıklar, davalar, açık düşmanlıklar, danışmanlık, hizmet aldığımız kişi ya da kurumlar, çocukların eğitimleri, kişinin kendisini ilgilendiren her konu, sağlığı, karakteri, motivasyonları, fiziksel görünümü vs, yakın çevre ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Aslan tutulmaları sahne önünde olmakla, kişinin ya da konu her neyse, onun kendini gösterme , ortaya koyma biçimiyle de ilgilidir. Yukarıda da söylediğim gibi bu tutulma ile birlikte Aslan-Kova hattına uzunca bir süreliğine ara veriyoruz. Ama aynı zamanda başlangıç derecesinde yer alması nedeniyle, beklenmedik, bizi şaşırtacak, belki sarsacak, süregelen şartların farklı şekilde geliştiği, değişik yöne evrildiği bir sürece giriyoruz. Yani giderayak sahnenin yeni bir perde ile sonuca gitmesi diyor gökyüzü… Sabit burçların baş , öncü burçların son derecelerinde gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar majör etkilenecek grup olarak görülmekte  (Sabit burçlar; Boğa, Aslan, Akrep, Kova. Öncü burçlar; Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) .  

Belki çok seviyorum dediğiniz ama gereksiz idealize ettiğinizi fark etmeye başladığınız bir ilişkiniz var. Belki hak hukuk işlerinde, eğitimde, uluslararası konularda hayaller ve hedefler şaşmaya başladı. Belki de finansal konulardaki sorunlar ya da liyakatınızla ilgili beklentileriniz ve yaşadıklarınız arasındaki fark. Zamanında belki de maymun işlahlı davranışlarla beğendiğinizi düşündüğünüz, ben bunu yürekten istiyorum dediğiniz noktada şartları daha mı ciddi algılamaya başladınız yoksa? Sonlanan durumlar ve ardında sakladığı entrikalar, intikamlar, hesaplaşmalar olabilir mi? Geçmişten günümüze sürüklenen sorunlar alev topu gibi ortaya dökülebilir mi? Tam da bunların etkisiyle açılsın karmik hesaplaşmalar perdesi !  Burada dikkat edilmesi gereken nokta adaletli tutumla, büyük resmi görerek, kaldırabileceğiniz yükün altına girmeni. Çekincesiz, sakıncasız tutumlardan uzak durmanız. Geçmişe dönük hesapların kesim döneminde kimileri sahneden inerken, kimileri de sahneye adım atıyor olacak.     (Uranüs, Güneş, Ay, Neptün, Venüs, Jüpiter, Eros, Medea, Vulcanus, Phaethon, Varuna, Rhadamantus)

Çatıyı tutan kolonun sağlamlığı, ilişkilerdeki dengeyle test ediliyor. Oldukça baskın enerjilerin altında, sistematik, geleneksel çözümlerle ilerlenebilecek bir dönem. Bazı adımlar, kadersel diyebileceğimiz türde gelişmeler beraberinde bir çözülme, kayıp getirebilir. Ama aynı zamanda bu durum yeni bağlantılar, kazanç, önemli ilişkiler, ortaklıklar geliştirmek, birikmiş potansiyelin ortaya çıkması şekline de dönebilir. Bunlar aynı zamanda hayatınızda kırılmalar yaratan maddi manevi kazanımlarınıza destek de olabilir. Eski yeteneklerinizi de içine katarak geliştirdiğiniz hobilerinizden kazanç elde etme yoluna gidebilirsiniz. Farklı sunumlar ortaya koyabilir, tarzınızın biraz dışında eğitimlere yönelebilirsiniz. İş ortamınızda, yanınızda çalıştırdıklarınızla ilgili olarak, günlük rutininizi de etkileyen gelişmeler yaşanabilir. Bu durum sizi yeni arayışlara itebilir. Burada karşınızdakilerden hizmet, danışmanlık, yardım alabilirsiniz.  Ama unutmayın ki Güneş ve Ay,  kıskançlık, öfke, kindarlık gibi etkileri barındıran sabit yıldızlarla  ilişkide . Bu yüzden ilişkilerde dozu ayarlamak size kalmış. Atılan adımlar, haritanız da uygunsa işten daha fazla kazanç imkanının yanında, sosyal ortamlarda başarı getirebilir. Fakat yine de nafaka, kredi, borç yapılandırmaları, vergi  gibi konular, ödemeler dengesi, sosyalleşmeye yönelik aşırı harcama dürtüsünü sıkıntılı durumlar da yaratabilir.  Kontrollü, hesaplı  olmakta fayda var! Aileyle, evliliklerle, bürokrasiyle, hak hukuk konularıyla ilgili hedefe yürüyen adımları atmak isteyeceğiniz zamanlar. Kendinizde ya da yakınlarınızda ani sağlık sorunları, yatmayı gerektiren durumlar ortaya çıkabilir. Bilinçaltını baskılayan durumlar olasıdır. Kazalara, yaralanmalara dikkat ! Tutulma etkisi aile içi, çocuklara yönelik şiddeti, kaybolma vakalarını maalesef arttırabilir. Lütfen çocuklarınıza gözünüz gibi sahip çıkın. Yalnız bırakmayın.  

Aslan burcunda Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Aslan burcunda meydana gelecek Ay tutulmasının, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

İkizler ve yükselen İkizler :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Başak ve yükselen Başaklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar. 

Terazi ve yükselen Teraziler için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Akrep ve yükselen Akrepler için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kredi, borç, vergi, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Balık ve yükselen Balıklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Ülkemiz ve Aslan burcunda Ay tutulması

21 Ocak günü yaşayacağımız Ay tutulmasında halkın ve ülkemizin ekonomisi, finans kurumları, bankalar, ticaret, ulusal kaynaklarımızın durumu, maliye, hazine, gelir gider dengemiz, borçluluğumuz, yabancı devletlerle finansal ilişkilerimiz, savaş ve doğal afetlerle ilişkili konular, ulusal güvenliğimiz, sigortalar, vergiler, faizler, kredilerle ile ilgili gelişmeler ana konu başlıklarımız olarak görülmekte.  Aynı zamanda süregelen şartların halka ve ülkenin iç işlerine yansımaları, diplomasiyi, uluslararası ilişkileri, anlaşmaları, davaları, müttefik gördüğümüz ülkeleri, açık düşmanlıkları ilgilendiren konular da dikkati çekmekte.

Tutulma ile birlikte kredi, borç konuları daha vurgulanıyor diyebiliriz. Topraklarımızı, güvenliğimizi, doğal kaynaklarımızı, madenlerimizi ilgilendiren gelişmeler ortaya çıkabilir. Kapalı kapılar ardındaki görüşmeler, yazışmalar üzerinden gündem yürüyebilir ki bunlar muhalefet yetkilileriyle olabileceği gibi, uluslararası ilişkileri de ilgilendirebilir. Uluslararası davalar etkinleşebilir. Zorlanmanın olduğu bu noktada liderleri, ceo ları, üst yönetimleri, yöneticileri  ilgilendiren ani gelişmelerle karşılaşılabilir. Savunma sanayine yönelik anlaşmalar bu dönemde öne çıkabilir. Orduyu, güvenliği ilgilendiren durumlar ülke gündemini meşgul edebilir. Burada sadece sınır değil, iç güvenliğimize de dikkat etmeliyiz. Kontrol dışı, geri planda olup da  görünemeyenlerin açığa çıkması kırılganlık arttırabilir.  Dış ilişkiler, diplomasi açısından yorucu bir dönemden geçmekteyiz. 7.evimizdeki gezegen birikimi ve devam eden ağır gezegen transitleri bunun göstergelerinden sadece bir tanesi. Yakın gelecekte gerek şirketlerin ortaklık yapılarında, gerek ülkemizin müttefiklik kavramında, imzalanan uluslararası anlaşmalarda  önemli revizeler, değişimler, dönüşümler gözlemlenebilir. Bu durum NATO, BM gibi paktlarla ilişkileri de etkileyebilir. Yine böylesi sert gezegen görünümleri altında hem finansal, hem diplomaside, hem de şirketler açısından  detaylı düşünülüp adım atılması gereken bir dönem diyebilirim. Anlaşmaları, sözleşmeleri de ifade eden tutulmanın Merkür’ünün Facies ile de etkisini gözlemekteyiz ki bu sabit yıldız kurban durumlarıyla ilişkilendirilmiştir. Muhalefet kanadından yöneticiler, gazeteciler,yazarlar, akademisyenlere yönelik tutukluluklarla, afla ilgili gelişmeler yaşanabilir. Kabinede değişim olasıdır. Dini yapılarla, gruplarla ilgili gelişmeler dikkat çekebilir.  

Şirketler açısından baktığımızda  gelirlerin, kredi, vergi, borç vs, mali yapının irdelendiği, ortak kazanımların, uzun dönemli yatırımları, rekabet güçlerini etkileyen durumların, rakiplerinin masaya yatırıldığı, dayanıklılıklarına yönelik birtakım kararların alınabileceği, anlaşmaların imzalanabileceği bir süreç diyebiliriz.

Aslan burcunda Ay tutulmasına yönelik ülkemize ve dünyaya ait astrokartografik haritaları sosyal medya hesaplarımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..