Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

602 yeni banka şubesi

TEKNOLOJİ BANKACILIĞI

Bir gün telefonunuz çalar ve açtığınızda sizi arayan bir banka görevlisiyse şaşırmayın. Merak etmeyin borcunuz için değil, sizi borçlandırmak için arıyordur. Çünkü artık, banka kredileri telefonla verilir oldu. Ve bu krediler, ballandırıla, ballandırıla anlatıldığı gibi avantajlı da değil. Düşük mevduata, yüksek faiz alıyor...

Siz ne kadar almak istemiyorum desenizde bir kaç hafta ara ile bu telefonlar gelmeye devam edecektir. Bankacılık artık ayaklara mı düştü? Eskiden bankalara gider, kredi alabilmek için anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi. Görevli memurun karşısında soğuk soğuk terlediğimiz o günleri ne çabuk unuttuk. Yoksa ekonomimiz o kadar düzeldi ki bankalar kredi verecek insanmı bulamıyorlar? Bazı bankalara kimlik numaranızı kısa mesaj atmanız yeterli. Onlar sizi arayıp, kredi kartınız üzerinden sizi borçlandırıyorlar. Allahtan Türkiye'de en düşük faizler kredi kartlarında!
................................

BANKA REKLAMLARI İNSANIMIZLA NASIL DALGA GEÇİYOR?

Tüketiciyi etkilemek isteyen Bankalarımız görsel ve basılı yayına verdikleri reklamlarda; Net karlarının geçtiğimiz senelere göre yüzde 110 lara varan artışlar olduğunu ve en iyi bankanın kendi bankaları olduğunu ifşa ediyorlar. Oysaki bu; Enflasyon oranı yüzde 10 larda olan bir ülkede "Ey vatandaş biz sizi soyduk soğana çevirdik" demektir.

Bizim uyanık vatandaş da bu reklamlara kanıp; "Bak hanım gördün mü bu banka milletin anasını ağlatmış. Bizim paramızı en iyi bu banka değerlendirir mi diyecek?" Espri bir yana geçtiğimiz yıl Bankacılık sektöründe 602 yeni şube açılırken, Bankacılık sektörü net karını yüzde 94 artırdı.

 
Toplam blog
: 2
: 399
Kayıt tarihi
: 03.09.06
 
 

22 Mayıs 1978 de Trabzon'da doğdum... İlk ve ortaokulu Giresunda, liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesi..