Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

645 yıl sonra Bursa ünvanının; Sarı Melekler Şampiyonluk peşinde...

645 yıl sonra Bursa ünvanının; Sarı Melekler Şampiyonluk peşinde...
 

Bu sene Bursa’nın Osmanlıların başkenti oluşunun 675. yıl dönümü kutlanırken belki de bir başka tarihi olay gerçekleşecek Turkcell Süper Lig’de yıllar sonra adı bilenen dört takım haricinde Bursaspor şampiyonluğa ulaşacak.

Maç sonlarına doğru Bursaspor taraftarı bütün gücüyle bağırıyordu:

“Teslim ol, İstanbul!”

Bursaspor taraftarının maç sonunda futbolcularıyla birlikte galibiyet sevincini doyasıya yaşadığı dakikalarda o görüntüleri İstanbul’dan izleyenler için taraftarın bu şekilde bağırması kuşkusuz tebessümle izleniyordu.

Bursa'nın başkentliği 30 yıl sürecek; Osmanlı Avrupa'da bir şehir olan Edirne'ye taşınacaktır.

Bursaspor karşısında çok sert bir rakip bulmuştu. Antalyaspor ligimizin işini ciddiye alarak futbol oynayan ekiplerinden. Bu biraz da takımın başındaki Mehmet Özdilek’ten kaynaklanıyordu. Bir dönem siyah beyazlı forma için ter akıtan bu iki futbol adamı birbirlerine bu sefer rakip olmuşlardı.

Erken yenilen gol Bursaspor’un futbolcusundan teknik adamına, yönetecisine ve de kuşkusuz taraftarına şok etkisi yaratmıştı. Ancak Bursaspor bu sezon böylesi zorlukların altından kalkmasını bir kaç kere becermişti.

Golü erken yemeleri bir anlamda şanstı; çünkü daha oynanacak 83 dakika vardı. Yedi dakika sonra gelen beraberlik sayısı ile taraftar yeniden havaya girdi. Bu andan itibaren de Bursaspor’un üstünlük golü beklenir oldu.

Bir kaç kere ekranlarımıza konuk olan Ertuğrul Sağlam görüntüsünün evlerimizde bize kadar yansıyan duygusu gerginlikti. Şampiyonluk yarışı böyle bir şey olsa gerek. Sonunda yaşanacak o büyük sevinç kutlaması öncesinde her maç ayrı ayrı yaşanan çile dolu dakikalar silsilesi.

Bursaspor-Antalyaspor karşılaşması üst düzey bir mücadeleye sahne oldu. Bu karşılaşmada göze hoş gelmeyen tek şey Mehmet Özdilek’in, Sercan tutması için Orhan Ak’a markaj görevi vermiş olmasıydı. Orhan maç boyunca Sercan’ı kovaladı durdu. Futbolda böyle taktikler kaldı mı, diye düşünürken aklımıza Mustafa Denizli’nin ilk yarı Alex’i durdurmak için Fink’e verdiği özel görev geldi.

Bunun futbolu çirkinleştiren, futbol oynamak için sahaya çıkmış futbolcuları futboldan kopartan bir taktik olduğunu düşünüyorum. Antalyaspor için bu bir kupa maçı olsaydı Mehmet Özdilek takımını bu şekilde mi oynatırdı; hiç sanmıyorum. Üstelik küme düşme derdi bile olmayan bir takımın kendi futbolunu oynamak yerine rakibi oynatmamak üzerine bir düşünceyle sahaya çıkmasını anlamak da mümkün değil.

Bursaspor geçen hafta o talihsizliği yaşamasa bugün itibarıyla en yakın takipçisiyle arasında sekiz puan olacak; çok büyük bir avantajla biri cepte altı maça çıkacaktı.

Markajdan bir türlü kurtulamayan Sercan’ın etkisini zayıflattığı hücum gücünü Ozan İpek, Volkan Şen, Batalla ve Ergiç’le kapatmaya çalışırken; geriden gelen çok etkili kanat ortalarıyla Antalyaspor kalesini zorlayan Ali Tandoğan ve galibiyeti de getiren golü atan Ömer Erdoğan Bursaspor’a hayat verdiler. Ozan İpek çok iyi top oyandı.

Antalyaspor’un kadrosu da hiç fena sayılmazken zihnen yenik sahaya çıkması takımın etkinliğini zayıflattı. Dijehua ile Necati ayrı tellerden çalıyorlardı. Zitouni sezonun ilk bölümünde hatırladığımızdan başka bir futbolcuydu sanki. Ancak Antalyaspor’un dafansif anlamda Bursaspor’u sinirlendirecek kadar çok iyi olduğunu da eklemeliyiz.

Bu galibiyetin lig tablosunda çok şey söylemiş olduğunun altını çizmeliyiz. Önceki akşam Mustafa Denizli haftasonu oynanacak karşılaşmaları bekleyeceğiz demişti ya; işte o sonuçlardan bir tanesi buydu. Bu sonuç Beşiktaş’ın şansını artık %30’lara kadar geriletmiştir. Bursaspor, Beşiktaş ile karşılaştırıldığında üç galibiyet bir beraberlikle mutlu sona ulaşabileceğini görüyoruz.

Fenerbahçe’nin Sarı Melekleri Şampiyonluk arıyor

Fenerbahçe’nin güzeller güzeli “Sarı Melekleri” Fenerbahçe ve spor tarihimizin en önemli finaline bu akşam çıkacaklar.

Eczacıbaşı’nın 1980 yılında ikinci, 2000 yılında üçüncü, 1984, 2001, 2002 ve 2009’da dördüncü;

Vakıfbank’ın üst üste ikise sene, 1998 ve 1999’da ikinci, 2006 yılında dördüncü olduğu voleybolun en üst düzeydeki finaline yenilgisiz gelen Fenerbahçe Acıbadem şeytanın bacağını kırarak yıllar sonra ülkemize bir kupa getirmek için sahne alacak.

Kalplerimiz Sarı Meleklerimizle olacak.

Uzay Gökerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..