Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '18

 
Kategori
Astroloji
 

8 Mart - 10 Temmuz Akrep'teki Jüpiter Geri Hareketinin Hayatınıza Etkileri ve Burcunuz

8 Mart - 10 Temmuz Akrep'teki Jüpiter Geri Hareketinin Hayatınıza Etkileri ve Burcunuz
 

8 Mart – 10 Temmuz arasında Jüpiter Akrep burcunda geri harekette olacak. Bu süreçte Jüpiter Akrep konuları ile birlikte sizin burcunuz ile ilgili ev alanındaki konularda bir takım duraksamalar ve gecikmeler olabilir. Bu geri hareket süreci bitene kadar sizi ilgilendiren alanda tekrar gözden geçirme, hazırlık ve toparlamalar yapmanız önem arz edecektir. En aşağıda burcunuzu hangi alanlardan etkilediğini de yazdım.
Şimdi genel olarak Jüpiter ve Akrep konularının sizi nasıl etkileyebileceğine bir kez daha değinelim. 

Jüpiter Etkileri
Jüpiter şans gezegeni olarak ifade edilir. Burada büyümeler ve gelişmeler söz konusudur. Tabi esas anlamı ile bu büyümeler her zaman söylüyorum hep olumlu ya da şanslı olmaz çünkü astroloji bir kombinasyon dilidir. Yani burada zararlı çalışabileceği ya da onun için zararlı bir astrolojik evde ya da sert mizaçlı bir gezegenle olumsuzlaşacaktır. Örneğin Astrolojik evlere göre ifade edersek yükselen burcu görmeyen bir ev olan 6. evdeyken angarya işlerde artış, yine yükselen burcu görmeyen bir ev olan 8. evdeyken kriz getirebilecek durumlarda artış ortaya çıkabilecektir. Tabi 8. Evde başkalarından gelen faydalar da olabilir. Ayrıca 8. Evin karşısında yani boğa burcunun doğal evi olan 2. evde müsrifliğe yol açabileceği gibi yeteneklerin, becerilerin gelişimine de yol açabilir. Burada bir Mars varsa siz para kuvveti ile kendini ortaya koymak için bir atraksiyonda bulunabilir ve bu atraksiyonu abartabilir ve zararlı çıkabilirsiniz. Yani burada bilinçli insan ile karşılaşan kodlar ve potansiyeller vardır. Eğer siz kendi üzerinizde çalışmaz ve farkındalık geliştirmezseniz bazı olumsuz çalışan etkileri de dönüştüremezsiniz. İşte burada Jüpiter Akrep ile ifade edilen şey simyadaki transmutasyonu da ifade ediyor. Bunu açacağım ama önce Jüpiter etkileri ne ile ilişkili bunun üzerinden tekrar bir geçelim. 
 
Jüpiter şans dedik büyüme dedik ve bunun aslında nasıl olabileceğini ifade ettik. Jüpiter ayrıca ruhumuzu genişleten rahatlatan şeyler ile de ilişkilidir. Boş vakit, geniş bir manzaraya bakmak, derin bir nefes almak, insanın ufkunu açan yolculuklar onunla ilişkilidir. Tabi burada hem metafizik hem de fiziksel dünya ile ilgili şeyler vardır. İnsanın sınırları genişletmek üzere açılımlarını da ifade eder. Birlik ve bütünlük ile de ilişkilidir. Tabi dengeli ifadelerinde böyledir. Olumsuz açılanmalar –ki sizin haritanızda belki şu dönemde bunu ifade edebilir- abartı, fazlaca inanç, müsriflik gibi etkiler ortaya çıkabilir. Jüpiter’in burcu yay ve onun ikizler ile olan karşılıklı aksı eğitim, medya, yolculuklar, akademi, eğitim hayatı, haberleşme, hukuk, din gibi alanları ifade eder. Şimdi Akrep ile ilgili olan simya ve dönüşüm konusunun önemine dönelim.    
 
Akrep Etkileri
Akrep burcunun modern yöneticisi Plüton dönüşüm değişim yenilenme, tazelenme ya da tam tersi takılma, yavaşlama, dejenerasyon ve ölüm ile ilgili olabilir. Burada tabi ki insanların doğuştan aldığı meyiller önem teşkil edecektir. Plüton, 8. Ev ya da Akrep doğuş ve ölümü ifade eden ve bu bakımdan da zihinsel simya dediğimiz bir alanla da yakından ilgilidir. Eğer mental/zihinsel düzeyde farkında olunmayan ve kontrol edilmeyen şeyler var ise burada zararlar kaçınılmaz olacaktır çünkü Plüton bizim en kararlıktaki en bilinçten uzak durumumuzu ifade eder. Malum Güneş sistemine bakıldığında da etrafında en yavaş dönen ve en karanlıkta olan Plüton’dur. Dolayısıyla yaşamımızda karşılık geldiği anlamların bu olması da bu görünürdeki paralel durumu ile yakından ilişkilidir. 
 
Plüton şifayı da zehirlenmeyi de temsil eder. Burada insanlardan alınan doğru yansımalar ve kendini tanımalar olumlu bir dönüşüm açısından çok önem kazanacaktır. İşte tam bu noktada insan hayatı için bir astrolojik danışmanın hayat tecrübesi ve simya bilgisi konusu devreye girer ve önem kazanır. İnsanların henüz kendinde farkında olmadığı ama önündeki zamanın bir noktasında ortaya çıkacak sorunlar -ki bu iş hayatı olabilir, ilişki hayatı olabilir- açısından hayat tecrübesi olan ve olumlu anlamda dönüştürücülük bilgisine sahip bir danışmana gitmesi elbette ki çok faydalı olacaktır. Tabi özellikle gençler için bu çok fazla önemlidir. İşin içinde hem psikolojik hem de fizyolojik/ kimyasal/ hormonsal sağlık da vardır çünkü. Bir genç hayatını yanlış bir yönetim içinde götürüyorsa -ki bu kendi yaratılışından da olabilir yani kendi içinde çok fazla çelişkili çatışmalı durumları olabilir ya da etrafındaki kişiler onun haritasına uyumlu ve destek veren bir kombinasyon oluşturmuyorsa ve anlayamayacak durumdaysa onlar yüzünden- çok fazla vakit kaybedebilir. 3 üniversite değiştirebilir, meslek konusunda kararsız kalabilir, yanlış bir arkadaşlık ve flört hayatı yüzünden zararlar görebilir ya da hayatında başına gelen şeylerin onun astrolojik haritasında da görülen şeyler ile nasıl bir bağıntısının olduğunu anlamaya ihtiyacı olacaktır. Belki de bu hayat çok fazla yer değişimi ve taşınmayı ifade ediyordur ya da onun ilgilerinin dağılmasına neden olan şeyler vardır. İşte burada etkilerin negatife dönmemesi ve olumlu olarak ortaya çıkmasının yolları üzerinde çalışılabilir. Yani burada bir yol haritasına ve kendinin bütün içinde nasıl bir yapı ile ilişkili olduğunu anlamaya ihtiyacı olacaktır. Günümüzde Psikologlar astrolojik harita ile çalışmadıkları için bu resmi göremezler. Oysa ki ünlü psikolog Carl Gustav Jung aylarca çözümlemeye çalışacağı bir danışanın astrolojik haritasına bakarak danışanı çok daha rahat ve çabuk anlayabildiğini söylemiştir. 

Bunlara da özellikle değindim çünkü şu içinde bulunduğumuz dönemde Jüpiter Akrep konumu kriz, zorlanma, aşırılık durumlarını ve buna bağlı olarak da psikolojik sorunları daha çok artırabilir. 

Bunlarla birlikte Akrep alanı(Herkesin astrolojik haritasında bu alan mevcuttur 12 dilimden biridir) , özellile yaşamda kalma duygumuz ile ilişkili olan kök şakra, cinsellik ve tutkularımız ile ilgilidir. Eğer yaşama karşı tutkumuzda motivasyonumuzda azalma varsa burada da olumsuz etkiler ortaya çıkacaktır. İşte bu retro/geri hareket sürecince bu konularda da yeniden gözden geçirmeniz gereken durumlar söz konusu olabilecektir. 

Türkiye Astrolojik Haritası
Türkiye Astrolojik haritasında Jüpiter’in gerilediği alan eğlence sektörü, talih oyunları, sinema sektörü, tiyatro, sahne, sunum, reklamcılık, gösteriş lüks içeren şeyler, özellikle altın borsası ve genel olarak da borsa ile yakından ilişkili. Bu konular ile ilgili şeylerle ilgili gelişmeler büyümeler açısından toparlanma ve düzenlenme zamanı olacaktır. Girişimler için retronun bitimi beklenmesi daha uygundur. 
 
Yazımı Jüpiter’in burçlarınızı hangi alandan etkilediği ile sonlandırıyorum. Görüşmek üzere. 
 
Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 

ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün
 

Jüpiter Akrep Retrosu burçları hangi alanda etkileyecek?
(Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):

Koç: Ortak gelir-borç, başkalarından gelenler, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi

Boğa: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar.

İkizler: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Yengeç: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa

Aslan: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Başak: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Terazi: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Akrep: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Yay: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Oğlak: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Kova: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Balık: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..