Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

8 Mart mı?

8 Mart 8 Mart 8 Mart Ahhhh.. 8 Mart!
ve anlamından habersiz kadınlarım, kadınlarımız. Şöyle bir başlık altında toplamak gerekirse
Aç denden '' 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi.'' kapat denden.
Velhassıl diyeceğim o ki;
8 mart kızkıza toplanıp barlarda göbek atmanız gereken günlerden biri değil, kocanızın extrem süprizlerle size heycan dolu saatler yaşatması gereken bir gün de değil aslına bakarsanız hanım ablalarımızın çay partilerine malzeme olabilecek bir konuda değil, üzülerek belirtmek isterim ki hanımlar evlerinize, ofislerinize yada bulunduğunuz il'e çiçek göndermedi diye sevgililerinize, eşlerinize ''yağğ aşkım bugünü nasıl unutursun'' diyerek trip atabileceğiniz günde değil.
Bugün farkındalık günü, bugün farkında olma günü, bugün boyun eğmeme hakkına sahip çıkma emekçi ablalarınızın, kadınlarımızın yanında olma günü. Bugün kendi sakat hayatlarından sıkılan bi avuç insanın beklentilerinden ziyade birlik olma günü ve bugün
1857 de katliama uğrayan emekçi kadınları anma günü, direniş günüdür.
Bilin istedim! 

 
Toplam blog
: 13
: 260
Kayıt tarihi
: 26.02.16
 
 

Pandaları üzmeyin. Antilopları sevin. Civcivleri boyamayın. Yavaş lorisleri gıdıklamayın. ..