Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

9-17 Ekim Tarihi Lİkya Yolu Ultra Maratonu

9-17 Ekim Tarihi Lİkya Yolu Ultra Maratonu
 

Tarihi Lİkya Yolu Ultra Maratonu resmi sitesi


Daha önce hiç "Tarihi Likya Yolu" veya "Ultra Maraton" adlarını duymuş muydunuz? Sanırım birçoğunuz duymamıştınız. Ama artık genel kültür hazinenize iki önemli kavram daha aşılıyabilirsiniz.

Kaliforniya’da Ölüm Vadisi, Amman’da Ölü Deniz, Moğolistan’da Gobi çölü, Şili’de Atacama çölü, Fas’ta Marathon Des Sables (Sahara çölü), Namibia’daki Namib çölü, Yunanistan’da Spartathlon ve Antartika buzulları gibi çok farklı coğrafi bölgelerinde ve zorlu iklim koşularında gerçekleştirilen Ultra Maraton, bu yıl ülkemizde ilk defa 9-17 Ekim arasında Tarihi Likya Yolu’nda koşulacak. http://www.likyayoluultramaratonu.com/?Dep&Lang=TR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği Likya Ultra Maratonu, 6 gün boyunca yer yer 800m.’ye varan yüksekliklerde, toplamda 250km’yi bulan bir parkurda koşulacak.

Likya Ultra Maraton için belirlenmiş rota, zaman zaman deniz seviyesinden 800m yüksekteki dağlık arazide iniş-çıkışları olan, zaman zaman da kumsal, toprak yol, taşlık-kayalık patikalar, iğne yaprakların kayganlaştırdığı ormanlık araziler ve dik yamaçlar gibi çok farklı coğrafi koşular içermekte.

Böylesine zorlu bir parkurda bırakan her gün ortalama 40km koşmayı zaman zaman yürümenin dahi güçleşeceği, zorlu doğa şartları ile mücadele edecek olan katılımcılar belirlenen süreler içinde varış noktasına varamadığı takdirde yarışma dışı kalacaklar.

Bu zorlu parkurun belirleyicisi ve direktörü aynı zamanda dünya çapında 3 kez Ultra maratona (Sahara, Gobi ve Atacama) katılmış olan Prof. Dr. Taner Damcı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Endokrinoloji Metabolizma ve Diyabet Bilim Dalı Üyesi. Kendisi ile telefonla yapmış olduğumuz kısa söyleşide; bu yıl ki Likya Yolu Ultra Maratonuna yarışma Diretörü olduğu için katılımcı olamayacağını, çünkü hem yarışmacı hem de direktör olmanın mümkün olmadığını belitmiştir.

Ultra maratona katılım bedeli, yabancı yarışmacılara 1200, yerli yarışmacılar 500 Euro olan Ultra maratonda su ve çadır organizasyon tarafından sağlanırken, katılımcılar kendi yiyecek, içeceklerini ve özel eşyalarını sırt çantaları ile yanlarında taşımak durumunda olacaklar. Etaplar arasında da, koşuculara su ve tıbbi yardım sağlamak için 10km’de bir kontrol noktaları oluşturulacak olan zorlu parkur, Likya yolu.

Tarihi Likya Yolu Ultra Maratonu’na katılacak Türk sporcular arasında şimdilik sayabileceğimiz isim, Marla Atletizim takımından Hüseyin POLAT. Kendilerine şimdiden başarılar diliyoruz.

Ultra Maraton: Bilinen 42.195 kilometrelik maratondan daha uzun olarak koşulan ultra maratonlar ikiye ayrılır. Ya belirli bir mesafeyi tamamlamak ya da belirli sürelerde belirlenen etapları geçme şeklinde koşulur. 50km. ve üstündeki belirlenmiş mesafelerde, 24 saat ya da birkaç günden daha uzun süren belirlenmiş zaman aralıklarında yapılan uzun soluklu koşulardır.

Likya: Güney Akdeniz’de yer alan Tekke yarımadasının tarihi adıdır. Tarihi Likya Kral Yolu ise Fethiye Ölüdeniz' in hemen üstünden başlayıp Antalya yakınlarına kadar uzanan, toplamda 505km.lik dünyanın en güzel panoramik ve seyirlik yürüyüş parkurdur. Fethiye’den Antalya’ya kadar etaplar halinde geçilen parkurun tamamı Kate CLOW ve gönüllü ekibi tarafından işaretlenmektedir. 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..