Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '18

 
Kategori
Astroloji
 

9 Eylül 2018 Başak Yeniayı ve Burcunuz; Faydalı Olanı Tespit Etme Zamanı

9 Eylül 2018 Başak Yeniayı ve Burcunuz; Faydalı Olanı Tespit Etme Zamanı
 

9 Eylül 2018 saat 21:01’de Başak burcunun 17. Derecesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay haritasında Boğa burcunun ilk derecesi yükseliyor ( =İstanbul, Ankara için 5. derecesi yükseliyor). Güneş ve Ay’ın yanı sıra Başak yöneticisi Merkür de kendi yöneticiliğinde Başak burcunda bulunuyor ve bir stelyum (En az 3 gökcisminin bir burçta toplanması) oluşturuyor. Başak vurgusu güçlenirken tam karşısında 15. Derecede ve yöneticisi olduğu burç olan Balıkta bulunan Neptün var. Bu ikili ilişkilerde önemli bir farkındalık döneminden geçildiğini gösteriyor. Pratik, somut faydalı olanlar ile idealler, hayaller arasında bir çekişme olacak yine. Aynı geçtiğimiz Dolunay’daki tema söz konusu fakat bu sefer Güneş ve Ay’ın ve ona destek veren Merkür Başak konumunun güçlü şekilde yeni girişimlerde pratik, basit, anlaşılır ve faydalı olandan yana seçimlere yöneltmesi mümkün. Ayrıca 18 derecelerde ilerleyen Akrep’teki Jüpiter konumu da bu Yeniay (Güneş ve Ay kavuşum konumu) derecesine uyumlu 60 derecelik bir açılanma yapıyor. Büyüme, gelişme yönünde fırsatların olabileceği bir zamanlama. Kişisel haritalara göre herkese etki etmek ile birlikte bundan özellikle Su ve Toprak gruplarının (Yengeç Akrep, Balık ve Boğa, Başak, Oğlak)  14-15-16-17. günleri doğmuş olanlar daha fazla etki alabilir.
 
Başak Yeniayının Anlamları
Başak bizim işlevsel yanımızla, robotik mekanizmamızla, biyolojimizle, kimyamızla ilgili bir burçtur. Daha çok somut ve pratik anlamda faydaya yönelmiş bir tarzı ifade eder. Burç eczacılık, kimya, genel çalışma hayatı, genel sağlık, rutin düzen, evcil hayvanlar, kişinin yanında çalışanlar, estetik konular, estetisyenler, , hastaneler, hemşireler, besin – vitamin takviyeleri, hijyen, temizlik, titizlik, detaycılık, mükemmeliyetçilik, uyanık olma, eleştirel olma, simetricilik gibi konuları ihtiva eder. Sıkıntılarından biri fazla çalışma ve uyanık kalma, sinir sisteminin aşırı aktive olması gibi şeyler olabilir. Karşısındaki Balık burcu ve şu anda da Transit olarak görünen Neptün Balık konumu tam da dinlenme, uyku, esneklik, sanatçı ve yaratıcı yön, rahat ve bırakmış taraf ile ilgilidir. İşte bu dönemde bunları iyi ayırt etmek, çalışma hayatı ile ilgili düzenlemeler yapmak, dinlenme ve çalışma zamanlarını ayarlamak, genel sağlık düzeni için planlamalar yapmak, besin ve diyete dikkat etmek, spor programı oluşturmak gibi şeyler için iyi bir zaman olacaktır. Ayrıca Jüpiter Akrep burada enerjiyi iyi kullanmak ve geliştirmeler yapmak için fırsatların oluşacağı bir zamanı da gösteriyor. Jüpiter Akrep etkisi ile birlikte maddi açılardan kolektif güç birliği yapmak için iyi bir zaman olabilir.
 
Retrodan Dönen Gezegenler
Retrodan Dönen Merkür gölge sürecinden de iyice uzaklaştı ve Yeniay haritasında da Başak burcuna geçmiş durumda ki bu onun yönetici olduğu yerdir ve şimdi plan, program, hesap yapmak için iyi bir noktadadır ve herkesin haritasında işlevselliği, çalışmayı, uyanıklığı ifade eden bir alana gelmiş bulunuyor. 
 
Retrodan Dönen Mars 11 Eylül’e kadar Oğlak burcunda ilerledikten sonra tekrar Kova burcuna geçecek ve 15 Kasım’a kadar da Kova burcunda kalacak. Aynı zamanda Kova burcundaki Güney Düğüm tarafında hareket edeceği için grup bağlantıları, kolektif dayanışmalar ile ilgili olarak da bir takım konular gündeme gelebilecek ve zorlanmalı durumlar da ortaya çıkabilecektir. Burada bireysel bağımsızlığınız açısından bir takım konular da gündeme gelebilecektir ve bunun üzerinde çalışıyor olabilirsiniz.   
 
Oğlak burcundaki Satürn ise 6 Eylül itibarıyla retrodan dönecek ve hayatınızdaki iş-kariyer olsun, ev hayatı olsun, özel ve ilişki hayatınız olsun bir takım şeyleri rayına sokmak ve netleştirmek üzere harekete geçebileceğiniz bir zamanın başlangıcı olacaktır. Devletle ve resmi evraklarla ilgili işleriniz varsa bu zaman diliminde ilerlemeler daha hızlı olabilecektir.
 
İlişkiler ve Kısmetler
Yeniay haritasında Venüs’ün de henüz Akrep burcuna girmiş olduğunu görüyoruz. Venüs 9 Eylül saat 12:26 itibarıyla Akrep burcuna geçecek, 4 Ekim’de istasyon ve ardından Retro hareketine başlayacak ve 31 Ekim'e kadar Akrep’te geriledikten sonra Terazi burcuna dönecek. Şimdilik Akrep’te kaldığı süreci değerlendirirsek, Akrep’te kaldığı süreç içerisinde buradaki yine Akrep’teki Jüpiter ile dayanışma içinde olacak. Bu süreçte sosyal bakımdan gelişmeler olacaktır fakat Akrep’in dünyasının daha çok gizem ve tutku ihtiva ettiğini söylemeliyim. Yani alışılagelmiş ilişkiler değil daha çok tutku yönünün büyüdüğü ilişkiler söz konusu olacaktır. Venüs Akrep’teyken doğasına zıt bir yerleşimdedir ve zararda olarak ifade eder kendini. Bu da naif olması gereken ilişkilerde fazlaca kontrol ve kıskançlığa neden olabilecek durumları da gösterebilir. Tabi Jüpiter’in konumu ile birlikte konu biraz daha engelsiz, sınırsız, yol verilen, rahat bırakılan hale geliyor. Yani bu zamanlamada ilişkilerdeki keyfi yönelimlerde sert ve ketum tutumlardan hem tutkulu ve odaklı olabileceğiniz hem de kendinizi nispeten daha rahat bırakabileceğiniz bir zaman olabilir. Jüpiter öğreticiliği, deneyimi, rahatlığı, açıklığı ifade eden bir gezegendir. Bu dönemde Akrep ile ilgili ve ilişkileri içine alan konularda deneyimlere daha çok açık olabilirsiniz. Tutkularınızın üzerine gitmek ve bu konuda kendinizi deneyimlemek için iyi bir zaman olabilir. Akrep tabu olan alanlarla ilgili bir burçtur. Derin ve keskin olabilir, sınırları zorlayabilir. Bu dönemde derin deneyimler yaşama konusuna daha açık olabilir, daha önce belki çekindiğiniz şeyler konusunda daha cesur hareket edebilir ve deneyim yaşamaya gönüllü olabilirsiniz.
 
Akrep ilişki noktasında daha derin, samimi ve özel ilişkileri ifade edecektir. Tabi gölge anlamda daha dejenere, aşırı, bozulmuş ve karanlık olana da yönlenebilir. Akrep zehir olabileceği gibi yenilenmeyi, tazelenmeyi, doğru ve hayat veren enerji ile temas etmeyi, şifayı, doğru bir cinselliği ifade edecektir.  
 
Akrep su grubu ve sabit nitelikte bir burçtur. Örneğin bu dönem bir çok hava veya ateş elementi insanı için daha farklı geçebilir. Havalar yüzeyseldir, havaidir fakat böyle bir zamanlama içinde alışık olmadıkları yönelimler içine de girebilirler. Dolayısıyla Akrep burcu etkisi taşıyanların zaten aşina olduğu ve deneyimlerini daha da ilerletebileceği bir zaman ancak diğer hava elementi için normal yaşamında olmayan bir takım deneyimleri yaşama durumu oluşturabilecektir. Bunlar da belirttiğim gibi tutkuları, benliğini , derin arzularını anlama yönünde olabilecektir. 
 
Bu Yeniay haritasına göre yine eril figür olan Güneş’in Başak’ta , Dişil figür olan Ay’In Başak’ta birleşmesi ve buna hem eril hem dişil karakterdeki Merkür ün eşlik etmesi faydalı olandan ve mantıktan , sağlıklı olandan yöne bir ilişki seçimi olabileceğini gösteriyor ve bu zaman Jüpiter Akrep, Venüs akrep desteği ile oldukça da tutkuları büyüten ve bu yönde deneyimi açacak fırsatları getirecek. Fakat belirttiğim gibi çok da seçici ve analizci olmayan gölge çalışan bırakmış Neptün Balık etkisi, olayları karıştırmak ve riskleri üzerine almak için birebir olabilir. O bakımdan kontrolü elden yitirmeyin diyorum. Neptün her türlü zehirlenme, alkol, uyuşturucu ve kan hastalığı ile de ilgilidir. Karmaşık, belirsiz, düzensiz, umursamaz ve sarhoş gibi yaşayanlar bu risklere daha çok açıktır. Ama tabi demiyorum ki kendinizi de tamamen baskılayın. Makul oranda kendinizi rahatlatmak üzere Neptün Balık etkisini kullanmanızı tavsiye ederim. Yani kendinize baskı yerine rahat bırakmanız, çözülmeniz bir çok zaman iyi olacaktır. Önemli olan farkındalıktır. Zaman ve eylem ikilisini doğru kullanmanız hayatınıza gelişim, farkındalık ve fayda getirecektir. 
 
Maddi bakımdan da kolektif işler, ilişkiler, birbirine faydalı olunan paslaşmalar öne çıkıyor. Uyumlu grupların birlikte oldukça kazanım elde edebileceği fırsatların ortaya çıkacağı durumlar var. 
 
Mars da Yeniay haritasında Oğlak burcunun son derecesinde görünüyor ve ardından Kova burcuna geçecek. Yani öncelikle bir takım iş hayatınız, düzeniniz ile ilgili konular gündeme gelecek ve arından da tekrar özgürlük, bireysellik ama aynı zamanda grup çalışmaları, birlikte yaratıcılık gibi alanlarda etkileşim başlayacak. Bu zamanda retrodan dönmüşken olumlu olarak grup faaliyetleri ile ilgili girişimler, bir takım gruplara katılmak mümkün olabilir fakat güney düğümünde kova’da olduğunu belirttim. Yani gruplar, arkadaşlıklar, dostluklar ile ilgili özellikle de geçmişten beri süregelenler ile ilgili bir takım testlerden geçmeler ve zorluklar da söz konusu olabilir.
 
Türkiye Astrolojik Haritası
Başak Yeniayı Türkiye Astrolojik haritasının 3. Evine karşılık gelmekte ve burası da her türlü iletişim, medya, çevre düzenlemesi, ticari bağlantılar, yurt içi ulaşım yolları, temel eğitim birimleri ile ilgili konuları içine almakta. Aynı zamanda etki Başak burcunda ve karşısında da Neptün Balık konumu olduğu için hastaneler, İnsanlara hizmet veren dernekler, kimya ve ecza ile ilgili konular, çalışanlar ve evcil hayvanlar ile ilgili konular, bilgisayar, teknoloji, sanat ve tasarım ile ilgili konuların da daha çok vurgu yapması söz konusu. Akrep’te seyredecek Jüpiter ise yine Türkiye haritasında da aynı şekilde Akrep’te ve 5. Evde bulunan Venüs ve Jüpiter ile aynı konumda olacak. Burada sinema, sahne, yöneticiler, devletin başındakiler, spor müsabakaları, sinema, şans oyunları, tatil beldeleri, hobi alanları, çocuklar, borsa, şans oyunları, eğlence dünyası, altın ve genel olarak değerli madenler ile ilgili konular öne çıkacaktır. 
 
Mars’ın tekrar Kova burcuna geçmesi ile de tekrar özgürlükler, toplumun farklı grupları, farklı bakış açılarını ifade eden kesimleri arasındaki konular öne çıkacaktır. Burada Güney Düğümün üzerinden geçecek Mars Kova konumu, bu bakımdan zorlanılabilecek durumları da ifade ediyor tabi ki. Bu özgürlükler ve farklılıkları kabul ile ilgili konuyu ifade eden Kova alanının Türkiye astrolojik haritasının 8. Evine gelmesi ve ayrıca Kova’nın yöneticisi Uranüs’ün de Boğa burcunda ilerleyerek Türkiye astrolojik haritasındaki Güneş, Venüs, Jüpiter Akrep konumlarının karşısından geçmesi özellikle ülkenin maddi, ekonomik, üretim ile ilgili konuları ile de doğrudan bağlantılı olduğunu ve etki ettiğini gösteriyor. Yani içinde bulunduğumuz yaklaşık 7 yıllık dönem bu konuların çözülmesi ve doğru hamlelerin yapılması gerektiğini gösteriyor. Aksi takdirde hem ekonomik hem de birlik bakımından zararlar görülüyor. 

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün 
 
 
Başak Yeniayı burcunuzu hangi alandan etkileyecek? (Esasen Yükselen burcunuz olmak üzere Güneş’in bulunduğu burcunuza (Öz burcunuza) göre de bakabilirsiniz) :
 
Koç:  Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Boğa: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
İkizler: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Yengeç:  İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Aslan:  Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.  
 
Başak: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
Terazi:  Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
Akrep:  Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Yay: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Oğlak:  Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler. 
 
Kova:  Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
Balık:  Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..