Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

90 dakika ayakta kalabilmek

90 dakika ayakta kalabilmek
 

Heyecanla beklediğimiz yeni sezon öncesi, geçen yıl tadını alamadığımız futbol izleme zevkini bu akşam bir kupa mücadelesinde yaşamaktı niyetimiz. Her iki takımdan da üst düzey futbol beklemek haksızlık olurdu muhakkak. En az hata yapan, son dakikaya kadar ayakta kalacak takım sonucu etkileyecekti.

Bir kupa mücadelesiydi amacı tartışılan. En baştan oynanmamalıydı, Türkiye Kupası ve Lig Kupası'nı alan takımın olmalıydı tartışmaları bir yana futbol izlemekti tek amaç. İsterse hazırlık maçı olsun.

Beşiktaş maça daha diri başladı ve henüz ilk saniyelerde penaltı tartışmasına yol açan bir atak geliştirdi. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe'nin de oyuna ortak olmasıyla devre arasına kadar karşılıklı pozisyonlar izledik. Fenerbahçe'nin atakları sayıca daha fazla, Beşiktaş'ın pozisyonları daha netti. Ancak her iki takımda özellikle defanstaki açıklarla zor anlar yaşadı. Henüz hazır olmayan oyuncuların ve olgunlaşmayan oyun yapısı için kaçınılmazdı bu.

Beşiktaş ofans ağırlıklı bir yapıyla sahadaydı. Orta alanda da fizik gücü ve ofansa katkısı yüksek oyuncularla Fenerbahçe defansını oldukça zorladı. Özellikle Fenerbahçe'de Carlos'un yokluğunda Vederson'un Carlos'a nazaran daha vasat oyunu, Kazım, Gökhan ve Dos Santos'un top kayıpları, Alex'in pres altında zor anlar yaşaması ve Güiza'nın ileride yalnızlığı geçen yılla asla kıyaslanamaz ama etkisiz futbolu getirdi. Fenerbahçe ileride çoğalmakta güçlük çekti. Kazım'ın ve Santos'un bu akşamki etkisizliği, hatta Kazım'ın yerine oyuna dahil olan Deivid'in de çok farklı olamayışı handikap oluşturdu.

Fenerbahçe'de defans açıkları, kademe hataları kötü sinyaller veriyor. Eğer daha iyisi alınmayacaksa Lugano'yu geri kazanmak gerekir. Bilica ile Önder'in uyum sorunu takımın başına sıkıntı açabilir. Emre ve Cristian önemli ikili olacağa benziyor. Kanatlarda bulunan Santos ve Kazım'ın oyuna daha çok katkı sağlaması gerekir. Koskoca takıma tek forvet oynamak yakışmıyor. Bu sezon Fenerbahçe'de defans ve ofansa gereken oyun içi destek sağlanırsa çok önemli işlere imza atılabilir.

Hazır olmayan her iki takımın mücadelesinde, daha az hata yapan Fenerbahçe'de kondisyon gücü ve topu etkili kullanan isimlerin etkisi gözardı edilemez. Bu sezon takımda, teknik kadronun ve özellikle antrenör Koch'un katkılarını daha çok göreceğiz anlaşılan.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..