Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '11

 
Kategori
Spor
 

Adnan Polat'ın kimsenin Galatasaraylılığını sorgulamaya hakkı yoktur!

Adnan Polat'ın kimsenin Galatasaraylılığını sorgulamaya hakkı yoktur!
 

Benim başkanım değilsiniz..


Galatasaray Futbol Takımı'nın açılışta Ajax ile yaptığı maçın devre arasında bazı yöneticilerle stattan ayrılan Polat, basın mensuplarına, yönetim kurulu toplantısında tepki ve yaşananlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacaklarını söylemiş.. 

Başbakan Erdoğan'ın stadın yapımı için devletin bütün imkanlarını harekete geçirdiğini kaydeden Polat, şöyle konuşmuş: "Stadın yapımı için Sayın Başbakan çok büyük bir gayret sarfetti. Devletin bütün imkanlarını harekete geçirdi ve biliyorum ki bu işi canı gönülden severek yaptı. Neticesinde muhteşem bir stadı bize kazandırdı. Davetimizi kabul edip açılışa da teşrif etti. Ancak burada kendisine Galatasaray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle doğal olarak stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. ..Burada tepki yapan kesimi de ben Galatasaraylı olarak addetmiyorum. Zaten yarın yönetim kurulumuzu toplayıp, bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Ben şahsen Galatasaray camiası adına Sayın Başbakanımızdan özür diliyorum. ..Maalesef suiistimal edenler var. Böyle muhteşem bir geceyi bozanlar var. Kim olduklarını tespit edeceğiz ve gerekeni yapacağız" 

.................... 

Siz artık "fiilen" Galatasaray başkanı değilsiniz Sayın Polat. 

Siyaseti sevmem ve bulaşmak istemem ama kısaca söylemek gerekirse "harekete geçirilen devletin imkanları" da bizimdir, hepimizindir. Siyaseti uzak tutun bu kulüpten! Yapılanların karşılığında vazgeçilen Ali Sami Yen Stadı arsasının ihale değeri 400 milyondan fazladır, büyük Galatasaray taraftarını kimseye minnet duymaya zorlayamazsınız, buna hakkınız yok, farkında mısınız? 

İ.B.B. Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, bilinen minnet kelimelerini sıraladıktan sonra "Metroda Seyrantepe durağı yalnızca bu stat için konuldu. Bu durağın maliyeti 127 milyon Euro. Ben Büyükşehir Belediyesi'nde olduğum için bu rakamı çok iyi biliyorum." demiş. Metroyu yapma sebebiniz Galatasaray taraftarını düşünmek mi, ulaşımı düşünmek mi? Sayın Polat Galatasaray taraftarını düşürdüğünüz duruma bakın, İstanbul'a yapılanların minnet hesabını kimden tahsil ediyorlar?!! 

Kim olduklarını tespit edip gerekeni yapacakmışsınız! Artık Galatasaray taraftarı sizden korksun, cadı avı mı sürek avı mı başlatacaksınız Sayın Polat? TOKİ Başkanını dinlemediniz sanırım, o sırada daha önemli görüşmeleriniz (!) mi vardı? Anlaşıldığı kadarıyla artık mensubu olmaktan vazgeçtiğiniz Galatasaray taraftarı, o sırada Özhan Canaydın'a, Galatasaray'a ve yönetimine yapılan hakaretlerden dolayı ıslıkladı ama siz bu kadar hakarate rağmen hala özür diliyorsunuz!? Biraz başınız dik dursun da bulunduğunuz makama yakışın, varsa diğer hesaplarınızı da bağımsız yapın. Nedir bu telaşınız? 

Galatasaray taraftarının yanlış veya doğru yaptığı çok tartışılacaktır. Herkese göre farklı yorumlanabilecek bir olayda, onların adına özür dilemek sizin hakkınız değildir. Siz onları tespit edip hesap soracağınıza, Galatasaray Başkanlığı makamında bulunan birisi olarak böylesine tarihi bir açılış maçında stadı ve Galatasaraylıları nasıl terk ettiniz onun hesabını veriniz! 

Bazı kimselerin (stadın genelini suçlayamayacağınız sayıda) siyasi düşüncelerine kapılarak ıslıklaması (e herkesi bir kalıba sokamazsınız) üzerine, ortaya çıkan bir şahsiyet tarafından; tüm Galatasaraylıların, Başkan Merhum Özhan Canaydın'ın, şimdiki yönetimin, aşağılanarak, horlanarak, diyet ödetmeye çalışılarak en hafif tabiriyle "fırçalanması" karşılığında, başlar öne eğilip susulmadığı için mi özür dileyeceksiniz? Hadi canım.. 

Sizin kimsenin Galatasaraylılığını sorgulamaya hakkınız yok! Siz localardan, şeref tribünlerinden maçlarınızı seyrederken, o insanlar İstanbul'un dört bir yanından ve diğer ucundan ne zorluklarla geliyor ve kendileri için ne kadar önemli meblağları harcıyorlar Galatasaray için, bunun da farkında mısınız? 

Arda Turan ıslıklanırken, "taraftar haklı, onlar bir şey yapıyorsa bir bildikleri vardır" diyerek kaptanınızı arenaya atarken ve acımasızca satarken hatırlıyorum sizi. Siz de hatırlıyor musunuz? Kaptanını satarak kendini kurtaran benim başkanım değildir, olamaz! Şimdi sıra taraftarda mı? Siz bitiksiniz.. 

Stadın adı da sayenizde Meksikalı ismi gibi oldu! Bunun adı "kıvranma"dır, beceremediniz, düzeltemiyorsunuz da. Gelin işin özüne ve neticesine bakalım: "Türk Telekom Arena" diye stadın üzerinde kocaman yazıyor. Yok kompleksmiş de bilmemneymiş! Bu stadın adını herkes TT Arena diye kullanacak, siz kompleksten bahsedin daha.. ama bana değil. 

Konuşma yaptınız.. Teşekkürler ettiniz, protokol cümleleri kurdunuz.. Peki, stadın yapımı için büyük emek harcayan, sağlığını tehlikeye atan ve açılışını görmeyen, yardımcılığını yaptığınız Başkanınız Özhan Canaydın'ın ismini andınız mı? Siz bir çok şeyin farkında değilsiniz ama biz farkındayız. 

Maç devam ederken en korktuğum şey Colin Kazım'ın buradaki ilk golümüzü atmasıydı. Bu his ne demektir siz biliyor musunuz? 

Galatasaray değerlerini ayaklar altına aldığınız, günü kurtarma ve ilkesizliğinizle geçen sürecin sonunda bardağı taşırdığınız günden beri Galatasaray başkanı değilsiniz. 

En azından benim başkanım değilsiniz. 

Üstelik, o açılışa da binlerce Galatasaraylı'nın gitmesini engellediniz. Ali Sami Yen Stadı civarında ve diğer bazı yerlerde "davetiyeleriniz" karaborsada satıldı, o maçı görmek isteyen binlerce Galatasaraylı'ya bilet satın alma şansı bile tanımadınız. Diğer yandan il gençlik ve spor müdürlüklerine davetiyeler gitti. Rahat mısınız? 

Artık Galatasaray adına konuşma yetiniz yok. 

Demiştim ya, başkanlık makamından gittikten sonra sizi hatırlamak bile istemiyorum. 

Değişen bir şey yok, aksine kuvvetlenen hislerim var.. 

................... 

Yazarın notu: Despot, taraftarı küçümseyen, Galatasaray taraftarına hadlerinin seviyesi hakkında dersler veren, daha çok Galatasaraylıların beyinlerinin büyükleriyle iştigal eden, ultrAslan adına değil sözde güçlü liderlikleri adına konuşan ve benbilirimci eller tarafından yönetilen ultrAslan hızla kan kaybetmeye devam edecektir. Özür dilemeleri gereken birisi varsa Arda Turan'dır ve bu onların Galatasaray'a en fazla fayda getirebilecek davranışları olacaktır. Üstüne yatmaya çalıştıkları o olay unutulmamıştır, tazeliğini korumaya devam edecektir.. 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..