202 yazı bulundu
Sıralama :
Bayramlarda; Gokce Bostan da, el opmeye giderdik. Halamdan baslardik. Gittigimiz evlerde; yaprak sarmasi, asure corba ve hurma tatlisi ikram ederlerdi. Bizim hurma tatlisi dedigimiz, hamur tatli. Kevgir tatlisi da derlerdi. Veya, kalbura basma. Hamu...
Eveeet, işte nihayet beklenen gün geldi. Herkes mübarek ramazan ayında çok mutluydu ama, her şeyin bir sonu olduğu gibi ramazanın da sonu geldi. Düşünüyorum da acaba ramazanın ödülü olarak mı kutlanıyor bugün, yoksa....Neyse başka konulara girmeyelim...
Bayramlarda bizim derdimiz el öpmekti...El öpmek, beyaz mendiller almak...Varsa, yaprak sarma ve kalbura bastı yemek...Şemsettin Ağabey'den 25 Kuruş istemek...Bayram harçlığı baba, bayram harçlığı...Emmi, bayram harçlığı!...El öpemediğim, harçlık ala...
Ağustos ayında İnebolu’dan ayrılırken üzümler henüz yeşildi ve tanelerine kara düşmek üzereydi. Aradan geçen iki buçuk ayda üzümler kararmış, iyice olgunlaşmış ve bazıları artık çürümeye yüz tutmuş. Yapraklar yeşilden her renge değişmiş: Kırmızı, sar...
Ey halkım oylarınızı verip, selametle Ankara ‘ya uğurladığınız Millet vekilleriniz gurbet ellerde “ne yer ,ne içer” diye hiç merak ediyor musunuz.? Ben merak ettim. Sordurdum…Bence iyi yere düşmüşler…Size de birkaç rakam vereyim de sizin de içiniz bi...
Bir mozaik kenttir Hatay, müzesi ve insanlarıyla. “ Ne mozaiği ulan ” diyenlere inat, tüm renkleri barı içinde yaşatan bu kente barışın kenti adın koydum.Antakya (Hatay)’ a torosların başlangıcı olan Amanos dağlarından süzülerek verimli Amik ovasın...
Bu memlekte geldiiikkk. Geldik ama dert sadece dil değil ki. Kaldık mı başbaşa kocamla. Ben yemek yapmayı bilmiyorum. Evlenmeden önce de demiştim kocama " Bak ben yemek yapmayı bilmiyorum. Sonra darılmaca yok. Zamanla öğrenirim herhalde. " O zamanlar...
Rahmetli dedemin bir sözü var: "Yola çıktığın insanlara dikkat et, her adem oğluyla yola çıkma..." Cumartesi öğleden sonra planladığımız gibi saat 2'de gazeteye gittim. Alptekin ve Ömer ağabeyin hazır olması lazım.Arabadan cep telefonlarını çaldıraca...
Yemek yapma alışkanlığının kökenine baktığımda damak tadına düşkünlüğüm ile hayata bakış açımı özdeşleştiriyorum nedense...Sanki, yemeklerde kullandığım zeytin yağını almışız da günlük hayatımızdaki tembelliğimizi/ çalışkanlığımızı özdeşleştirmişim ...
TRT’deki gezi programlarından birinde bir Belediye Başkanının ilçe halkına nasıl yeni bir gelir kaynağı sağladığı anlatılıyordu. Birkaç yıl öncesine kadar çoğu kişinin adını bile bilmediği Beypazarı birden bire turların vazgeçilmez uğrak noktalarında...