Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '16

     
    Kategori
    Gündelik Yaşam
     

    Acının Beşiği Türkiye

    Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günler de ülkemizde tekar bir patlama meydana geldi ve 15 vatandaşımız, askerimiz, canımız şehit oldu. 2017’ye girmemize sayılı günler kalmışken 2016’yı bir değerlendirme gereği duydum.
     
    Edindiğim bilgilere göre 2016 yılında tam tamına 17 bombalı eylem gerçekleşti. Bu eylemlerin bir kısmını Işid(Daeş) birkısmını da Pkk üstlendi. Yapılan tüm eylemlerin acı bilançosunu tahmin edebilir misiniz? Ben söyleyeyim tam tamına 317 canımız şehit oldu ve yüzlerce yaralı...
     
     Neden peki?
     
    Bombalı eylemler ülkemizde ilk defa 2016 yılında yapılmaya başlanmadı. İlk bombalı eylem 30 Haziran 1996 yılında Tuncelide gerçekleşti ve saldırıyı Pkk üstlendi. Yani bombalı eylemler ile ilk defa karşılaşmıyoruz. Ama son zamanlarda ülkemiz çok sayıda eylemle karşı karşıya kaldı ve kalmaya devam ediyor. Terör eskiden dağdaydı. Şuan heryerde.
     
    Amaç ne?
     
    Amaç Türkiye’de kaos ortamı oluşturmak. İnsanları birbirine düşürmek. Ülkede milliyetçilik kavramını ön planda tutarak iç savaş çıkarmak, toplumda korku yoluyla hakimiyet kurmak, toplumun huzurunu bozmak. Değerli arkadaşlar kirli oyunlar dönüyor. Ölenler şehit olanlar bizim insanlarımız. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle,Zazasıyla ve diğerleriyle bizim vatandaşlarımız.
     
    Bunun önüne nasıl geçeriz gerçekten bilemiyorum. Ülkemiz üzerinde oynana bu oyunlar bizlere çok zarar vermekte gerek ekonomik olarak gerekse toplumsal alanda psikolojik olarak yıpranmaktayız. Ancak biz bir günde bu seviyelere gelen devlet değiliz, bir günde yıkılalım. Biz köklerini sağlam atmış bir milletiz. Yapmamız gereken şey belli bir olmalıyız, oyuna gelmemeliyiz. Unutmayın Hızla kalkan zararla oturur. Dolayısıyla dikkatli olmalıyız. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundan çıkmalıyız. Yanlış birşeylerin olduğunu düşündüğünüz zaman güvenlik güçleriyle iletişime geçmeliyiz.
     
    Acı dolu günlerin geçeceğine inanıyorum. Gün birlik olma günüdür. Allaha emanet olun.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 43
    Kayıt tarihi
    : 18.12.16
     
     

    Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. ..