Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ajanda

Yılın bitişini gösteren nesnelerden biri. Çalışma yaşamında yıl sonu yaklaşınca varlığı belirir.Yılın son günlerinde trafiği başlar.

Ambalajlarından ayrılırken; "Haftanın tamamını gösterenden istiyorum" "Aaa sizin ajanda çok güzel, bir tane ayarlayabilir misin?" "Önümüzdeki ayı tam gostermiyor, hem saat bölümleri çok dar" gibi cümleler kurulur ajandalar hakkında.

Ajandaların ön sayfaları, trafik plakalarını, milletlerarası telefon kodlarını, metrik çevirim tablolarını, ticaret terimlerini, vergi takvimini, uzak ve yakın tatil günlerini bir yıllığına önünüze getirir.

Bilenler bilir. Ajanda yılın bu zamanında temin edilmez. Edilemez. Zira odalarda, dolaplarda saklanır. Çıkmaz yılbaşından önce masa üstüne.

Yılbaşı geçer, bir sürü ajanda olur meydanda. Gelmez aralık ayındaki telaş kimsenin aklına. Ajanda sayfalarını hakkını verenler doldurur. Düşer bir yılın notlarını, günlerini, tatillerini ve ödemelerini.

İleri aylarda meydana çıkan ajandadan bir şey olmaz. Gerisi müsvette ya da çocuğu olan bilir harika resim defteri olur. Ajanda bir yılı alır götürür. En yakın arkadaşı olur sahibinin.

Ciddi insanlar açıklamalarında derler ki AB, memleketimizin ajandasında bunlar var. Ajanda ciddi bir iştir. Yıl sonu trafiğinden bellidir.

 
Toplam blog
: 10
: 447
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1966. ..