Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

AKP ile MHP Türkçülüğünden Koalisyon çıkmaz!

AKP ile MHP koalisyonunun olmayacağına dair her türlü bahse girmeye hazırım. MHP’nin sunduğu koşullar gösteriyor ki, iki beyaz Türk modelinin dayattığı erken seçimdir. Sizce öyle değil mi?
 
Bruyère’nin, “ Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır. Kendi aklından faydalanmak, başkalarının akılsızlığından faydalanmak”sözleri  MHP ile AKP’nin yakınlaşması ve koalisyon kurma girişimlerinin as nedenini net şekilde anlatır.
MHP’nin kendi aklından faydalanmadığı gibi başkalarının aklındandan faydalanmamış olması ile birlikte AKP’nin göz kırptığı  MHP’nin akılsızlığından faydalanmanın yolundadır. Özellikle CHP’nin teklifine olumsuzluğu, sert dille reddi MHP’nin ve kurmaylarının dikkat çekicidir.
 
Victor Hugo’nun “Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın” sözü tam da MHP’nin kurmaylarına uygun bir uyarıdır.
 
Gelelim HDP’nin seçim sürecindeki olgun, duyarlı,saygın  davranışındaki dik duruşuna. İşte halkların kardeşliği ve barışı için ‘ne sert ne de yumuşak’ siyasette yönelmeden olgun kardeşlik görüşünü tüm kesimlere sergilemiştir.
 
Tam da bu nedenle   MHP ile  AKP arasındaki koalisyon kurma yakınlaşmalarını bir araya getiren anlayış aynı sülaleden gelme ‘Beyaz Türk’ anlayışına sahip olmalarıdır. Erken seçim Projesi ile  bir türlü bölüşemedikleri ‘Beyaz Türk’ seçmenin oylarıdır.
Sabit zihniyete sahip MHP  bu ırkçı görüşü ile AKP’nin kıvıran oy avcılığında  beyaz türklerin oylarını alma konusunda buluşmaktadırlar.
 
Toplumun değişimini bir türlü anlamak istemeyen MHP kurmayları ‘vatan-bayrak-millet’ adı altında Türk milliyetçiliği zihniyetine sarılmaktadır. Dünya siyaseti ve toplumlarımda ırkçı zihniyetinin erimesi ve İnsanlık anlayışına yönelimlere sırt çevirmektedir.
 
MHP’nin ısrarla HDP’yi tanımama anlayışı Hitlerin ‘bizden olanı vurun’ ilkesiyle hareket etmesinden farkı yoktur. Bu ırkçı anlayışı partisinin sonunu getirecektir.  7 Haziran seçimlerinde aldığı oyu bile bir daha alma şansı olmayan MHP , son şansını da gelişimlere kapalılığıyla getirecektir. 

Son durağı olan ‘Beyaz Türk’ ilkesi ile Kürt düşmanlığına olan zihniyeti AKP’nin kucağına itmiştir.
 
MHP nin bu zihniyetini iyi bilen ayrı yumurtanın ikiz kardeşi  AKP  oylarını artırmak adına kollarını açıp, büyük insanlığa karşı adeta savaş ilan etmiş durumdadır. AKP’nin kaybettiği savaş, MHP aracılığıyla erken seçimle eski konumunu korumak adınadır.
 
Tabi ki AKP partinin istediği   MHP’ yi kullanarak bir yere  diktatörlüğünü  korumasıdır. Unutmamak gerekir ki, MHP’nin getirdiği şartlar koalisyona davetiye açacağa benzemiyor.  Çünkü AKP’nin tüm çabası süreci hasıraltı edip engellemektir.
Gazeteci Yazar AHMET HAKAN’IN  şu sözleri dikkat çekicidir; 

“Bahçeli, eğer bu şartlarda diretirse bu koalisyon imkânsız.
 
Çözüm Süreci'nin bitmesi demek...

-AK Parti'nin Kürtleri tamamen kaybetmesi demektir.

-AK Parti'nin eksik gedik de olsa açtığı en önemli ve en sihirli yolu kendi elleriyle kapatması demektir.

AK Parti'nin buna yanaşması için...

Aklını peynir ekmekle yemiş olması gerekir.

*

17 Aralık sadece dört bakanı ilgilendiriyor, o açılabilir.

Ama 25 Aralık, doğrudan Erdoğan'ı ilgilendiriyor.

AK Parti'nin 25 Aralık dosyasını açmaya razı olması için Erdoğan'la ipleri koparmayı göze alması gerekir.

Böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimali ise sıfırdır. Hatta sıfırın bile altındadır.
 
*

Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarına çekilmesi mümkün olabilir ama Erdoğan'ın Beştepe'deki Saray'ı bırakıp Çankaya Köşkü'ne dönmeye razı olacağı düşünülemez bile.

Erdoğan, böyle bir geri adımı asla atmaz.

*
 
Kısacası...

MHP'nin öne sürdüğü koşullar, AK Parti'nin kabul edeceği türden koşullar değildir.

Tek bir neden, böyle bir koalisyonun kurulmasına kapı aralayabilir:

Suriye'de PYD'nin oluşturduğu Kürt bölgesinin önüne geçmek amacıyla Suriye içsavaşının içine dalmak...

Yani askerimizi Suriye cehennemine atmak...

Böyle bir maceraya Devlet Bahçeli'nin asla razı olmayacağını düşünüyorum.)

*

İşte bu nedenle...

AKP/MHP koalisyonunun olmayacağına dair her türlü bahse girmeye hazırım.
AKP,  seçim  sonrası politikası temelde koalisyondan çok erken seçim politikasıdır. bunu yapmanın bir tek yolu  AKP’ye karşı   muhalefet partilerini bir birine düşürüp, ‘böl yönet’ politikası izleyip koalisyon yolunu kapatarak erken seçime gitmenin yolunu hızlandırmaktır. AKP,  MHP’ nin şartlarını çok iyi biliyordu.  MHP’de  öne sürdüğü şartların kabul edilmeyeceğinin farkındaydı.
 
Bu durumda MHP’ nin koalisyon yapması mümkün olmayacağı gibi İKİ Beyaz Türk anlayışının aslında istedikleri ve dayattıkları ERKEN seçim değil mi? Ne dersiniz. Haksız mıyım ?

Öte  yandan  Burjuva partileri de bu siyasi arenada  ilkesiz olmanın olmasa olmaz ilkelerinin başında yol alırlar.  Öncelikle kendi çıkarları Halkların kardeşliği, özgürlüğünün yok sayar. burjuva parti anlayışına sahip partilerden her şey beklenir. Bu konuda hazırlıklı olmak zorundayız.
 
Son olarak da   Clara Zetkin’in  sözleriyle uyaralım;
 
“ Faşizmin tüm ülkelerdeki karşıtları! Kanlı zulümle terörle açlık ve savaşla birleşmiş faşizm paramparça edilip yere serilmeden aramızdan hiç kimse dinlenme ve mola verme hakkına sahip değildir.”

21/06 2015
 
Toplam blog
: 2
: 33
Kayıt tarihi
: 24.11.13
 
 

1962 Antakya’da doğdum. 7 yaşımda iş hayatına başlayan çocuk işçilerdenim. 15 yaşından bu yana De..