Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Aloe vera jeli nasıl kullanılır?

Aloe vera jeli nasıl kullanılır?
 

Herkese merhabalarr:) 

Bugün size  yakın çevremin sürekli tavsiye ettiği öve öve bitiremediği onların sayesinde benim de kullanmaya başladığım mucizevi bir iksirden bahsedeceğim;

 

Aloe Vera 

Bitkinin yaprakları kırıldığında içinde jelimsi bir sıvı madde çıkıyor buna aloe vera jeli deniliyor. Bu jel insan sağlığına faydalı bir çok enzim, aminoasit, mineraller ve vitaminleri ( A, C, E, B1, B2, Folik asit...) barındırıyor.

 

 

 Aloe Vera Jelin güzellik ile ilgili faydalarına bakacak olursak:

- Jelin en özel kullanım alanlarından birisi cilt bakımıdır. Yara etrafında ki kan dolaşımını belirgin derecede hızlandırdığı için yanık ve yaralarda kullanılır. 

- Cildi UV ışınlarından korumada büyük rol oynar. Tatildeyken yüzüm güneşten yandığında ilk müdehale olarak aloe vera jelini sürdüm ve yanık izim 2 gün içerisinde geçti inanılmaz etkisini böylelikle o an farkettim.

- İçerdiği iltihap sökücü özellikleri sayesinde sivilcilere karşı olağanüstü bir ilaçtır. Sivilceler üzerinde ki şişliği alarak yağ miktarını kontrol eder. 

-  Spor ve beraberinde beslenmenize dikkat edip aloe vera jelini günlük kullandığınız takdirde bacak bölgesinde oluşan selülitlere ve çatlaklara gözle görülür derecede faydası bulunmaktadır.

-  Cildi güneşten koruduğu gibi saç derisini ve saçlarıda zararlı UV ışınlarından koruyor. Maşa , fön gibi ısıl işlemlerden dolayı saçlarınız zarar gördüyse Aloe vera jeli saçları yumuşatıyor, koruyor ve parlaklaştırıyor. ( Aloe vera saç kremini kullanıyorum saçlarım hiç olmadığı kadar daha yumuşak ve parlak...)

- Saçınızı aloe vera ile yıkamak deride ki kepeği uzaklaştırır.

- Saçlarınızın yanı sıra kirpik ve kaşlarınızın dökülmesinden rahatsız mısınız? İmdadınıza yine aloe vera jeli yetişiyor. Jelin sürümü biraz sıkıntı olabilir diyorsanız bitkiden çıkarttığınız jeli blenderdan geçirin ve minik bir kaba koyun. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 

Gece yatmadan önce pamuk çubuğu ile kirpik ve kaş diplerinize sürün ve ardından uyuyun. Çok yakın bir arkadaşım bu işlemi iki hafta boyunca devam ettirdiğini ve gözle görülür şekilde kirpiklerinin uzadığını aynı zamanda kaşlarında ki boşluk olan kısımlarının dolduğunu belirtti.

Peki jeli nasıl çıkartıyoruz? 

Gelin birlikte göz atalım. Aloe vera jelinin kozmetik ürünler ile birlikte nasıl kullanıldığını  merak ediyorsanız burada ki yazımı okuyabilirsiniz:)

İşte jeli çıkartma aşamalarım bu şekilde. Peki bu bitkiyi nereden bulabilirsiniz?

Ben  Ikea'dan almıştım 8 TL gibi bir fiyatı vardı. Kendini yenileyen kesilen dallarını onaran arsız bir bitkidir kendileri:) 

Yazıma burada son verirken sizlerin de o değerli yorumlarını bekliyor olacağım. 

Kendinize çook iyi bakın... 

Bana buralardan ulaşabilirsiniz.

Instagram: Merveebalak

Facebook: Merve Balak

Youtube: Merve Balak

Snapchat: merve.balak

Mail: balak.merve@gmail.com

 
Toplam blog
: 2
: 1036
Kayıt tarihi
: 19.09.16
 
 

Makyaj malzemeleri, kozmetik ürünleri, cilt bakımı, güzellik,stil,alışveriş, moda, yaşam ve seyah..