Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '19

 
Kategori
Aile
 

Babamın Anısına

Duygularımı ifade etmem çok zor. İlk yazımı daha farklı konularda yazmak isterdim fakat attığım her adımda babamı yanımda bulduğum için bu yazıda da onu yanıma almak istedim.

Henüz iki ay oldu babamı kaybedeli. Onun sevgisiyle, asaletiyle ve öğrettiği değerlerle büyüdüm. Herkesin babası kendisi için çok değerli ve farklıdır, benim babam da öyleydi benim için. Ona baktığımda her şeye rağmen ayakta duran ve evlatlarını kanatlarının altına alan koca bir yürek gördüm hep.

Babalar kız çocuklarının kahramanıdır, benim babam hem kahramanım hem de rol modelimdi. Acı tatlı günlerimiz oldu, abim, ben ve babam hayatı birlikte karşılayan üç güçlü karakterdik. Bize güçlü olmayı babamız öğretmişti ama öyle anlatarak değil sadece, yaşayarak öğretti.

Ağız dolusu kahkahalarımız oldu, kâh üzüldük kâh hoş gördük yaşanan her olayı. Okudum mezun oldum yanımdaydı, ilk işimde yanımdaydı, sonra evlendim yine dimdik yanımdaydı… 

17 Haziran 2018 babalar günüydü, o gün öğrendim hastalandığını. Korku, üzüntü, çaresizlik, şaşkınlık… Tüm duyguları aynı anda yaşadım. Korktum evet ama belli etmedim çünkü umut ettim. Babam çok güçlü bunu da birlikte atlatırız dedim. 8 ay boyunca her gün dua ettim, umut ettim. 24 Şubat sabahı yüzü gülerek veda etti…  Nefesim kesildi, inanamadım ama elimden hiçbir şey gelmedi. 
 
Babam hastalığı süresince Allah’tan geleni kabullenmeyi ve mücadele etmeyi öğretti bize. Hayatta nasıl dimdik durulur, nasıl şerefli yaşanır, nasıl onurlu gidilir… Yani bize veda ederken bile babalığını yapmıştı yine…
 
Dilerim kimse babalar günü mezar taşına sarılmasın…
 
Nurlar içinde uyu bir tanecik babam…
 
 
Toplam blog
: 2
: 303
Kayıt tarihi
: 21.04.19
 
 

Aralık 1993'te Ankara'da doğdum. ilk, orta ve lise eğitimimi Ankara'da tamamladım. 2016 yılında S..