Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '19

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Barcelona - Palma de Mallorca

Rota Uzunluğu: 291 KM
Ortalama Uçuş Süresi: 45 dakika  (Direkt)- 2 saat 45 dakika (Aktarmalı)
Haftalık Sefer Sayısı: 115
Bu Rotada Uçan En Popüler Havayolu: Iberıa, Vueling Airlines
Bu Rotada Direkt Uçan Hava yolları: Air Europa Lineas Aereas, Vueling Airlines, Ryanaır, Iberıa
Bu Rotada Aktarmalı Uçan Hava yolları: Air Europa Lineas Aereas, Vueling Airlines, Ryanaır, Iberıa, Csa Czech Airlines, Smart Wings, Air Algerie, Eurowings, Deutsche Lufthansa, Luxair, Aer Lıngus Irısh Airlines,
Barcelona Havalimanı:   El Prat Internatıonal Airport - İspanya
Palma De Mallorca Havalimanı: Son Sant Soan Internatıonal Airport - İspanya

Barcelona Palma de Mallorca Uçak Bileti
Barcelona ve Palma de Mollarca için haftalık 115 farklı uçuş gerçekleşiyor. Barcelona Palma de Mallorca uçuş süresi de direkt ve ya aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Bu sebepten dolayı saat açısından farklılık göstermekte. Direkt gidiş yapan uçuşlar 45 dakika sürüyorken, aktarmalı olarak gidiş yapan uçuşlar 2 saat 45 dakika sürmektedir

Bu rota üzerinde, Air Europa Lineas Aereas, Vueling Airlines, Smart Wings, Eurowings gibi pek çok havayolu firmaları direkt ya da aktarmalı olarak uçuş hizmeti gerçekleştiriyor. Ayrıca Barcelona Palma de Mallorca arası saat farkı bulunmuyor.

Palma de Mollarca Kısa Bir Bakış
Palma de Mallarco, adada ki tek gerçek şehirdir.İspanya’nın doğu kıyılarında bulunan Mayorka adası üzerinde yer alır. Ada daha önce Romalıların yerleşim yeriydi. Yani adı burada yaşayan Romalılardan kalmadır. İlk yerleşim ise oldukça eskiye brozn çağına dayanmaktadır. Yıllar boyunca adaya gelen turist sayısı artmıştır.

Palma de Mallarco’da sıcaklıklar 28 dereceyi pek geçmiyor ancak akşamları serin bir hava hakim oluyor. Tatil için en uygun aylar ise nisan ve ekim ayları arası. Bu aylarda bölgeye oldukça çok turist geliyor.

Adada festival ruhu hakimken, aynı zamanda büyüleyici bir tarihe de sahip. Bu yüzden hem keşfetmek hem de tatil yapmak için muazzam bir tercihtir. Eğer şehir merkezinde konaklamak istiyorsanız, aynı zamanda görkemli tarihi yapılara da tanıklık etmiş olacaksınız. Ama büyüleyici deniz manzarasına karşı uyanmak istiyorsanız da sahil şeridinde pek çok otel bulunuyor. Konaklama yapacağınız otel için, birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırırsanız, daha uygun fiyatlar ödemeniz de mümkün.

 Para birimi olarak Euro kullanılan bu şehirde, resmi dil olarak İspanyolca konuşuluyor. Ancak İngilizceyi de çoğunlukla duymanız mümkün.

Bu muhteşem şehre gelip hediyelik eşyalar almadan olmaz diyorsanız Gaudi müzesinde hediyelik eşyalar satan dükkanlarda oldukça çok alternatifler bulunuyor.

Palma De Mallarco En İyileri

Görmeden Dönme
Dikkat çeken bir çok katedral olan bu şehirde, her adımı tarih kokan bir çok yapı görmeniz mümkün.  Palau de I’Almudaina aslında islami bir kale. Bu yapı günümüzde dahi İspanya kralının bazı törenlerine ev sahipliği yapıyor. Yani sembolik olarak hala bu kale de yaşatılıyor. Kaleye girildiğinde dar ve tavanı siyah beyaz renklere sahip bir oda ile karşılaşıyorsunuz. Temsili olarak gündüz ve geceyi, ışık ile karanlığı anlatıyor.

Playa de Palma pek çok doğal plajdan oluşur. Adanın 10 kilometre kadar doğusunda bulunan bu plajlar bölgenin en büyük haliyle en yoğun tatil bölgesidir. Cala Estencia diğerlerine oranla biraz daha küçük bir plajdır. Bu plaj havalimanı pistinin sonunda bulunuyor. Yüksek seslerin olduğu bu bölgeye gitmeden önce bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

Bellver Kalesi, Plaço Major, Diocesa Müzesi, ve Palma Katedrali gibi daha pek çok gezilecek, keşfedilecek yerler var adada. Gerek birkaç günlük kaçamaklar için, gerekse uzun bir tatil için, görkemli tarihi ile ruhunuzu doyururken, festival ruhuyla ise sabahın ilk ışıklarına kadar muhteşem eğlencelere katılabilirsiniz.

Daha İyisi Yok
İspanyol yemek kültürünü zenginleştiren tapas, bir tür meze ve kanepelerdir. Tasca adı verilen küçük restoran ve barlardan bulunan bu küçük atıştırmalıklar ile oldukça sık karşılaşacaksınız. Aslında aperatif olan bu  lezzet, deniz ürünleri, börek sote, karnabahar salatası, ton balığı, omlet, kızarmış karides gibi bir çok yemeğin yanında sunularak akşam yemeği olarak da sofralarda yerini alıyor. Yemeklerin vazgeçilmez içkisi ise şaraptır… gittiğiniz restoran, bar ya da cafeler de hesaba yüzde 10 oranında bahşiş eklendiğini de söylemeden geçmeyelim.

Denemelisin
Adanın geleneksel yemeği olan Frito Mallorquin isimli yemek sakatatlar ile yapılıyor. Yemek çeşitli sebzeler ve isteğe göre soğan ya da sarımsakta ilave edilerek servis edilir. Bir Akdeniz mezesi olan Tumbet ise, patlıcan, patates gibi sebzeler kızartılarak, sarımsaklı domates soslu ile harmanlanıyorve muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. Bu yemek hem  bu şekilde tüketiliyor hem de et ve balık gibi yemeklerin yanına koyulabiliyor.

Palma de Mallarco Havalimanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Havalimanından şehir merkezine gitmek için birkaç seçenek bulunuyor. Taksi, otobüs ya da araç kiralama ile dileğiniz noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Havalimanının şehir merkezine uzaklığı: 11 km
Şahsi araç ile ortalama süre: 20 dk

Taksi:
Palma de Mallarco havalimanında taksi durakları mevcut. Şehir merkezine gitmek istiyorsanız bunun için 26 Euro ödemeniz gerekiyor.
Havalimanından şehir merkezine ortalama taksi fiyatı: 26 Euro
Taksi ile ortalama süre: 20 dk

Otobüs:
Havalimanını şehir merkezine bağlayan iki otobüs hattı vardır. 1 nolu hat, sabah 06:00 ile gece 01:15 arası hizmet vermektedirler. Ve 15 dakika arayla seferleri bulunmaktadır.
Bilet Fiyatı: 5 Euro
Otobüs ile ortalama süre: 30 dk

Rent a car / Araç kiralama
Hertz, Avis, Europcar, Goldcar, Sixt,InterRent adındaki firmalar ile önceden yaptırdığınız rezervasyon ile arç kiralamanız mümkün. Aracın donanımına göre fiyatlar değişmektedir.

Barcelona Şehir Merkezinden Havalimanına Ulaşım

Barcelona şehir merkezinden havalimanına ulaşmak için, havalimanı ücretsiz servisinden yararlanabildiğiniz gibi, diğer ulaşım yollarından birini de seçebilirsiniz.
Havalimanının şehir merkezine uzaklığı:  14 km
Şahsi araç ile ortalama süre:  20 dk

Aerobus
Hem havalimanın hem de şehir merkezinden istasyonları kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.  
Toplu Taşıma Fiyatı:  5,90 Euro
Tren ile ortalama süre: 25 dk

Belediye Otobüsü
46 numaralı otobüsü kullanarak havalimanına gidebilirsiniz.
Toplu Taşıma Fiyatı : 2,10 euro
Havalimanından ortalama süre: 25 dk

Otel Servis
Şehirde hemen hemen her otel de müşterilerine daha iyi bir hizmet verebilmek adına otellerde, havalimanına ulaşım sağlayan servisler bulunmakta. Bununla ilgili resepsiyondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Araba Kiralama
Şehirde bulunan araç kiralama firmalarından saatlik olarak da faydalanmanız mümkün.

Metro
L9 Sud Hattı ile şehir merkezinden hava limanına hızlı bir ulaşım sağlamak mümkün.
Toplu Taşıma Fiyatı : 4,5 Euro
Havalimanından ortalama süre: 35 dk

Taksi
Zamanınız kısıtlı ise hemen bir taksi çağırıp havalimanına gidebilirsiniz. Ancak bunun için 40 euro ücret ödemeniz gerekiyor.
Taksi Taşıma Fiyatı : 40 Euro
Havalimanından ortalama süre: 30 dk
 

 
Toplam blog
: 13
: 58
Kayıt tarihi
: 13.07.19
 
 

Merhaba, ben Burcu :) Burada olma amacım, bildiğim, gördüğüm ya da gözlemlediğim her şeyi meraklı..