Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '10

     
    Kategori
    Yolculuk
     

    Ben u siz

    Ben hayatımı evle iş arasında mekik dokuyarak yaşayanlardan değilim. Onun için gezerek görerek ve çeşitli insanları yaşadıkları kültürleriyle tanıyarak yaşamdan zevk duyanlardanım.

    Yılda en az beş defa seyehate çıkarım ama hiç bir zaman gideceğim coğrafyaları önceden araştırmam. Çünkü ben kendimi bir dünya vatandaşı olarak gördüğüm için benim için gitiğim bütün ülkelerin yoları ve sokakları farklı da olsa benim doğduğum ve büyüdüğüm eve çıkıyor.

    Gezilerimde hep yanıma çeşitli yazarların romanlarını alırım. Hiç bir zaman gitiğim ülkelerde yabancılık duygusu yaşamıyorum. Onun için benim bir arkadaşım bana sen manyaksın ve bir gün bu manyaklığının bedelini kötü ödersin.

    Ben de onun korkaklığına hep gülüp dalga geçiyorum. Ve diyorum ki? Bu ölüm denen şeyi herkes tadıyorsa bir gün bende ölümü sevdiklerimin yanında veya onların uzağında ölmem aynı kapıya çıkıyor. Sonuçta her ölen gömülüp ve ruhu sonsuzluklar ülkesine göçüyor.

    Arkadaşım asşında bir çok ana kuzusu gibi korkak olduğundan dolayı hayatı boyunca Türkiye ile Norveç'ten başka hiç bir yere gitmeğe cesaret edemiyor. Konuştuğu zamanda o kadar çok ağdalı kendinden büyük laflar ediyor ki tanımayan biri onu dinlediğinde bravo kendisini iyi yetiştirmiş çağdaş bir insandır der.

    Yani beni okuyup kızan veya yazdıklarımla dalgasını geçen herkese bir tavsiyem var marifet iyi ve anlaşılmaz diyalektik bir dilen yazılanla akılı olarak okunacaksam yaşadığım gibi naturel ve hayatı severek yaşayan ama bütün kültürlere ve toplumlara ayak uydura bilen kötü bir yazar olmayı tercih ederim.

    Bu blogda yazı yazan ve herkesle düşüncelerini yalansız ve doğru paylaşan bütün üyelere merhaba. Arkadaş olmak isteyen herkese yüreğim açıktır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 323
    Kayıt tarihi
    : 24.04.10
     
     

    Ben 1966 Bingöl doğumluyum ve yaklaşık 20 yıldır ıskandınavya ülkelerinde yaşıyorum. Kendim isveç va..