Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Biz neyiz?

Bayadır bir yazmaya çalıştığım yazım silindi ve baştan başlıyorum:

Son zamanların toplumsal problemi "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı oldu. Bu slogan toplumumuzda şiddete yönelik bir başkaldırı değildi benim gözümde. Ben kendimce de tasvip ettiğimi söyleyemem ama hoşgörüyle bakabiliyorum orada anlatılamayan ama anlatılmak istenen görüş "Biz Hep Beraber Kurşunların Karşısındayız" dı. Anlatılamadı o ayrı! Çünkü toplumda oluşan cehalet, kafa yormama alışkanlıkları; küçük polat alemdarcıklar(necati şaşmaz bile kendini kaptırmış durumda!), şiddet gücü getirir, medyanın ölçüsüzlükleriyle birlikte ilişkilerde aldatmanın (benim gözümde cinsiyet ayrımı yapmadan idamlık suç) devrimcilik sayılması, azgın tekeler, saddam gibi bir adamın boynu kırılana kadar gösterilmesi kahraman ilan edilmesi, ajdarın evin bir ferdi olması, dizilerde kim kimin yatağında belli değil durumları, iki kardeşin bir adamla yatması gibi şeyler, en son haber bültenlerinde izlemeye alıştığımız cilt bakımlarının sadece bikinili kadınlarla yapılması bitti saat 8'de haber bülteni arasında bütün aile oturmuş izlerken kahve reklamında bir kadının selülitli iğrenç kalçalarının yarısından fazlasını görmek zorunda kalmamızla birlikte olay çığrından çıkmış toplum kültürü, ahlakı adına bişey kalmamış olduğunu en azından bitirilmek istendiğini görmüş bulunmaktayız. Bunlardan ki bahsedecek ne yaştayım(yaşlı değilim yani : )) ne de görüş olarak muhafazakar bir insanım.

Başladığım yere dönersem bu slogan toplumsal bir birikimin ve bölünmüşlüğün getirdiği bir durum olarak gözlerimizn önünden geçti. Olmadı diyen oldu, oldu diyen oldu. Ben ne oldu ne olmadı diyorum. Oldu çünkü olmadı diyenler bilirler mi bu ülkeyi kuran kişi sadece bu ülkenin değil dünyanın görüp göreceği en iyi asker, devlet adamı, fikir adamı idi. Rahmetli Yüce Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" deyişi ne içindir? Daha anlaşılır(!) sorayım "Hey dostum ben Amerikan vatandaşıyım" repliğini söyleyen bir İtalyan, Afrika kökenli bir Zenci, bir Yunan, bir Ermeni, bir Yahudi yada bir Türk olabilir. Ama söylediğine göre o Amerika vatandaşlığındadır ve Amerikalıdır! Olay bu kadar basit.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı yani Ermeni asıllı bir Türk. Kısacası Hırant Dink bir Türk'tü! Oraya şık kaçan "Hepimiz Türküz!" olabilirdi. Bilmiyorum bana göre daha iyi bir cevap olurdu. "Samast ve diğerleri her ne idü-i tiplerseniz öldürdüğünüz adam iyi yetişmiş bir Türk'tür sizin gibi değildir. Yani ne beyni boştur ne de sizin bu ülkeye verdiğiniz zararı vermez." denilebilirdi.

Bunlar benim şahsi düşüncelerim tabiki benim dediklerim ne oldu ne olacak. Sadece ben toplumun sürüklenmeye çalışıldı noktayı görmek istemesemde aşikar ve bu beni her yurttaşım gibi üzmekte.

 
Toplam blog
: 2
: 380
Kayıt tarihi
: 03.07.06
 
 

Değişken karakterli, agresif,(haksızlığa karşı), genelde güler yüzlü, yenilikçi..