Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '18

 
Kategori
Bilim
 

Dinozorlar Halen Yaşıyor Olabilir mi?

Dinozorlar Halen Yaşıyor Olabilir mi?
 

yaşayan dinozor


Geçtiğimiz günlerde çok ilginç bir yazı ilgimi çekti. Yazıda Afrika'da bir dinozor türünün halen yaşadığını ve afrikalıların bunları efsane olarak nitelediğini söylüyor. Yazıda bilimadamlarının bu dinozoru aramak için büyük çaba sarfettiğini ancak başarılı olmadığını söylüyor. Yerlilerin Mokele Mbembe adını verdiğini dinozor için bir sürü gezi de düzenlenmiş. İşte söz ettiğim siteden bir bölüm:

"Kimilerinin  efsane gözüyle baktığı yaşayan dinozor meselesinin başlangıcı 1776  yılında bir rahibin notlarında dinozora benzer bir yaratıktan bahsetmesiyle başlıyor. Daha sonra 1870 yılında Alfred Smith bu canlının işitme kaydını kaydetti ancak buna “dev dalgıç” kelimesini çeviren “Jago Nino” adı verildi. 1909 yılına geldiğimizde bir Alman, Hans Schomburgh ve İngiltere’den bir avcı, doğalcı Carl Hagenbeck’e “büyük bir canavar, yarım fil, yarım ejder” olarak yerlilerin canavar olarak tanımladığı bir hayvan hakkında bilgi verdi. İkisi de Kongo’nun bataklık bölgelerinde yaşadığını belirtti.

2006’da Peter Beach adlı bir kişi Kongo’daki Mokele Mbembe bölgesini araştırıyordu ve çamurlu bir kıyı şeridinde büyük ayak izleri bulduğunu iddia etti (Soldaki foto). Fotoğraf çekti ve izlenimlerin sıva dökümlerini yaptı. Bilim adamları ikna bu belgelere yeterince ikna olmasa da yine de buradaki gizemi arttırdı ve yeni gezilerin önünü açtı."

makale için şu siteye bakabilirsiniz : https://bit.ly/2KLmRMo


Merak ettiğim şey bu konuda nasıl gelişmelerin yaşanacağı...

 
Toplam blog
: 2
: 199
Kayıt tarihi
: 29.04.18
 
 

Mimarım. Bekarım. İşimle ilgili uğraşlarımın yanında bilimle uğraşıyorum. Çeşitli sanat ve bilim ..