Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '18

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Dünya: Küresel Tek Devlet

Dünya: Küresel Tek Devlet
 

Bulutlar


Geçenlerde, Amerika’nın Colorado Eyaleti Ulaştırma Bakanlığının, pilot bir “Akıllı kaldırım” projesi için bir şirketle 2.75 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığından söz eden bir E. posta aldım. Sürücüsüz otomobiller için geliştirilen bu projenin, altyapının bir parçası olarak 5G ile birlikte geliştirildiğinden söz ediyordu. Bu projeye göre, yapılacak akıllı kaldırımların her bir kilitleme plakasında, dokunmatik ekranlı bir bilgisayara benzer şekilde yapılandırılmış fiber optik ağlar olacak. Kaldırım, yoldaki her aracın anlık konumunu, ağırlığını ve hızını algılayacak. Her bir levhada, verileri arabanıza kablosuz olarak gönderecek olan kaldırım altı antenler bulunacak. Akıllı kaldırımlar, yoldan otomobilin yolcularına veri sağlayan uygulamalar satarak kendini amorti edecek ve ardından gelsin paralar. Çünkü bu projeyle hayata geçecek olan karayolunun internet sitesinde,  "Seyahat, yemek, konaklama ve diğer hizmetler talep üzerine bireysel sürücülere sunulacak".  Anlayacağınız akıllı kaldırımlar,  sürücüsüz otomobilleri oturma odasında yapabileceğiniz her şeyi yapabileceğiniz, “Seyyar oturma odalarına” dönüştürecek. Bu elbette araba kullanma tutkusu olanlar ya da benim gibi araba kullanmaktan zevk alanlar için, kötü bir haber.

Aslına bakarsanız, metrolardaki sürücüsüz trenler hayata geçeli epey oldu. Önceleri endişeyle bakılan bu trenlere, ülkemiz insanları da kısa sürede alıştı. Şimdi sıra otomobiller de. Bu işin sonu nereye varır bilinmez ama hem insana hem de aklına gün geçtikçe daha az ihtiyaç duyulan bir döneme gireceğimiz kesin.

Her gün bir yenisiyle karşılaştığımız, inanılmaz hızla hayatımıza giren ve kısa bir sürede eskiyen teknolojilerin hedefinin “Dünyayı küresel tek bir devlete dönüştürmek” olabilir mi? Öyle görünüyor ki, iletişim ve onu destekleyen teknolojiler, önlem alınmazsa, yakın bir gelecekte, mahremiyet diye bir şey bırakmayacak, ne insanlara ne de ülkelere. 29 Mart 2018'de, Federal Communications Commission, SpaceX’in dünya çapında düşük yörüngeye sahip 4,425 uyduyu başlatma planına onay vermesi ve SpaceX’in, yeryüzünün her bir karesine “ultrafast, ücretsiz internet” sağlamak için uydu sayısını 12.000'e çıkarmak için FCC'ye başvurması (*) ilginç değil mi?

Birkaç adım sonra, dünyanın teknoloji savaşının galibi olan bir ülkenin emrindeki tek devlet olma ihtimali çok mu uzak? Anlayacağınız dünyayı yok etme gayretleri, dünyamızın çevresini çöplüğe dönüştürerek devam ediyor. Teknoloji ve sosyal medya sarhoşluğuna kapılmışlara duyurulur! Gelecekte sadece iki insan grubuna ev sahipliği yapacak gibi görünüyor dünya: Akıllılar ve akılsızlar! Teknolojik sarhoşluğun büyüsüne kapılmış olan dünya nüfusunun ezici çoğunluğunu, istedikleri şekilde yönetecek olan akıllılar… Robot insanları yöneten, küresel tek devlet hayali… Para, Para, Para

 

* http://www.cellphonetaskforce.org/planetary-emergency/

 
Toplam blog
: 7
: 495
Kayıt tarihi
: 04.06.18
 
 

Araştırma alanları: Elektromanyetik Kirlilik ve Sağlık; Elektromanyetik Kirlilik ve Çocuklar; Rad..