Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

En güzel çikolatalı cheesecake'i siz yapın!

En güzel çikolatalı cheesecake'i siz yapın!
 

Herkese Merhaba,
Geçen haftalarda instagram hesabım üzerimden sizlerle birlikte yaptığım çikolatalı cheesecake tarifimi ancak sizlerle paylaşabiliyorum. Snapde aşama aşama nasıl yaptığımı takip edenler gördü fakat sizler için tarifimi yine paylaşıyorum. Cheesecake yapmanın birçok püf noktası var onlardan bir tanesini dahi es geçerseniz istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. Dolayısıyla yazdıklarımı dikkate alarak yaparsanız sonuç harika olur ve sizler de mutlu olursunuz. Ne yalan söyleyeyim ben daha fırına vermeden tadına bakanlardanım :) Dayanamıyorum ne yapayım. Zaten çikolatanın eridikten sonraki o haline hangi kadın dayanabilir ki dimi ama :) Bugün perşembe malzemelerinizi hazır edin ve hafta sonuna kendinizi hazırlayın, sevdiklerinizi mutlu edin. Mutfağınız buram buram çikolata koksun, ağzınız şenlensin. Ayrıca videomu da sizler için paylaşacağım. Şimdilik hoşçakalın, sağlıcakla kalın !
 
Püf noktası 1
 
Öncelikle ana maddesi peynir olan bir tatlıdan bahsediyoruz, bu yüzden peynir konusunda cimri olmayın. 23 cmlik bir kalıp için en az 400 gr civarı peynir kullandığınızda yoğun tat ve kıvam konusunda iyi bir adım atarsınız.
 
Püf noktası 2
 
Amerika’da kullanılan krem peynirlerin su oranı labneye göre daha az ve yağ oranları daha fazla ki bu cheesecake'in kıvamını oldukça etkileyecek bir durum ama tabii ki çözümü mevcut.Su oranını dengelemek için labne peynirini süzüyoruz. Bir elek ya da süzgece birkaç kat kağıt havlu serip labneyi üzerine bırakın, yarım saat süzdükten sonra ters çevirip yarım saat daha süzün.
Yağ konusunu ise cheesecake’in dolgu malzemesine krema ya da kaymak katarak çözebilirsiniz. Bu işlemler sonucu orijinal tariftekine yakın bir doku elde edersiniz.
 
Püf noktası 3
 
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu işlem malzemelerin kolay karışmasını sağlayacak ve böylece karışımı gereğinden fazla çırpmanıza engel olacak.
 
Püf noktası 4
 
Kelepçeli kalıp kullanın. Böylece cheesecake’i kalıptan çıkarmakta zorlanmazsınız.
 
Püf noktası 5
 
Fırını önceden ısıtın. Böylece malzemelerin dengeli pişmesini sağlayabilirsiniz.
 
Püf noktası 6
 
Gereğinden fazla çırpmayın. Bence bu yazıdaki en önemli püf noktası bu. Çok fazla çırpmak cheesecake’in içinde çok fazla hava kalmasına, bu da tatlının çatlamasına neden olur. Bu yüzden malzemelerin karıştığını gördüğünüzde çırpmayı bırakın, hele ki yumurtaların aklarını ayırıp kabartmayı unutun derim.
 
Püf noktası 7
 
Tatlı pişerken sürekli fırını açmayın ya da ortasına bir şey batırıp kontrol etmeyin. Sürekli fırını açmak, ısıyı değiştireceğinden dengeli pişirmeye engel olur. Ortasına bıçak gibişeyler batırmaksa, o bölgenin soğurken çatlamasına neden olabilir. Cheesecakein kenarları altın sarısı ve katılaşmış ve ortası kalıbı salladığınızda hafif yumuşaksa, tatlınız pişmiş demektir.
 
Püf noktası 8
 
Kalıptan ayırın. Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake’in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın.
 
Püf noktası 9
 
Soğutun. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.
 
Püf noktası 10
 
Sonra da yaptığınız mutheşem cheesecake’e bir bakın, gülümseyin, yavaşça, keyfini çıkararak yiyin. Yerken size neşeli bir şarkı eşlik etsin isterseniz de buyrun.
 
Malzemeler
  • 200 gramyulaflı bisküvi
  • 200 gramkakaolu bisküvi
  • 100 gramtereyağı
Kreması için:
  • 200 gramkrem peynir
  • 200 gramlabne peyniri
  • 2 adetyumurta
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 1 paketvanilya
  • 2 yemek kaşığıun
  • 1 su bardağıkrema
  • 180 grambitter çikolata
Servisi için:
  • 100 grambitter çikolata
Nasıl Yapılır?
 
1.   Cheesecake tabanını hazırlamak için; kakaolu ve yulaflı bisküvileri elinizle ufalayın ya da mutfak robotunda toz haline getirin. Tereyağını kısık ateşte erittikten sonra bisküvi parçaları ile harmanlayın.
2.   Yağlı bir hamur haline gelen bisküvi karışımını tabanı alüminyum folyo ile kaplanmışkalıba yayın. Hamuru kalıba yayarken peynirli, krema dolgusunu hesaba katıp, kenar kısımlarını yüksek tutmaya özen gösterin.
3.   Çikolata tadı ve rengini kremaya vermek için küçük parçalar halinde doğradığınız bitter çikolatayı krema ilavesiyle kaynayan bir su buharı üzerinde bulunan ayrı bir kapta benmari usulü eritin.
4.   Krema karışımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz krem peynir ve labne peynirini bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ve vanilya ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.
5.   Yumurtaları tek tek katıp, aralarda çırpma işlemini sürdürün. Benmari usulü erittikten sonra oda ısısında beklettiğiniz çikolata karışımı ve unu krema harcına ekleyin. Son kez mikser ile karıştırıp, tüm malzemenin özleşmesini sağlayın.
6.   Krema karışımını, tabanını ince çekilmiş bisküvi ile kapladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
7.   Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika, kenar kısımları kıvam alıp orta kısmı hafif akışkan bir halde kalana kadar pişirin. Oda ısısında ılık bir kıvama gelen cheesecake’i, kıvam alması için buzdolabında bekletin.
8.   Servisi için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Dolaptan aldığınız soğuk cheesecake üzerine eritilmiş, akışkan çikolatayı yayın.
 

 

9.   Üzerini istediğiniz gibi süsleyip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Toplam blog
: 7
: 161
Kayıt tarihi
: 06.02.17
 
 

Sayfama Hoşgeldiniz :) 1989 İstanbul/Bakırköy doğumluyum. Aslen Sivaslıyım fakat uzun zamandır An..