Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '13

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Fazla kilolarınızı tarihe gömün!!!

Fazla kilolarınızı tarihe gömün!!!
 

1 kg yağ-1 kg kas


Evet sevgili okuyucularım. Bu blogumda size -sizin deyiminizle- kilo vermeyi, benim deyimimle yağ yakmayı anlatacağım.

Yaza 1-2 gün kaldı ve bir çok insan özellikle bayanlarımız "kilo vermeliyimmmm!!!" nidalarıyla ilginç şeyler denemeye giriştiler.

Şok diyetler, biber hapları, altın çilek, okuyup üflenilmiş kaşıklar falan filan...

Size yağ yakmayla ilgili bilinmeyen sırları vereceğim bugün. Ama kesinlikle hiçbir piyasa diyetisyeni tarafından kabul görmemiş şeyleri anlatacağım. Okuyup uygulamak veya uygulamamak size kalmış...

Önce piyasa diyetisyenleri ne der onları anlatayım sonra da bunların zararlarını anlatayım.(Sözüm tüm diyetisyenlere değil. Halkı kandırmaya çalışan, duyguları sömüren insanlara)

!!!!Şok diyetler yaptırırlar.!!!!

Bir ayda 15 kilo verdiren uçannn karpuz diyeti.

Diyetisyen: Bir ay byunca günde 4 dilim  karpuz yiyecekseniz ama sadece karpuz.
Mağdur:eee?
Diyetisyen: 15 kilo vereceksin!
Mağdur: Oha çok iyiymiş hemen gidip manavdan  karpuz alayım! Sadece karpuz!

Şok Diyetlerin Zararları: Şok diyetler besinsel açıdan yetersizdir. Sizin günlük almanız gereken belirli bir protein, karbonhidrat, yağ miktarınız vardır. Bunlardan gerekli seviyede almazsanız metabolizma hızınız düşecek, vücut sanki kıtlıktaymış gibi hissedecek ve kendisini kapatmaya başlayacaktır yani metabolizma hızınızı azaltacaktır. Bu da aslında sonradan kullanmak üzere yağ depolamasına sebep olacaktır. ;)

Başta çok hızlı kilo vereceksiniz ama bunların çoğu su kaybı, çoğu da kas kaybı olacaktır... "Eee ama tartıdan 80 gösteriyodum 70 oldum bu diyetle" diyenleri duyuyor gibiyim. Evet tartıda kiloda azalma gösteriyor haklısın. Ama bu azalma kaslarının erimesinden kaynaklı olmuş. Şimdi kas kaybıyla yağ kaybının farkını açıklayayım.

Arkadaşlar kas hücrelerinin yaşamlarını  devam ettirebilmeleri için harcadığı enerji (ATP) yağ hücrelerinin 5-6 katıdır. Yani canlılığınızı koruyabilmeniz için vücudun harcadığı enerjinin kas-yağ olarak baktığımızda eğer yağlar 10 harcıyorsa kaslar 50-60 harcıyor demektir bu..

Eee...siz kas kaybettiğinizde ne olacak? O boşalan yerleri yağ hücreleri kaplayacak. Tekrar yağlanmaya başlamakla kalmayacaksınız hem de eskiden 50-60 harcarken şimdi 10 harcayacaksınız. Yani artık daha zor kilo vereceksiniz.

ve paylaştığım fotoğrafa da dikkatle bakarsanız eski kilonuza dönünce eskisinden de şişman gözükeceksiniz.

Eveeeet! Şimdi geldi sizi muhteşem formunuza kavuşturacak ve diyetisyenlerin önermediği, sizin de zararlı bulup da yapmadığınız şeylere! Bunlar da benim mucizelerim arkadaşlar.. 3 ayda 110 kilodan 85 kiloya inmemi sağlayan ama zararlı (!) ipuçları...

1) Spor (fonksiyonel antrenmanlar)

2) Düşük karbonhidrat- Yüksek Protein beslenme

(vücutta ilk karbonhidratlar ikinci olarak yağlar üçüncü olarak proteinler harcanır. karbonhidratı az alınca zaten az olan karbonhidratı hemen sindireceğiz ve yağlarımız yanmaya başlayacak!)

Bir sonraki blogumda örnek antrenman programları ve beslenme programları vereceğim. Ama bunlar benim vücuduma etki verenler olacak. Herkesin yapısı farklıdır bu yüzden benimki size örnek olabilir sadece )

Kısacası arkadaşlar, diyorum ki bir an önce sporu hayat felsefeniz haline getirin, kas yapın, karbonhidratı az alın, proteini yüksek tutun..Ve hızlı bi şekilde yağlarınızdan kurtulun!

Bir sonraki blogu sabırsızlıkla bekleyeceğinizi biliyorum ;)

 
Toplam blog
: 3
: 2155
Kayıt tarihi
: 24.02.10
 
 

Liseyi Tosçelik Fen Lisesi'nde okudum. Şimdi de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiyim...