Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '17

     
    Kategori
    Spor
     

    Fitness Nedir?

    Fitness Nedir?
     

    Fitness


    Fitness Nedir?
     
    Fitness, anlam bakımından sağlıklı ve formda olmak demektir. Bu anlamlarından ötürü zinde ve sağlıklı olmak adına yapılacak tüm spor dallarını bünyesinde barındırmaktadır. Ülkemizde fitness, vücut geliştirme sporu ile ilişkilendirilmektedir. Vücut geliştirme aletli ya da aletsiz olarak yapılan, vücudumuzda bulunan kasların hepsini veya bir kısmının çalıştırılmasına yönelik bir spordur. Fiziksel olarak vücudun güçlendirilmesi mantığına dayanan bir spor çeşididir. Vücut geliştirmek için kullanılan egzersiz yöntemleri, fitness çalışmalarında da görülebilmektedir.
     
     Fitness ve Vücut Geliştirme Arasındaki Farklar Nelerdir?
     
      Fitness, genellikle ülkemizde vücut geliştirme olarak algılanmaktadır. Birbiriyle ilgisi olmayan bu iki sporun bu şekilde algılanmasının en büyük nedeni ise, fitness yapan kişinin kaslı görünmesidir. Tüm spor dallarında olduğu gibi fitness kas gelişimini sağlayıp vücuda estetik bir görünüm kazandırmaktadır. Vücut geliştirme ile fitness arasında büyük bir fark vardır. Fitness bedenin sağlıklı olması için uygulanan bir spor olurken, vücut geliştirme ise aletli ya da aletsiz olarak, kasların hepsini ya da bir kısmını geliştirilmesidir.
     
     Fitness Ne İşe Yaramaktadır? 
     
      Fitness sporu düzenli olarak yapıldığında insan hayatını olumlu yönden etkilemektedir. Bu olumlu etkiler arasında belki de en önemlisi yorgunluk ve baş ağrısının ortadan kalkmasıdır. Çünkü yorgunluğun temel nedeni uykusuzluktan gelmektedir. Uykusuzluk ise çok fazla baş ağrısı yapabilmektedir. Fitness sporu yapan kişilerin uykusu düzene girdiği ve bu sebeple baş ağrısının azaldığı yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Hızlı ya da yavaş tempoda yürüyüş, koşma, bisiklet sürmek ve tırmanma gibi yapılması kolay egzersizleri bünyesinde barındırmaktadır. Fitness egzersizleri gereği yağ yakma üzerinde durmaktadır. Sizin de yağ ile ilgili bir probleminiz varsa fitness yapmanız hem sağlıklı olmanıza yardım edecek hem de yağlarınızı hızlı bir şekilde yakmanıza yarayacaktır.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 155
    Kayıt tarihi
    : 29.10.17
     
     

    Okul'u sevmeyen bir öğrenci olarak büyüyüp okul dünyasından kendimi soyutladıktan sonra kendimi i..